Μία συνταγή που θα τρελάνει τους λάτρεις του ψαριού προετοίμασε η Έλλη Σιδηροπούλου! Πρόκειται για χαμψόψωμο. Χαψία στα ποντιακά είναι ένα είδος ψαριού που βρίσεται σε πληθώρα στον Εύξεινο Πόντο και θυμίζει πολύ έντονα το ψάρι γαύρο.
Πολύ γνωστό είναι το ποντιακό τραγούδι που αναφέρεται στο συγκεκριμένο είδος ψαριού. "Χαψία, χαψία, φατέστεν σκυλ' παιδία, και τ'έμορφα μαειρεύ ατά η θεία μ' η Δοξία".
Στην ουσία λοιπόν η συνταγή στην οποία αναφερόμαστε είναι καλαμποκόψωμο με γαύρο.
Δείτε τη συνταγή:
Τα υλικά της συνταγής
500 γρ. Καλομπικίσιο αλεύρι
500 γρ. Γαύρος
μισή κούπα λάδι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτάλι σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 ποτήρια νερό