Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αλλάζει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Ακατανόητο για Πασχαλάκη και Μπα - Θύμισε ομάδα του Μαρτίνς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-28 00:42:00

Αλλάζει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Ακατανόητο για Πασχαλάκη και Μπα - Θύμισε ομάδα του Μαρτίνς!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αλλάζει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Ακατανόητο για Πασχαλάκη και Μπα - Θύμισε ομάδα του Μαρτίνς!

Τι έκανε πρώτη φορά στη Γερμανία και γιατί δεν του... φτάνει ο Γκάρι! Οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν νωρίς από την Ευρώπη, όμως το πάλεψαν. Άργησαν ωστόσο να εμφανιστούν στον όμιλο και πλέον θα τρέξουν για να σώσουν τη σεζόν στο πρωτάθλημα. Έχουν ελπίδες; Μόνο αν ακούσουν τον Ισπανό!

Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη, όμως μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τα πάντα. Όχι μόνο το διπλό στη Γερμανία, αλλά και τις ελπίδες του να παραμείνει στην Ευρώπη και να παλέψει για την τρίτη του θέση που οδηγεί στο Conference League, καθώς μόλις η Φράιμπουργκ έκανε το 1-1, η Ναντ έκανε το 2-1 απέναντι στην Καραμπάκ και έστειλε οριστικά τέταρτους τους Πειραιώτες. Απίστευτο φινάλε και εναλλαγή συναισθημάτων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι Ερυθρόλευκοι βάσει των προηγούμενων εμφανίσεών τους, μάλλον δεν δικαιούνταν κάτι παραπάνω, όμως βάσει της εμφάνισής τους στη Γερμανία, ήταν άδικος ο πρόωρος αποκλεισμός τους. Η ομάδα του Μίτσελ το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποίησε με διαφορά την καλύτερη της εμφάνισης, Ήταν για πρώτη φορά ένα πολύ καλό σύνολο, με αρχές μέσα στο γήπεδο, με αλληλοκαλύψεις, σωστή ανάπτυξη στην αντεπίθεση, σχετικά καλή κυκλοφορία μπάλας για ένα ημίχρονο και δυνάμεις. Για πρώτη φορά εδώ και μήνες ο Ολυμπιακός έτρεχε, τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς. Θύμισε, κατά διαστήματα, την καλή ομάδα του Μαρτίνς που έπαιζε άμυνα με πλάνο και όχι... ταμπούρι.

Όμως από το 60’ και μετά οι παίκτες οπισθοχώρησαν, παρά τις φωνές του Μίτσελ από τον πάγκο, οι γηπεδούχοι κέρδιζαν συνεχώς μέτρα και τελικά ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης που αποδείχθηκε μοιραίο. Οι Πειραιώτες έμειναν από δυνάμεις και το πλήρωσαν, ενώ ήταν και άτυχοι. Τόσο με τα γκολ που έχασαν (του Μασούρα σε κενή εστία), ενώ έχασαν και τον Γκάρι Ροντρίγκες νωρίς. Ο ταλαντούχος εξτρέμ ήταν εξαιρετικός, όμως επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πως είναι… εύθραστος.

Κορυφαίος του αγώνα, προφανώς και ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν συγκλονιστικός, έπιασε σχεδόν τα πάντα και το κυριότερα βοηθούσε την άμυνά του να έχει ηρεμία. Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν έπαιζε ο Βατσλίκ ή ο Τζολάκης; Ο πρώην κίπερ του ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι απαραίτητος στον Ολυμπιακό φέτος και έκανε ακόμα πιο… ακατανόητη την επιλογή του Μίτσελ πριν από περίπου μία εβδομάδα, να τον αφήσει εκτός στο ντέρμπι με τον Δικέφαλο.

Και αφού μιλάμε για… ακατανόητα, ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την κατηγορία ο Ουσεϊνού Μπα. Ο νεαρός στόπερ κόντρα σε όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, ήταν εξαιρετικός για 90 λεπτά. Έκοβε τα πάντα, ήταν ήρεμος, καθοδηγούσε τους συμπαίκτες και ήλεγχε τα πάντα, τόσο ψηλά όσο και χαμηλά. Πραγματικός ηγέτης. Ωστόσο, μέσα σε ένα λεπτό καταστρέφει τα πάντα και δείχνει πως παραμένει ο παίκτης που ξέρουμε εδώ και χρόνια, ο πάντα… συνεπής με την γκάφα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν γυρίζει από την Γερμανία με τον αποκλεισμό στις βαλίτσες του και καλείται άμεσα να βρει ψυχολογία και δυνάμεις για να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου καλείται να κάνει ένα… θαύμα και να επιστρέψει από το -10. Η εικόνα του πάντως κόντρα στην Φράιμπουργκ ήταν βελτιωμένη, ήταν καλός για εξήντα λεπτά και επιτέλους ήταν ομάδα, γεγονός που πιστώνεται στον Μίτσελ. Ο Ισπανός πίστευε και πιστεύει πολύ στο ρόστερ του, ξέρει ότι χρειάζονται αλλαγές, όμως χρειάζεται και τύχη μαζί με δουλειά. Το βράδυ της Πέμπτης δεν είχε την τύχη, η δουλειά όμως των προηγούμενων ημερών τον έφερε να κυνηγήσει το διπλό μέχρι το 90’. Ο αποκλεισμός πάντως και από το Conference League, τόσο νωρίς, είναι αποτυχία!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίμα και άδικο για Πασχαλάκη! Ποιοι "κρέμασαν" τον Ολυμπιακό - Αυτός "έφαγε" τον Ρέαμπτσιουκ
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags