Facebook Pixel Super League: Παραμυθιάστηκαν στον ΠΑΟ - Δεν τον... λυπήθηκε, τον σεβάστηκε ο Λουτσέσκου - Φιάσκο Μίτσελ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-23 22:57:00

Παραμυθιάστηκαν στον ΠΑΟ - Δεν τον... λυπήθηκε, τον σεβάστηκε ο Λουτσέσκου - Φιάσκο Μίτσελ!

του Ευάγγελου Μίχου
Παραμυθιάστηκαν στον ΠΑΟ - Δεν τον... λυπήθηκε, τον σεβάστηκε ο Λουτσέσκου - Φιάσκο Μίτσελ!

Τι έγινε στα αποδυτήρια και 10 ερωτήματα για Αλαφούζο-Γιοβάνοβιτς! Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει τους λόγους πράσινης καταρρεύσης, προβληματίζεται για όσα έγιναν στην προετοιμασία της Κύπρου και εξηγεί γιατί δεν πείθουν οι απαντήσεις σχετικά με την καθυστέρηση στις μεταγραφές.

To βράδυ της Κυριακής  στο ντέρμπι της "Λεωφόρου" είδαμε ξανά τον γνωστό ΠΑΟΚ, με την ταυτότητα που του έχει δώσει/ την φιλοσοφία που του έχει περάσει, ο δημιουργός του, ο Μέγας Ραζβάν Λουτσέσκου. Ένα γκρουπ που μετά την ήττα από την ΑΕΚ είναι αήττητο, έχει 7 νίκες - 2 ισοπαλίες και μετράει 18 γκολ ενεργητικό και μόλις 1 γκολ παθητικό!!!

Δηλαδή μια ομάδα που συνέχεια εξελίσσεται, που έβαλε πλέον στην εξίσωση 16 βασικούς παίκτες, που ξέρει τι να κάνει και όταν έχει και όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια, η οποία κάνει πρωταθλητισμό και συγχρόνως "δουλεύει" και τρία μεγάλα πρότζεκτ (τους 19χρονους Κωνσταντέλια/Κουλιεράκη & τον 22χρονο Κοτάρσκι), που στο προσεχές μέλλον μπορούν να φέρουν στο κλαμπ ο καθένας προσφορές με 8ψηφία ποσά!!!

Είδαμε επίσης, στο ίδιο γήπεδο και τον γνωστό Παναθηναϊκό, με το απόλυτα πλέον προβλέψιμο ποδόσφαιρο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με το παρατεταμένο ντε φορμάρισμα, που δεν κάνει απλά κοιλιά αλλά... ΚΟΙΛΟΥΜΠΑ και δείχνει να  ΚΑΤΑ - ΚΑΤΑ - ΚΑΤΑ - ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ (κι άλλο πλέον δεν μπορεί;). Στα 6 ματς του δεύτερου γύρου έχει πάρει μόλις 8 από τους συνολικά διαθέσιμους18 βαθμούς, κέρδισε με τα χίλια ζόρια σε Λειβαδιά & Γιάννινα ενώ μετράει συνολικά 4-6 γκολ!!!

Δηλαδή μια ομάδα (προπονητής-παίκτες)/ένα κλαμπ (διοίκηση/ρεπόρτερ/οπαδοί) που ενώ εκμεταλλεύτηκε βασικά την συνοχή του και ότι όλα τους έβγαιναν, είχαν ... παραμυθιαστεί από το αφύσικο/παράλογο  +8 και +12, διαφορές απο ΑΕΚ & ΠΑΟΚ/Ολυμπιακό αντίστοιχα, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις προβληματικές εμφανίσεις, το κοντό ρόστερ με το ανύπαρκτο ροτέισον και τις "φτωχές" νίκες. Και άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά  μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όταν σταμάτησαν να παίρνουν αποτελέσματα, μόνο που πλέον η ζημιά έχει γίνει!!

Στους "πράσινους" και τον προπονητή τους, δόθηκε η ευκαιρία στην μεγάλη διακοπή λόγω Μουντιάλ να δουν την μεγάλη εικόνα, να ενισχυθούν , να βελτιωθούν. Προφανώς και δεν το έκαναν (μεταξύ μας δεν ξέρω καν τι δουλειά έριξαν και στην Κύπρο , στην διάρκεια της μίνι προετοιμασίας, οι ξεζουμισμένοι "πράσινοι"), οπότε λογικό είναι όταν η μέτρια εικόνα χωρίς βελτίωση/ενίσχυση γίνεται κακή να αρχίσουν να στραβώνουν και τα αποτελέσματα! Καλή (κακή) ώρα δηλαδή...

Γιατί είναι απλό ή βελτιώνεσαι ή θα σταματήσεις να κερδίζεις και θα χάνεις. Γενικότερα στον Παναθηναϊκό (διοίκηση/τεχνική ηγεσία/Τύπος/οπαδοί) ξέχασαν πως μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα!!!Οπότε φυσιολογικά μέσα σε 5 βράδια, σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, ο "δικέφαλος" με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό έκανε το 2-0 στις νίκες και το 5-0 στα γκολ. 

Βέβαια το σκορ χθες βράδυ  θα μπορούσε να ξεφύγει και να έγραφε... ξεγυριστή 6άρα. Αν ο Ολιβέιρα έκανε το 0-4 στο δεύτερο δοκάρι του ή αν ο (πραγματική "αλεπού") Ραζβάν δεν σκεπτόταν πως υπάρχει και η κυπελλική ρεβάνς της Πέμπτης, οπότε δεν χρειαζόταν να ... προκαλέσει/ερεθίσει τους "πράσινους" με ακόμη πιο βαρύ σκορ. Δεν τους... λυπήθηκε, τους σεβάστηκε λόγω "συμφέροντος" και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης έκανε ουσιαστικά... διαχείριση και σταμάτησε στα τρία γκολ!

Τα ρεαλιστικά ερωτήματα για την κατάρρευση του Παναθηναϊκού αρκετά και... αιχμηρά. Γιατί το πράγμα φαινόταν πως ...έρχεται! 

-Γιατί δεν ενισχύθηκε έγκαιρα στις θέσεις που πονούσε; 

-Γιατί ο κόουτς αποφεύγει να πάρει παίκτες προσωπικότητες; 

-Τι κάνανε 10 ημέρες στην Κύπρο και τι στραβό πήγε εκεί, με αποτέλεσμα η ομάδα να... περπατάει και να έχει τόσο μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές της; 

-Ο Αλαφούζος δίνει λεφτά για μεταγραφές ή είναι μόνο... δύσκολος ο κόουτς επειδή ο ένας υποψήφιος του μυρίζει και ο άλλος του βρωμάει; - - 

-Γιατί ο Γιοβάνοβιτς επιμένει στο... ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΒΕΡΜΠΙΤΣ;

- Γιατί δεν τόλμησε να στηρίξει σούπερ ταλαντούχους όπως ο Γιώργος Βαγιαννίδης ή και να προωθήσει παίκτες από τον ΠΑΟ Β ή την Κ19 (όπως δηλαδή έκανε ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ αλλά ακόμη και ο Μίτσελ με τον Ντόη στον Ολυμπιακό);

Για τον Παναθηναϊκό προέχει βέβαια να μαζέψει τα κομμάτια του και να βγάλει αντίδραση στη ρεβάνς του Κυπέλλου, στο τρίτο  συνεχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ. Στα  δυο προηγούμενα πάντως ο Λουτσέσκου πήρε όχι μόνο την ταυτότητα αλλά όλο το πορτοφόλι του Γιοβάνοβιτς, "αποκαλύπτοντας" στο χορτάρι όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού!!

Ο Σέρβος κόουτς  χθες βράδυ, μετά την λήξη μιλούσε για  45' στα αποδυτήρια στους παίκτες, με τους τελευταίους μετά να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Το θέμα είναι αν αυτός ο Παναθηναϊκός προλαβαίνει να βελτιωθεί , να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο (με ντεσαβανταζ το 0-2 της Τούμπας) και να παραμείνει στις κορυφαίες δυο θέσεις της βαθμολογίας. Το πρώτο πολύ δύσκολα, το δεύτερο γίνεται. Όσο όμως, ο Παναθηναϊκός προλαβαίνει ακόμη να βελτιωθεί, συνεχίζοντας σε τροχιά κορυφής, αλλά τόσο προλαβαίνει να  τερματίσει πλέον και... τέταρτος!!!

Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΙΤΣΕΛ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Μια από τα ίδια όμως, το βράδυ της Κυριακής και με τον Ολυμπιακό. Λες και υποτροπιάζει, ένα πράγμα και ... ξανακυλάει στην προβληματική φετινή φύση και εικόνα του. Συνεχίζει να ακροβατεί σε πειραματισμούς κι αλχημείες, όσον αφορά σε σχήματα, διατάξεις, τακτικές, αλλά κι... αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει στα μεταγραφικά και στις ισορροπίες των αποδυτηρίων. Το αποτέλεσμα όμως, είναι ακόμη... πισωγυρίσματα.

Μιλάμε για ένα κακοφτιαγμένο ρόστερ, με παρά πολλούς παίκτες, με πολλές μεταγραφές, με πολύ υψηλά συμβόλαια, με πολλά λεφτα που έχουν πεταχτεί και με πολύ ποιότητα βέβαια που όμως, λόγω χαρακτηριστικών δεν μπορεί να γίνει αντίστοιχο σύνολο/γκρούπ και έτσι η ομάδα στηρίζεται ουσιαστικά στους αυτοσχεδιασμούς και τις ατομικές ενέργειες των καλύτερών του παικτών.

Ο Ολυμπιακός έχει 3 σούπερ 10άρια - Χάμες,Φορτούνη,Μπιέλ - και ίσως τον καλύτερο μέσο του πρωταθλήματος που μπορούσε να αποτελέσει το καλύτερο-πιο σύγχρονο "10άρι" του, τον Ιν Μπεομ Χουάνγκ. Μόνο που ο Νοτιοκορεάτης, που είναι και 8άρι και 6άρι, όλο το προηγούμενο διάστημα έτρεχε ακατάπαυστα και για τους τρεις που έπρεπε να χωράνε στην ίδια ενδεκάδα, με αποτέλεσμα στο Περιστέρι να μείνει από... καύσιμα και να "σκάσει" (αν και βιονικός).

Ο Μίτσελ δεν είχε κερδίσει ποτέ στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Ούτε στο πρόσφατο 2-2, στην κυπελλική ρεβάνς. Δεν κέρδισε ούτε χθες, αν και εδώ που τα λέμε, μάλλον ο Ολυμπιακός πρέπει να νιώθει κερδισμένος με το βαθμό που πήρε απο το συγκρότημα του Κόουλμαν, που είχε πιο καθαρές ευκαιρίες για το "τρίποντο". Με τον Ισπανό κόουτς σε κακό βράδυ στην... δουλειά, ειδικά με τις αλλαγές - φιάσκο που έκανε! Η σύγκριση με την ΑΕΚ δείχνει και την διαφορά τους. Ο Αλμέιδα το γύρισε με την ποιότητα που έφερε από τον πάγκο σε 12' , ο Ολυμπιακός παρότι είχε πολύ χρόνο στην διάθεσή του μετά το 1-1 είχε "σβήσει" (εκτός του Χάμες).

Όπως έλεγα το περασμένο Σάββατο και στο φίλο του Ολυμπιακού, τον Γιάννη, στο γνωστό στέκι μαγαζί του, το Dry Caffe & Spuntino στην πλατεία Κολωνακίου, το σχήμα με τα τρια "10άρια" είναι μια αποκλειστική πατέντα Μίτσελ, που δεν την συναντάς πουθενά αλλού! Μα πουθενά...

Γιατί το έκανε και συνεχίζει να το κάνει ο Ισπανός; Δεν βλέπει πως έτσι η ομάδα του δεν έχει πλάτος και... βάθος, ούτε ταχύτητα; Πως υστερεί σε αθλητικότητα/κινητικότητα/τρεξίματα; Πως υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών του και κακό αμυντικό τρανζίσιον; 

Ασφαλώς και το βλέπει και το ήξερε όταν αποφάσιζε να λανσάρει το σχήμα με τα τρία "10άρια" αλλά προφανώς θέλει να χωρέσει όλα τα ονόματα και προτιμάει να παίζουν οι καλύτεροι. Άλλωστε ο Μίτσελ δεν ήταν ποτέ φανατικός με τα συστήματα, ήταν πάντα υπέρ των... παικτών! Μόνο που έτσι εξαρτάται κι από την δυναμική, την ικανότητα των αντιπάλων του, αν θα εκμεταλλευτούν ή όχι αυτά τα κενά. Πάντως πριν τα ντέρμπι, το έκαναν και ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος (με κόστος 4 βαθμούς) ενώ κινδύνεψε κι από τον Άρη!

Στο δια ταύτα: ο Ολυμπιακός θεωρητικά είναι ακόμη μέσα - για τα καλά - στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά και της δεύτερης θέσης με... θέα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι διεκδικίσημα από τους "ερυθρόλευκους". Θα πρέπει όμως, έστω και στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, να ξεμπερδευτεί στα μεταγραφικά του. Θέλει μεταγραφή εξτρεμ που θα μπορεί να πάρει άμεσα φανέλα βασικού. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα Ρέαμπτσουκ, μένει ή φεύγει και στην δεύτερη περίπτωση  να αποκτηθεί ...αριστερός Ροντινέι (ο νεαρός Βραζιλιάνος που αποκτήθηκε δεν είναι τέτοιος, τουλάχιστον ακόμη).

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί φταίνε για την κατρακύλα του Παναθηναϊκού - Ξεκίνησαν πάλι τα γραφικά- Αφήστε τον Γιοβάνοβιτς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags