Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saint Gobain*, Μπενουά Μπαζέν, συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορίου της Ινδίας, Πιγιούς Γκογιάλ ενώ βρίσκεται στη Γαλλία για να προεδρεύσει της Επιχειρηματικής Συνόδου Κορυφής Ινδίας-Γαλλίας.

Μιλώντας στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saint Gobain, Μπενουά Μπαζέν, είπε ότι το μέλλον της Ινδίας σχετικά με το πώς να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και η παρουσία της Saint Gobain στην Ινδία συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου Πιγιούς Γκογιάλ.

Η Ινδία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα τα τελευταία 25 χρόνια και τώρα είναι η τρίτη χώρα στην ομάδα κερδών της Saint Gobain παγκοσμίως.

Μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, η Ινδία είναι πλέον στην τρίτη θέση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ινδίας επιβλέπει επίσης όλη την Ασία για εμάς και τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Saint Gobain.

Μετά από 350 χρόνια ο CEO του Ομίλου μας είναι από την Ινδία. Αυτό δείχνει επίσης την ουσία και τη σημασία της Ινδίας για το μέλλον της Saint Gobain.

«Συζητήσαμε σχέδιο… τριπλασιαμού τα επόμενα δέκα χρόνια. Δεύτερον, υποστηρίζουμε τα πράσινα κτίρια στην Ινδία, την ελαφριά και βιώσιμη κατασκευή, την καλή καλοκαιρινή άνεση, την ακουστική και την ποιότητα του αέρα», είπε μιλώντας στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απανθρακοποίηση και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και η βοήθεια της Ινδίας να επιτύχει το ταξίδι ουδετερότητας άνθρακα την επόμενη δεκαετία είναι μερικά από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Saint Gobain και του υπουργού Εμπορίου Πιγιούς Γκογιάλ.

Ερωτώμενος ποια ήταν τα σχέδιά τους για την πράσινη ενέργεια στην Ινδία, ο Μπενουά Μπαζέν είπε ότι μέχρι το 2024, οι Ινδοί θα έχουν το 60 % της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και το 100 τοις εκατό έως το 2027.

Επίσης σημείωσε, ότι η Saint Gobain ωθεί μια κυκλική οικονομία και ανακυκλωμένα προϊόντα που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα.

«Έχουν πολλές πρωτοβουλίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στις 33 εγκαταστάσεις παραγωγής τους στην Ινδία. Και δεύτερον, προωθήστε τη μείωση της προσφοράς χαμηλών εκπομπών άνθρακα», πρόσθεσε.

«Βλέποντας την περιεκτικότητα σε άνθρακα σε τσιμέντο, σκυρόδεμα, γυαλί χαμηλής περιεκτικότητας, προκύπτουν πολλές λύσεις για πράσινα κτίρια για το μέλλον της Ινδίας. Η Ινδία είναι η ταχύτερα, η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη οικονομία και το ΔΝΤ και οι παγκόσμιοι φορείς λένε ότι αυτό είναι το καλύτερο επενδυτικό σχέδιο, ο καλύτερος προορισμός για επενδύσεις», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Saint Gobain.

Η Ινδία είναι ένα υπέροχο μέρος. Είναι δημοκρατία. Υπάρχει μια τεράστια δημογραφία. Το μέλλον της Ινδίας είναι λαμπρό όσον αφορά την ανάπτυξη. Η επιτυχία του Saint Gobain δείχνει τα τελευταία 25 χρόνια ότι μπορείς να είσαι κερδοφόρος και αναπτυσσόμενος. Έχετε μια πολύ, πολύ ισχυρή δεξαμενή ταλέντων για Ε και Α, την κατασκευή και την ψηφιακή τεχνολογία.

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε επιχειρήσεις και έχει φανταστικές ομάδες. Για μένα, αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα – οι φανταστικές ομάδες και η δημογραφία στην Ινδία για την επόμενη δεκαετία.  

 

*Η Saint-Gobain S.A. είναι μια γαλλική πολυεθνική εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Sun King το 1665 στο Παρίσι και έχει την έδρα της στα περίχωρα του Παρισιού στην περιοχή του Κουρμπεβουά. Το 2022 σημείωσε έσοδα ύψους 51,2 δισεκατομμυρίων Ευρώ, ενώ η μετοχή της αξίζει 51,58 Ευρώ.

Όσον αφορά τις δραστηριότητές της; O 'Ομιλος Saint-Gobain  με παρουσία σε 67 χώρες στον κόσμο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα και  περισσότερους από 179.000 εργαζόμενους με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του που διαθέτει,  παρέχει μια σειρά καινοτόμων προϊόντων και  λύσεων για κτίρια ώστε να τα καθιστούν άνετα και ευχάριστα για διαβίωση και φιλικά προς το περιβάλλον.

H Saint-Gobain Hellas έχει προμηθεύσει μεγάλα και σημαντικά έργα στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως Ολυμπιακά Εργα, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Six Towers (Λευκωσία) κ.α.