Facebook Pixel Η μεγάλη αλλαγή στον ΠΑΟΚ - Κατάλαβαν όλοι τον Λουτσέσκου - Θα έπρεπε να ήταν εδώ ο Μαρτίνς
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-11 22:58:00

Η μεγάλη αλλαγή στον ΠΑΟΚ - Κατάλαβαν όλοι τον Λουτσέσκου - Θα έπρεπε να ήταν εδώ ο Μαρτίνς

του Μάνου Τσαλγατίδη
Η μεγάλη αλλαγή στον ΠΑΟΚ - Κατάλαβαν όλοι τον Λουτσέσκου - Θα έπρεπε να ήταν εδώ ο Μαρτίνς

Τι συνέβη στην προετοιμασία στην Κύπρο και η πρώτη μεταγραφή. Γιατί έχει καθυστερήσει η απόκτηση του Φάμπιο Μαρτίνς και μέχρι πότε μπορούν να τον περιμένουν στην Τούμπα. Ο Μάνος Τσαλγατίδης παρακολούθησε από κοντά την προετοιμασία και εξηγεί τι πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι από την ομάδα του Δικεφάλου.

Η προετοιμασία στην Κύπρο ήταν ιδιαίτερη σημαντική για τον ΠΑΟΚ. Παρότι αρκετοί έξω από την ομάδα θεώρησαν πως ο Δικέφαλος πήγε στη Μεγαλόνησο απλά για να προπονηθεί σε ένα πιο θερμό κλίμα, δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος.

Οι «ασπρόμαυροι» σαφώς και θα μπορούσαν να μείνουν στην Ελλάδα και όχι μόνο να κάνουν προπονήσεις, αλλά και να βρουν και φιλικά με ελληνικές ομάδες, που ήταν ανενεργές λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ωστόσο αυτό θα έφερνε στο γκρουπ μια... ρουτίνα. Ξανά-μανά προπονήσεις στο ίδιο μέρος, οι ίδιοι αντίπαλοι που θα παίξουν μαζί τους έτσι και αλλιώς αρκετές φορές. Ε, όχι. Στην Κύπρο η ομάδα είδε κάτι διαφορετικό και κοντραρίστηκε με ομάδες που δεν τις ήξερε, οπότε ήταν μια νέα πρόκληση κάθε φιλικό παιχνίδι.

Ίσως το πιο σημαντικό όμως ήταν πως το γκρουπ ήταν ξανά όλο μαζί, απομονωμένο και με καλή ψυχολογία. Κάτι που σημαίνει πως υπήρξαν οι κατάλληλες συνθήκες για να δεθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει... οικογένεια. Άλλωστε αυτό το ανέφεραν στις συνεντεύξεις τους και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.



Η αλήθεια είναι πως ο Δικέφαλος είναι καλά, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό. Όλοι έχουν καταλάβει τι ζητάει ο Λουτσέσκου από αυτούς και έχουν έρθει στα ίδια μήκη κύματος σκέψεις με τον προπονητή. Αυτό δε σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα προβλήματα του, αλλά το γενικό πλάνο δείχνει πως η ομάδα είναι στο ίδιο σημείο που την άφησε η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είναι εξόφθαλμο όμως πως οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται ενίσχυση. Το θέμα Μάρτινς σέρνεται και τείνει να γίνει σίριαλ. Υπάρχει μια οικονομική διαφορά, που θα πρέπει ή να γεφυρωθεί από τις δύο πλευρές, ή ο Δικέφαλος να κοιτάξει αλλού. Ναι, σαφώς πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που ταιριάζει στα θέλω του προπονητή. Όμως είναι και ένας παίκτης, που το τελευταίο παιχνίδι ήταν τον Σεπτέμβριο και από τότε είναι ελεύθερος. Μπορεί να γυμνάζεται με personal trainer υψηλού επιπέδου, αλλά είναι εντελώς διαφορετική η ατομική εκγύμναση με
τη ομαδική.

Ο Μάρτινς θα έπρεπε να ήταν ήδη εδώ, αλλά δεν είναι. Και όσο δεν είναι τόσο μεγαλώνει η περίοδος που θα χρειαστεί ο παίκτης για να βρει αγωνιστικό ρυθμό και φυσική κατάσταση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισήγηση Μπότο σε Σαββίδη για παίκτη 7 εκατ. - Επαφές με μεγάλη ομάδα - "Πακέτο" και ο Μαρτίνς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags