Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η 60άρα που έβαλε σε ένα ημίχρονο δείχνει το δρόμο - Σήκωσε στο πόδι το ΟΑΚΑ ο Παππάς!
Μπάσκετ
| 2022-11-12 00:15:00

Η 60άρα που έβαλε σε ένα ημίχρονο ο ΠΑΟ δείχνει το δρόμο - Σήκωσε στο πόδι το ΟΑΚΑ ο Παππάς! (Vid)

Η 60άρα που έβαλε σε ένα ημίχρονο ο ΠΑΟ δείχνει το δρόμο - Σήκωσε στο πόδι το ΟΑΚΑ ο Παππάς! (Vid)

Οι λύσεις στο ρόστερ, η βαθμολογία και η επιστροφή που άργησε! Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε και έβαλε σχεδόν 100άρα στην Μπασκόνια, με τους 60 πόντους να τους πετυχαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και με μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση.  Γράφει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια: Το ξέσπασμα που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός, επιτέλους, ήρθε. Με ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο ο Εξάστερος υπέταξε την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ με 98-83, βρίσκοντας την πρώτη του φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ για την Euroleague και τη δεύτερη συνολικά, μετά το διπλό στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα.

Το ροζ φύλλο αγώνα ήρθε τώρα, γιατί ίσως για πρώτη φορά οι Πράσινοι συνδύασαν τα υψηλά επίπεδα απόδοσης τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεσή τους. Σε 20 λεπτά στο δεύτερο μέρος με τους Βάσκους το Τριφύλλι βρήκε 60(!) πόντους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αποτέλεσαν συνέχεια της εξαιρετικής αμυντικής του προσπάθειας στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Έστω και καθυστερημένα στον Εξάστερο δημιουργήθηκε ένα ρόστερ, που έχει παίκτες πρωταγωνιστές. Μπέικον, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς, Πονίτκα, Ουόλτερς, Παπαγιάννης έκαναν τη διαφορά απόψε (11/11). Όλοι τους είχαν τρομερό βράδυ, αποδεικνύοντας ότι ο καθένας τους μπορεί να δίνει λύσεις και όταν η ομάδα δουλεύει "ρολόι", αλλά και όταν αυτή "κολλάει". Με την Μπασκόνια αυτό το έκανε και ο Μπέικον με τον Ουόλτερς στην τρίτη περίοδο και ο Γκριγκόνις στην τέταρτη, τη στιγμή που ο Παπαγιάννης τελείωσε το ματς με double double.

Επειδή οι ήττες ήταν πολλές και συνεχόμενες, στο Τριφύλλι είχε διαμορφωθεί σ' ένα βαθμό η αίσθηση πως με κάποιο τρόπο στο τέλος, θα έχαναν τα παιχνίδια που κρίνονταν οριακά ή στον πόντο. Για ν' ανατραπεί αυτό ένα μόνο ήταν το φάρμακο: Οι νίκες. Η αρχή έγινε με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ με τρόπο εκκωφαντικό και πάνω της, καλείται να χτίσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει ήδη πολύ έδαφος, οπότε καλείται πλέον να πάρει μεγάλα αποτελέσματα και μακριά από το ΟΑΚΑ.

Υ.Γ. Η παρουσία του Νίκου Παππά στο ΟΑΚΑ σήκωσε το γήπεδο στο πόδι, με το γνωστό σύνθημα "Γεία σου Παππά..."  να ηχεί το κλειστό στο Μαρούσι. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, ο Έλληνας γκαρντ έχει ένα μοναδικό δέσιμο με τον κόσμο και αυτό, μόνο θετικά επιδρά στην ομάδα. Η απόφαση να τελειώσει ο Παππάς με την αγαπημένη του πράσινη φανέλα την επαγγελματική του πορεία στο μπάσκετ, είναι κάτι που ενδεχομένως θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί και νωρίτερα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχει λόγους να ελπίζει ο Παναθηναϊκός - Τέλειος Λι, ξύπνησαν Μπέικον, Ουίλιαμς- "Χτύπημα" σε Ιτούδη 
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags