Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ούτε ο Μίτσελ θα σώσει τον Ολυμπιακό - Όλα τελείωσαν στο 45’ - Λάθος με Αγκιμπού, Πασχαλάκη, Μπιέλ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-17 23:23:00

Ούτε ο Μίτσελ θα σώσει τον Ολυμπιακό - Όλα τελείωσαν στο 45’ - Λάθος με Αγκιμπού, Πασχαλάκη, Μπιέλ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ούτε ο Μίτσελ θα σώσει τον Ολυμπιακό - Όλα τελείωσαν στο 45’ - Λάθος με Αγκιμπού, Πασχαλάκη, Μπιέλ!

Γιατί όλα κρίθηκαν ενώ το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν στο 1-1; Ποιο είναι το τεράστιο φετινό πρόβλημα των Πειραιωτών και γιατί οι παίκτες... αγνόησαν τον Ισπανό προπονητή κόντρα στον ΠΑΟΚ; Ποια τα δικά του λάθη με την ενδεκάδα;
 

Γεμάτη δύσκολα βράδια και βαριές ήττες στο Γ. Καραϊσκάκης είναι η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Ωστόσο, αν και ακόμα δεν έχει φύγει ο Οκτώβριος, οι πιθανότητες να κυνηγήσουν οι Πειραιώτες το φετινό πρωτάθλημα είναι πλέον ελάχιστες, καθώς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ βρίσκονται στο -10 από την κορυφή. Και δεν είναι μόνο ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, είναι και η εικόνα των Ερυθρολεύκων που δεν πείθει ούτε τον πιο φανατικό φίλαθλο της ομάδας.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν κόντρα στον Δικέφαλο με τον χειρότερο τρόπο, όπως το… συνηθίζουν άλλωστε φέτος και κατάφεραν να βρεθούν πίσω στο σκορ μόλις στο όγδοο λεπτό από αυτογκόλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Σε αντίθεση όμως με προηγούμενα παιχνίδια, αυτή τη φορά υπήρξε αντίδραση λόγω της… βοήθειας από την εξέδρα και κυρίως της απόφασης του Ραζβάν Λουτσέσκου να κλείσει την ομάδα του στην περιοχή της. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ δεν κλείστηκε τόσο λόγω της πίεσης που δέχθηκε, αλλά της εντολής του προπονητή του. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πίεσε, έχασε ευκαιρίες και κατάφερε με τον καλύτερό του παίκτη, τον Χάμες Ροντρίγκες να φέρει το ματς στα ίσια στο 37’



Κι ενώ το γήπεδο πήρε… φωτιά και βάσει της εικόνας του παιχνιδιού από το 20λεπτο και μετά, όλοι περίμεναν οι γηπεδούχοι να πιέσουν κι άλλο για να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να πετύχουν την την ολική ανατροπή μέχρι το ημίχρονο, οι παίκτες τράβηξαν χειρόφρενο. Κόντρα σε όσα έκαναν για περίπου μισή ώρα, ξαφνικά πάτησαν φρένο, άλλαζαν πάσες πίσω από το κέντρο και ροκάνιζαν τον χρόνο για να φύγουν για τα αποδυτήρια. Και η απόφαση ήταν ξεκάθαρα των ίδιων των παικτών, καθώς ο Μίτσελ ούρλιαζε από τον πάγκο του να τρέξουν μπροστά και να πιέσουν για το 2-1. Μάταια όμως! Οι ποδοσφαιριστές του τον αγνοούσαν επειδικτικά, καθστερούσαν και μάλιστα έδωσαν και δύο ακόμα κόρνερ στους Θεσσαλονικείς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Προφανώς και η εικόνα αυτή «σόκαρε» το γήπεδο και τον Ισπανό κόουτς, ο οποίος κατάλαβε πως τίποτα δεν είναι στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός έχει φέτος τεράστια δομικά προβλήματα, καθώς έχει πρόβλημα στην άμυνα, μία ομάδα αδούλευτη χωρίς τρεξίματα και δημιουργία και εξαιρετικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά, οι οποίοι όμως έχουν παίξει ελάχιστα μαζί από την αρχή της χρονιάς. Αυτό είναι το ένα μέρος του προβλήματος. Το δεύτερο και μεγαλύτερο είναι ότι κάποιοι δεν αντέχουν. Υπάρχει τρομερή πίεση, δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και λόγω των όσων έχουν γίνει φέτος, με τις πολλές και συνεχόμενες ήττες, προτιμούν σε ένα ντέρμπι να διαφυλάξουν το 1-1 και να οδηγηθούν στα αποδυτήρια χαλαροί, παρά να κυνηγήσουν το 2-1 με το γήπεδο να βράζει. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα και μοιάζει δύσκολο να διορθωθεί, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να δεχθούν δύο γκολ (και μπορούσαν και παραπάνω στο φινάλε) από μία ομάδα που δεν πίεσε και απλά τους έπαιξε έξυπνα και τους χτύπησε στην αριστερή πλευρά, όπου ο Μίτσελ λανθασμένα ξεκίνησε τον Αγκιμπού Καμαρά και πίσω του είχε τον κουρασμένο και πολύ κακό εδώ και μήνες Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Λάθος αποδείχθηκε βάσει του αγώνα και η επιλογή του Κωνσταντίνου Τζολάκη αντί του Αλέξανδρο Πασχαλάκη (δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά δεν έβγαζε σιγουριά και φταίει στο 2ο γκολ), ενώ κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έμεινε εκτός αποστολής ο Πεπ Μπιέλ! Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή, γύριζε την μπάλα κι με εξαίρεση τον Χάμες και λίγο τον Γκάρι Ροντρίγκες δεν μπορούσε να δημιουργήσει, στοιχείο που θα προσέφερε σε μεγαλύτερο βαθμό ο Ισπανός.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου ο Λουτσέσκου: "Θα πρέπει να ντρέπεστε - Όταν θα σέβεστε..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags