Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Άμπαλη θεωρία για την ΑΕΚ - Η καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟ - Σταματήστε τις βλακείες και τα... μοιρολόγια!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-02 12:32:00

Άμπαλη θεωρία για την ΑΕΚ - Η καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟ - Σταματήστε τις βλακείες και τα... μοιρολόγια!

του Κώστα Γκόντζου
Άμπαλη θεωρία για την ΑΕΚ - Η καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟ - Σταματήστε τις βλακείες και τα... μοιρολόγια!

Ο μεγάλος κίνδυνος για το Τριφύλλι και τα παράλογα για την Ένωση. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για όσους "βλέπουν" πως οι Κιτρινόμαυροι παίζουν την καλύτερη μπάλα στο -8, αλλά και για το τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα οι Πράσινοι και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το τελευταίο πράγμα για το οποίο χρειάζεται να ανησυχεί αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός, είναι οι μεταγραφές.

Κι αυτό όχι γιατί δεν χρειάζεται μεταγραφές, αλλά πολύ απλά γιατί δεν είναι αυτό που λέμε το άμεσο καθήκον του.

Οι μεταγραφές ακόμα και σήμερα αν γίνουν, θα μπορούν να παίξουν από τον Γενάρη και μετά.

Αυτό όμως που πρέπει να καίει τώρα τον Παναθηναϊκό είναι οι άμεσες υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα που ξεκινάει πάλι σε λίγες μέρες.

Εκεί που είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο, το να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε όταν έγινε η διακοπή λόγω Μουντιάλ.

Αυτό είναι την δεδομένη στιγμή το κρίσιμο και καθοριστικό για τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Το να μπορέσει δηλαδή η ομάδα να ξαναβρεί το νήμα, την ψυχολογία και πάνω απ' όλα τις δυνάμεις ώστε να να συνεχίσει με το ίδιο τέμπο, την ίδια διάθεση και κυρίως την ίδια αποτελεσματικότητα στο πρωτάθλημα.

Και για να γίνει αυτό, πέρα από όσα γίνονται ήδη στην μίνι προετοιμασία και τα φιλικά στην Κύπρο, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνειδητοποιήσει γιατί έκανε αυτή την εκπληκτική πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Και για να βοηθηθεί σ' αυτό θα πρέπει επίσης, αν όχι όλος ο Παναθηναϊκός, τουλάχιστον το ποδοσφαιρικό του τμήμα, να καταλάβουν ότι είναι πρώτοι και με διαφορά μέχρι τώρα, όχι γιατί... δεν έπαιζαν καλή μπάλα αλλά... κοίταγαν μόνο το αποτέλεσμα και έπαιρναν... επαγγελματικές νίκες, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Το ότι δηλαδή είναι πρώτοι και με διαφορά ακριβώς γιατί έπαιξαν στο μεγαλύτερο διάστημα της μέχρι τώρα πορείας τους στο πρωτάθλημα, καλή μπάλα και ήταν αντικειμενικά η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μέχρι τώρα.

Κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός από αυτόν τον περίεργο παραλογισμό που αναπτύχθηκε σαν θεωρία το τελευταίο διάστημα, ότι δηλαδή δεν παίζει καλή μπάλα, αυτό το κάνει η ΑΕΚ η οποία βρίσκεται... οκτώ βαθμούς πίσω του στη βαθμολογία και... γι' αυτό είναι πρώτος και με διαφορά, καθώς σύμφωνα πάντα με αυτή την άμπαλη και επιεικώς βλακώδη θεωρία, αν παίξει καλή μπάλα... δεν θα μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που παίρνει.

Δεν ξέρω ποιος σοφός της μπάλας έχει εφεύρει αυτή την ανοησία και μου κάνει εντύπωση επίσης η ευκολία με την οποία σύσσωμο σχεδόν το "ρεπορτάζ" του Παναθηναϊκού την έχει αποδεχθεί και έχει παραχωρήσει με κάτω τα χέρια στην ΑΕΚ το προνόμιο της καλύτερης, θεαματικότερης και όλα τα συναφή ομάδας στο πρωτάθλημα.

Το σίγουρο πάντως είναι ένα.

Πως αν αυτή η σαχλαμάρα περάσει σαν αντίληψη και νοοτροπία και στην ομάδα του Παναθηναϊκού και με την επιστροφή του στο πρωτάθλημα η ομάδα προσπαθήσει να παίξει κάτι διαφορετικό απ' ότι έχει παίξει μέχρι σήμερα στην προσπάθειά της να γίνει πιο... αποτελεσματική και... επαγγελαμτική στον τρόπο που θα παίρνει τα αποτελέσματά της, είναι θέμα χρόνου εκτός από την πρωτοκαθεδρία στο ποια είναι η καλύτερη ομάδα, να παραχωρήσει και βαθμολογικά αντίστοιχα την πρωτοκαθεδρία στην ΑΕΚ, ή στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αν οι τελευταίο κάνουν κάποια εντυπωσιακή επιστροφή στο πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω αν κάποιοι στον Παναθηναϊκό πραγματικά πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να έχεις κάνει μια ισοπαλία και δώδεκα νίκες σε δεκατρεις αγώνες χωρίς να παίξεις καλή μπάλα, αλλά αν πιστεύουν κάτι τέτοιο και επιχειρήσουν να το δοκιμάσουν με τέτοιο τρόπο και στην συνέχεια, θα βρεθούν σύντομα προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Το μυστικό και το ζητούμενο για τον Γιοβάνοβιτς και την ομάδα του τουλάχιστον είναι ένα και μοναδικό.

Να μπορέσουν να συνεχίσουν να παίζουν καλή μπάλα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, να είναι γρήγοροι, πιεστικοί και αποτελεσματικοί τακτικά μέσα στο γήπεδο και να κάνουν αυτό που είπαμε και παραπάνω, το να συνεχίσουν δλαδή ακριβώς από κει που σταμάτησαν.

Αν κάνουν αυτό, ας αφήσουν μετά τους άλλους ή ακόμα και κάποιους "δικούς τους" να... μοιρολογούν γιατί δεν προηγείται η σκοπιμότητα και το αποτέλεσμα της καλής μπάλας και νάναι σίγουροι πως μέχρι να τελειώσουν όλοι αυτοί το μοιρολόϊ τους, ο Παναθηναϊκός θα έχει ξεφύγει τόσο που η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη ακόμα και στα πλέϊ οφ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάρ για μεγάλη ομάδα, όχι Ολυμπιακό- Εισήγηση Γιοβάνοβιτς για 6 παίκτες- Πληρώνει ο Αλαφούζος!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags