Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μεταγραφή "Βεζένκοφ"!Προβληματίζει ο σχεδιασμός – Δεν... λέει man η κατάσταση
| 2022-10-21 17:44:00

Μεταγραφή "Βεζένκοφ" στον ΠΑΟ! Προβληματίζει ο σχεδιασμός του ρόστερ - Πάει για αλλαγή προπονητή;

Sportdog Team
Μεταγραφή "Βεζένκοφ" στον ΠΑΟ! Προβληματίζει ο σχεδιασμός του ρόστερ - Πάει για αλλαγή προπονητή;

Προϊόν σκάουτινγκ! Έχει πρόβλημα στο “4”, αλλά δεν πας πουθενά με 8 ξένους. Ό,τι ανάλυση και να κάνουμε δηλαδή, η εικόνα του ΠΑΟ στο Βερολίνο με την Άλμπα, προβληματίζει σε όλα τα επίπεδα για τον σχεδιασμό.

Ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει ανοιχτό το περιθώριο για προσθήκη του Μπέικον, το οποίο περιπλέκει την κατάσταση. Γιατί το να κάνει μία ομάδα αλλαγή ξένων από νωρίς, δεν είναι κακό. Οι πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχουν κάνει ήδη αλλαγές. Θα κάνει και ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός όμως αυτήν τη στιγμή έχει 7 ξένους. Αν πάρει τον Λέιμαν (γιατί τα ρεπορτάζ δείχνουν, ότι μάλλον δεν θα έρθει) πάει στους 8, αν πάρει τον Μπέικον που είναι σουτέρ πρέπει να φύγει κάποιος (όπως ο Άντριους). Με 8 ξένους όμως δεν μπορείς να βγάλεις χρονιά.

Στην Ελλάδα επιτρέπονται 6+1 που σημαίνει, ότι μπορείς να δηλώσεις 7, αλλά στη 12άδα μπορείς να πάρεις 6. Δηλαδή δεν υπολογίζονται οι τρεις αλλαγές που υπήρχαν παλιά ανά γύρο. Τώρα δεν υπολογίζονται οι αλλαγές, μπορεί να κάνουν ό,τι θέλει κάθε ομάδα.

Αυτό το αναφέρουμε, γιατί είναι πολύ κακό για τον Παναθηναϊκό. Με 8 ξένους δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα ο προπονητής την ομάδα. Ενώ ξεκίνησε καλά φαίνεται, ότι έχτισε το ρόστερ του σε μία κόλλα χαρτί γραμμένο. Δείχνει ότι δεν υπάρχει οργάνωση.

Για να μην το κουράζουμε όμως, να πάμε στα του Λέιμαν.

Είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθεί από τα τέλη Αυγούστου. Από το σκάουτινγκ προέκυψε, ότι θα μείνει ελεύθερος από το NBA. Γιατί καταλάβαινε ότι έχει πρόβλημα στο “4άρι”. Έχει κενό, δεν έχει παίκτη πίσω από τον Γουίλιαμς.

Οπότε ο τίτλος εδώ είναι “ένας Λέιμαν δεν φέρνει την άνοιξη”.

Ως παίκτης είναι ένα από τα παιδιά που πήγε με την ευχέρεια του σουτ, γιατί έχει πολύ καλό σουτ και παιχνίδι κατά πρόσωπο. Αλλά στο NBA στο 3άρι αυτό, αν δεν είναι σαν τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, τον Πέτζα, αν δεν έχεις τρελά ποσοστά, δεν μπορείς να σταθείς. Άρα παίζει στο “4”.

Στην Ευρώπη πιθανολογείται, ότι θα παίξει σαν 4άρι τύπου Βεζένκοφ. Δηλαδή με πολύ παιχνίδι κατά πρόσωπο και σουτ από την περιφέρεια.

Οι βασικότερες διαφορές του με τον Βεζένκοφ στα χαρακτηριστικά είναι δύο.

Η θετική διαφορά είναι, ότι είναι πολύ περισσότερο αθλητικός. Για να μπορέσει να συμμετέχει στα ντραφτ του NBA πήρε 12 μυικά κιλά. Δυνάμωσε πολύ, για να μπορεί να μπει στο NBA. Οπότε έχει ταχυδυναμικότητα που τον βοηθά να ανταπεξέρχεται καλύτερα από τον Βεζένκοφ στην άμυνα. Έχει γρήγορα πόδια και έχει βάλει την άμυνα στο παιχνίδι του για να ξεχωρίσει από το καλό σουτ που έχει στην επίθεση, γεγονός, το οποίο λείπει πάρα πολύ από τον Παναθηναϊκό. Γιατί οι σέντερ που έχει ο Παναθηναϊκός, Γκουντάιτις και Παπαγιάννης είναι μεν φόβητρα στον αέρα αλλά δεν είναι καλοί στα πόδια.

Οπότε προσθέτει ο Παναθηναϊκός ένα στοιχείο που του έλειπε. Προσθέτει και το σουτ που χρειάζεται, γιατί έχει τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Αλλά δεν είναι το τρελό σουτ. Θα σου βάλει τα σουτ, σαν τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά δεν θα πάρει την ομάδα πάνω του.

Το αρνητικό είναι, ότι δεν έχει αγωνιστεί εκτός ΗΠΑ. Την έψαχνε για NBA, αλλά του είπαν, ότι θα πάει G-League. Αυτό σημαίνει, ότι θέλει προσαρμογή. Αυτήν τη στιγμή ο Βεζένκοφ, με τον οποίο τον συγκρίνουμε είναι το καλύτερο “4άρι” της Ευρώπης και ο πιο επιδραστικός παίκτης. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Λέιμαν.

Πρέπει να μάθει το παιχνίδι, για να γίνει ηγέτης και επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας.

Επίσης ο Παναθηναϊκός φαίνεται, ότι ήδη σε πολύ ταλαντούχα παιδιά, όπως ο Πονίτκα βάζει παραπάνω βάρος, απ'ότι μπορεί να αντέξει σήμερα. Το γράφω αυτό, γιατί πριν μάθουν τους συμπαίκτες και τα συστήματα, ζητάνε από τις μεταγραφές να βγούνε και να ηγηθούν. Οι ηγέτες όμως βγαίνουν από οργανωμένες ομάδες.

Ό,τι ανάλυση και να κάνουμε δηλαδή, η εικόνα του ΠΑΟ στο Βερολίνο με την Άλμπα, προβληματίζει σε όλα τα επίπεδα για τον σχεδιασμό. Από τη στιγμή που έχει αλλάξει το μάνατζμεντ, με αυτά που βλέπω, δεν μπορώ να αποκλείσω, ότι κάποια στιγμή, αν δεν βελτιωθεί άμεσα, δεν θα πάει σε αλλαγή προπονητή. Με προβληματίζει αυτό που δείχνει στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο η ήττα από τους Γερμανούς και τον Άρη. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα στον αέρα στον ΠΑΟ, "βουίζει" το ΟΑΚΑ για αλλαγές - Ανατροπή με Μπέικον, Λέιμαν - Ποιος φεύγει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags