Facebook Pixel ΑΕΚ: Η περσινή ΑΕΚ δεν θα νικούσε στο 92’ - Μάνταλος όπως Αϊτόρ - Ευτυχώς πρόλαβε Αραούχο ο Άμραμπατ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-17 16:05:00

Η περσινή ΑΕΚ δεν θα νικούσε στο 94’ - Μάνταλος όπως Αϊτόρ - Ευτυχώς πρόλαβε Αραούχο ο Άμραμπατ

του Ευάγγελου Μίχου
Η περσινή ΑΕΚ δεν θα νικούσε στο 94’ - Μάνταλος όπως Αϊτόρ - Ευτυχώς πρόλαβε Αραούχο ο Άμραμπατ

Οι μεγάλες διαφορές με την περσινή ομάδα και ο... Μεξικανός Πίρλο. Η Ένωση κέρδισε τον Ατρόμητο όχι γιατί ο Σιδηρόπουλος της έδωσε ένα καταφανέστατο πέναλτι αλλά τον κέρδισε λόγω του προπονητή της, λόγω του πολύ ποιοτικού βάθους που έχει πλέον στο ρόστερ της και κυρίως λόγω του στυλ της να δημιουργεί εύκολα κι ανά πάσα στιγμή φάσεις για γκολ.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο παιχνίδι της στην " Αγιά Σοφιά" και σε σύγκριση με την επιβλητική παράσταση ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου που είχε δώσει μια εβδομάδα πριν στο "Βικελίδης", κόντρα στον Ατρόμητο ήταν... μέτρια. Παρόλα αυτά νίκησε έστω και στα χασομέρια της αναμέτρησης, έναν σωστά στημένο/άριστα διαβασμένο/ανταγωνιστικό γκρουπ, με κερδισμένο πέναλτι του Μάνταλου - δηλαδή αλά Αιτόρ/Παναθηναϊκός - σε μια φάση που είχαν συμμετοχή οι τρεις ποιοτικές αλλαγές του Αλμέιδα ( Γιόνσον - Μάνταλος - Άμραμπατ). Γιατί και η ... σημειολογία , εκτός από την στατιστική, δείχνουν πάρα πολλά - και διαφορετικά από το ...φτωχό σκορ (1-0)!!! Με αυτά και με αυτά η Ενωση κτίζει σιγά, σιγά... πρωταθληματικό σερί με 4 συνεχόμενες νίκες.

Πάμε τώρα να δούμε μερικά πραγματάκια

1. Η περσινή ΑΕΚ πιθανότατα δεν θα είχε κερδίσει τον Ατρόμητο... Γιατί θα είχε αναπληρωματικό κίπερ τον Τσιντώτα και όχι τον σπουδαίο Αθανασιάδη, ο οποίος μετά την καταξίωσή του στην Σέριφ βγάζει μια ήρεμη αυτοπεποίθηση. Και έτσι βγάζει και σούπερ ... STOP (δυο χθές).

2. Η περσινή ΑΕΚ πιθανότατα δεν θα είχε κερδίσει τον Ατρόμητο... Γιατί στον πάγκο της θα  είχε τον κόουτς Αργύρη (Γιαννίκη) και όχι τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος μετά το αυτοκαταστροφικό συναισθηματικό του κοουτσαρισμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λες και έμαθε και πλέον κάνει υψηλού επιπέδου διαχείριση στην διάρκεια των αγώνων. Οι αλλαγές του ξανά ήταν στοχευμένες και σωστές, ανεξαρτήτως χρόνου, προσώπων και τόπου...

3. Η περσινή ΑΕΚ πιθανότατα δεν θα είχε κερδίσει τον Ατρομητο... Γιατί δεν θα είχε τέτοιο... πρωτοκλασάτο πάγκο και γιατί είναι άλλο να μπαίνουν οι  Τάνκοβιτς/Αλμπάνης/Σάκχοφ κι άλλο οι Μάνταλος/Άμραμπατ/Γιόνσον  ενώ της έλειπαν (μην το ξεχνάμε) και Τσούμπερ/Σιντιμπέ/Φαν Φέερτ!!

4. Η περσινή ΑΕΚ πιθανότατα δεν θα είχε κερδίσει τον Ατρόμητο... Γιατί κλασικά θα έμενε από... βενζίνη/ ένταση / αυτοπεποίθηση μετά το 70' ! Και γιατί  δεν θα συνέχιζε με υπομονή, επιμονή και αντοχές να υπηρετεί το πλάνο της, με την μπάλα κάτω να παράγει ποδόσφαιρο. Έργο Αλμέιδα ασφαλώς και αναβαθμισμένου ρόστερ!!!

5. Η ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο - σε έναν αντίπαλο που και γυρνούσε την μπάλα και είχε κίνηση χωρίς αυτή ενώ μετέφερε από ένα σημείο και μετά κοντά τις γραμμές του - μπορεί να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακή όπως με τον Άρη αλλά και πάλι ήταν ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΧΕΣ, ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, με την δική της φιλοσοφία, το δικό της στυλ! Πολύ, πολύ σημαντικό για ένα ... καινούργιο συγκρότημα, που τα μέλη του - προπονητές και παίκτες - δεν έχουν μαζί καλά, καλά 4 μήνες στην δουλειά!! Σκεφθείτε, δηλαδή, την προοπτική του πόσο μπορούν να βελτιωθούν και τι μπορούν να παρουσιάσουν από τον Γενάρη και την επανέναρξη του πρωταθλήματος!

6. Από την σημειολογία στην στατιστική που κι αυτή ...αποθεώνει την δουλειά του Αλμέιδα. Κόντρα και στον Ατρόμητο οι "κιτρινόμαυροι" κατέγραψαν 25 τελικές! Ναι, ακριβώς όσες είχαν και με τον Ιωνικό, στο ίδιο γήπεδο. Η ΑΕΚ είναι μακράν του δεύτερου, η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στην Super League. Μετράει συνολικά 127,  38 περισσότερες από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, όταν ο δεύτερος (Άρης) στον σχετικό πίνακα δεν έχει καν ...τριψήφιο αριθμό. Κατά μέσο όρο δηλαδή η ΑΕΚ κάνει σχεδόν 16 τελικές ανά ματς. Εντυπωσιακό νούμερο, ομολογουμένως. Και παρότι έχει την πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος, η εκτελεστική παραγωγικότητά της δεν συνάδει με την δημιουργική παραγωγικότητά της. Κι αυτό αφού χρειάζεται  8 με 9 φάσεις για να σκοράρει! Τομέας που θέλει σαφέστατα βελτίωση...

7. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ατρόμητο με γκολ στο 94'  όχι γιατί ο Σιδηρόπουλος της έδωσε ένα καταφανέστατο πέναλτι αλλά τον κέρδισε λόγω του προπονητή της, λόγω του πολύ ποιοτικού βάθους που έχει πλέον στο ρόστερ της και κυρίως λόγω του στυλ της να δημιουργεί εύκολα κι ανά πάσα στιγμή φάσεις για γκολ. Θα το εξηγήσω...

8. Η ΑΕΚ για μπροστά έχει σχεδόν δυο ισάξιες 5άδες, για να παίζει βέβαια η μία (και με τον Σιμάνσκι ή τον Γιόνσον αμυντικό χαφ) και να κάνει την διαφορά.Τι σημαίνει αυτό; Επιθετικότητα και θεαματικότητα αφού μπορούν να συγκροτήσουν μια 5άδα που τρέχει, πρεσάρει, συνδυάζεται ενώ απειλεί και με ατομικές ενέργειες!!Ήτοι τους Λιβάι Γκαρσία/ Αραούχο/ Φαν Φέερτ - Γκατσίνοβιτς / Τσούμπερ/ Ελίασον/ Άμραμπατ - Πινέδα/ Μάνταλο κι από τον Γενάρη τον υπερηχητικό Φερνάντες του Βόλου. Δηλαδή  9 +1 (10)  παίκτες με χαρακτηριστικά, με 3Α ποιότητα, που βγάζουν υψηλή ένταση (εξαίρεση ο Μάνταλος, αλλά πλέον έρχεται από τον πάγκο) και προσόντα.

9. Κόντρα στον Ατρόμητο από την επιθετική 5άδα της ΑΕΚ σούπερ ήταν πάλι ο... Μεξικάνος Πίρλο της!! Γκατσίνοβιτς (με κακές εκτελέσεις στημένων) και Ελίασον εκτός...κλίματος, Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία με αναλαμπές. Βασικά αυτό που της έλειψε  ήταν η συγκέντρωση και ο συγχρονισμός στο τελευταίο κομμάτι. Ενδεχομένως το γεμάτο γήπεδο, η φοβερή ατμόσφαιρα η επιθυμία να πετύχουν γρήγορα ένα γκολ και να ξεκινήσει... γιορτή να άγχωσε παραπάνω κάποιους από τους "κιτρινόμαυρους".

10. Ο Μάνταλος στην φάση του (καθαρού) πέναλτι της ΑΕΚ λειτουργεί όπως ο Αϊτόρ στον φετινό Παναθηναϊκό. Άλλος παίκτης στην θέση του διεθνή Έλληνα μέσου ενδεχομένως να μην το κέρδιζε. Γιατί ο Μάνταλος δεν είναι μόνο πως κάνει την κίνηση για να τσιμπήσει την μπάλα αλλά είχε στο μυαλό του και το...πέναλτι στο 92'!

11. Ευτυχώς για την ΑΕΚ που στο 92' βρισκόταν στο παιχνίδι ο Αμραμπατ και πήρε την εκτέλεση αντί του ("ευαίσθητου" και... επιρρεπή στο να το έχανε) Αραούχο. Ήταν από εκείνες τις ιδιαίτερες στιγμές που χρειαζόταν η... τρέλα, το κρύο αίμα του Μαροκινού, ο οποίος δεν περίμενε την εντολή αλλά πήγε και πήρε την μπάλα στα χέρια του για να εκτελέσει το πέναλτι. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή (από κάθε άποψη) που την έκανε εύκολη ο Αμραμπατ με την ψύχραιμη και επιτυχημένη εκτέλεση του, απέναντι στον κίπερ Γιαννιώτη που εμφανίστηκε χθες αρκετά βελτιωμένος και με πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση!

12.  Πέρασε στα ψιλά αλλά ο Μοχαμάντι έχει κάνει ένα σπουδαίο πρώτο 45λεπτο κόντρα στον Ατρόμητο. Αντίθετα φάνηκαν κάποια μείον του Μουκουντί, σε ένα απόγευμα που και ο Βίντα δεν ήταν στα καλύτερά του. Γενικά η ΑΕΚ πίσω είχε θέματα κι ας κράτησε το μηδέν παθητικό
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Διαφωνία" Βαρούχα-Κάκου για Σιδηρόπουλο, πέναλτι και ΑΕΚ - "Δικαίωσαν" Φωτιά στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags