Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός: Να πούμε ότι εκπλαγήκαμε από τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια με το τελικό 74-64 θα ήταν ψέμα. Άλλωστε φέτος οι απογοητεύσεις, ειδικά στην Euroleague, είναι σχεδόν διπλάσιες από τις όποιες χαρές (7-13).

Στην Ιταλία είδαμε έναν Παναθηναϊκό κάπως πιο βελτιωμένο, κατά βάση στην άμυνα. Όταν όμως κρατάς τον αντίπαλο στην έδρα του οριακά πάνω από τους 70 πόντους, είναι κρίμα κι άδικο να μην κερδίζεις. Για την ακρίβεια κρίμα ναι, άδικο από τη συνολική εικόνα του αγώνα όχι. Γίνεται σαφές πια ακόμα και στους τελευταίους, πως το Τριφύλλι είναι μία ομάδα που παίζει με ένστικτο και βγάζει καλά στοιχεία μόνο αν (και όταν) κυνηγάει. Έτσι ακριβώς μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και να προσπεράσει με 57-55 στις αρχές της τέταρτης περιόδου στην Μπολόνια, χάρη στο εύστοχο τρίποντο του Πονίτκα.

Ωστόσο, επειδή οι Πράσινοι έχουν θέμα στον πάγκο, δεν έχουν τον τρόπο να παίρνουν τα ματς όταν αυτά κλείνουν. Όταν πρέπει να σχεδιαστούν στοχευμένες επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το σκορ στο 60-57 υπέρ της Βίρτους ο Ντέγιαν Ράντονιτς καλεί τάιμ άουτ. Και με το που επιστρέφει ο Παναθηναϊκός στο παρκέ εκδηλώνει μία επίθεση χωρίς να αλλάξει πάσα, χωρίς να γίνει ένα σκριν, με τον Ουόλτερς να ντριμπλάρει και να σουτάρει στο τέλος του χρόνου στη στεφάνη. Όλος ο φετινός Εξάστερος, σε μία φάση.

Όσο και να τον στηρίζει η διοίκηση, οι εβδομάδες περνούν, η Euroleague έχει ήδη χαθεί και ο Ράντονιτς μοιάζει να μην μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Είναι πολύ το διάστημα πλέον και η κρίση του Μαυροβούνιου τεχνικού δεν είναι ούτε βεβιασμένη, ούτε πρόχειρη. Το ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα είναι δεδομένο, αλλά και δίχως αλλαγές στον πάγκο το αντίκτυπο είναι αμφίβολο αν θα φανεί στο παρκέ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναγκαίο να φύγει ο Ράντονιτς, "έχασε" τελείως την ομάδα - Αυτός είναι η… καψούρα Γιαννακόπουλου!