Η διαδρομή του Ανδρέα Βγενόπουλου στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό μας δείχνει ότι στις υποσχέσεις του ο κόσμος πρέπει να κρατάει μικρό καλάθι.

Για να μην τον αδικούμε όμως, ο mister MIG είναι ο πρώτος μέτοχος που βγήκε μπροστά και έκανε μία πρόταση για το μέλλον της ΠΑΕ μετά την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Η πρότασή του, εφόσον υλοποιηθεί, είναι για να βγει η φετινή χρονιά και μετά έχει ο... Θεός. Άλλωστε, ήταν ξεκάθαρος επισημαίνοντας ότι μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει τον Παναθηναϊκό και ότι θα κάνει μία προσπάθεια για να μην πέσει η ομάδα στον γκρεμό. Δεν εμφανίστηκε δηλαδή σαν σωτήρας, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι...

Για να προχωρήσει το σχέδιο του Βγενόπουλου τέθηκαν κάποιοι όροι, τους οποίους ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε αποδεκτούς. Για τα υπόλοιπα οι δύο μέτοχοι θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Ας σχολιάσουμε ορισμένα από τα σημεία της συνέντευξης του Ανδρέα Βγενόπουλου:

---Είπε: "Διαφωνώ κάθετα ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του αποχώρησαν τώρα από τον Παναθηναϊκό. Έχουν αποχωρήσει από τότε που έδωσαν την ομάδα στη νέα γενιά, στο Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν ένα κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού και μόνο ο Θοδωρής, ο Βαρδής και ο Γιώργος ήταν Κρητικοί λεβένταροι".

Αυτές οι ατάκες ειπώθηκαν σαφώς για να μειώσουν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος έχοντας τα ηνία της ομάδας από το 2000 έως το 2008 κατέκτησε μόλις ένα νταμπλ.

---Είπε: "Είχαμε κάνει τρεις συμφωνίες, τις οποίες αθέτησε και τις τρεις. Η πρώτη ήταν το 2008, όταν έγινε η αποτίμηση της ΠΑΕ. Τότε είχαμε πει ότι θα υπάρχουν όργανα στον Παναθηναϊκό στα οποία δεν θα επεμβαίνει κανείς και ότι θα υπάρχουν χρήματα που θα βάζαμε όλοι και θα μας οδηγήσουν στο νταμπλ. Ο κ. Βαρδινογιάννης πρότεινε πρόεδρο τότε τον δικό του φίλο, τον κ. Πατέρα, τον οποίο εγώ δεν γνώριζα. Και εκείνος πρότεινε και τον κ. Αντωνίου. Εγώ έπρεπε να τιμήσω τη δική μου συμφωνία στηρίζοντας τις επιλογές του. Η συμφωνία περί μη παρέμβασης δεν τηρήθηκε από την πρώτη στιγμή. Αυτή ήταν η απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου. Εμείς τον θέλαμε, αλλά ο κ. Βαρδινογιάννης όχι γιατί είχαμε δικαστικές διαμάχες. Βέβαια αν τον είχαμε πάρει αντί του κ. Μελίσση, ίσως να είχαμε πάρει από την πρώτη χρονιά το πρωτάθλημα".

Πράγματι ο Τζίγγερ ήταν στα δικαστήρια με τον Κυργιάκο κι αν έθεσε βέτο κακώς το έθεσε. Από την άλλη όμως ο Κυργιάκος δεν είναι ο μοναδικός στόπερ στον κόσμο που θα βοηθούσε τον Παναθηναϊκό να κατακτούσε το νταμπλ. Ο Μελίσσης ήταν σαφώς μία αποτυχημένη μεταγραφή.

---Είπε: "Παρέλαβε έναν Παναθηναϊκό με κάποια συμβόλαια αλλά και με συν 30 εκατομμύρια. Δεν ήταν υπερχρεωμένος. Και τι έκανε; Πήγε και πήρε τον Γκοβού, τον Γκαρσία, τον Πλεσί, τον Φερνάντες. Μπορείτε αυτούς να τους συγκρίνετε με αυτούς που είχε πάρει ο κ. Πατέρας ένα καλοκαίρι νωρίτερα".

Τα 30 εκατ. ευρώ προκύπτουν από το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίστηκε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ υπήρχαν, αλλά δεν έγιναν οι κατάλληλες μετεγγραφές. Οι Γκοβού, Λουίς Γκαρσία, Πλεσί και Φερνάντες δεν βοήθησαν καθόλου και μόνο ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ήταν μία αξιόλογη μεταγραφή.

---Είπε: "Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ σε μακέτες και μας είχε πει ότι θα πάρουμε πίσω 23 εκατομμύρια από το Δήμο. Το θέμα του γηπέδου δεν δέχτηκε ποτέ να το συζητήσει".

Το θέμα του γηπέδου είναι μία πονεμένη ιστορία. Για τις μακέτες και για την προεργασία του έργου δόθηκαν περίπου 5 εκατ. ευρώ και όχι 10,5 εκατ. ευρώ. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε γήπεδο στον Βοτανικό σαφώς και δεν είναι υπέρ του Τζίγγερ, ο οποίος το πάλεψε για μία τετρατία, αλλά στο τέλος το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης δεν προχώρησε.

---Είπε: "Αποχώρησα με ανακοίνωση δύο γραμμών. Το επέλεξα γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν μέσα στους στόχους του και με όλη την κρίση που υπήρχε, προτίμησα να μην πω τίποτα".

Πράγματι ο Βγενόπουλος όταν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό δεν προκάλεσε προβλήματα, καθώς απέφυγε να ρίξει λάδι στην φωτιά. Όμως, είχε συμφωνήσει με τον Τζίγγερ στα μέσα του Σεπτεμβρίου να αυξήσει το ποσοστό του στην ΠΑΕ για να κάνει αυτός το κουμάντο.

---Είπε: "Μας διέλυσε (ο Γ. Βαρδινογιάννης) και εκ των έσω την πολυμετοχικότητα. Δεν υπάρχει ελπίδα και μέλλον σε συλλόγους σαν τον Παναθηναϊκό χωρίς πολυμετοχικότητα. Μόνο η πραγματική πολυμετοχικότητα μπορεί να έχει ένα μέλλον. Χάλασε το ρόστερ και κέρδισε λιγότερα λεφτά απ' ότι θα κερδίζαμε αν βρισκόμασταν στην Ευρώπη".

Η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό απέτυχε, γιατί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι μέτοχοι. Όσον αφορά στο ρόστερ, η ποιότητα του έπεσε λόγω της πώλησης του Σισέ και της μη ανανέωσης του συμβολαίου του Ζιλμπέρτο Σίλβα, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα να παραμείνουν στην Παιανία.

---Είπε: "Θα έπρεπε οι παλιές οικογένειες (Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλου) να ξεπεράσουν τις συνδέσεις που έχουν με τους διαδόχους τους. Να μην τους δίνουν τέτοια παιχνίδια. Διάλεξε Γιάννη το πως θες να φύγεις".

Σε αυτό το σημείο ειρωνεύεται και υποτιμά τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τους οποίους βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα. Με αυτήν την τοποθέτηση έκοψε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τις δύο οικογένειες.

ΠΗΓΗ: sport24.gr