ην ενόχληση της ΕΕ για την προσέγγιση της Γερμανίας στο φυσικό αέριο σχολίασε ο Κώστας Μέλας στην τηλεόραση της "Ναυτεμπορικής".
Όλες οι χώρες της ΕΕ σε στιγμές κρίσης προτάσσουν το εθνικό τους συμφέρον. Το πακέτο των 200 εκατ.Ευρώ θα λειτουργήσει στην ουσία ως πλαφόν στο φυσικό αέριο και έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, γιατί αυτό που αναφέρεται είναι πως η Γερμανία θα αποκτήσει ακόμα φορά μια καλύτερη αντιμετώπιση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.
Το έργο επαναλαμβάνεται, αυτά τα πλεονέσματα τροφοδοτούνται από τα ελλείμματα του νότου.
Οι χώρες αυτές πρέπει να πούνε στους λαούς τους, ότι κάνουμε ένα πρόγραμματα που τρέφονται από τις χώρες του νότου. Ειδικά μετά την κρίση του 2009-2010 όπου όλες οι χώρες κατηγορούνταν ότι δεν δούλευαν και ότι ήταν τεμπέληδες. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένη κατάσταση στο κοινωνικό σώμα αυτών των χωρών.
Λίγα λόγια για τον Κώστα Μελά
Ο Κώστας Μελάς διδάσκει διεθνή χρηματοοικονομική και τραπεζική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου υπηρετεί ως καθηγητής. Την περίοδο 1996-2008 δίδαξε νομισματική θεωρία και πολιτική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έλαβε το πτυχίο του από τη Σχολή Οικονομίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και αναγορεύτηκε διδάκτωρ στο Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου με ειδίκευση στα Διεθνή Νομισματικά. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος διοικήσεως της Εμπορικής Τραπέζης (1985-2010) και διευθυντής του Επιμορφωτικού Τραπεζικού Ινστιτούτου της (1996-2005).
Εξέδωσε μεταξύ άλλων: Παγκοσμιοποίηση (1999), Νεοσυντηρητικοί (2007), Η σαστισμένη Ευρώπη (2009), Οι σύγχρονες κρίσεις του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος (2011), Μικρά μαθήματα για την ελληνική οικονομία (2013), Μετά τον Ερντογάν τι; (από κοινού με τον Σ. Λυγερό, 2013), Η ατελέσφορη επιστήμη (2013). Είναι πρόεδρος του Ομίλου Πολιτικού και Οικονομικού Προβληματισμού.