Facebook Pixel Πέτρος Φιλιππίδης: "Υπάρχει μία εταιρεία με 3 γυναίκες..."
Life
| 2024-04-27 11:44:00

"Γι’ αυτό κυνήγησαν τον Φιλιππίδη οι 3 γυναίκες - Υπάρχει μία εταιρεία..."!

Sportdog Team
"Γι’ αυτό κυνήγησαν τον Φιλιππίδη οι 3 γυναίκες - Υπάρχει μία εταιρεία..."!

Μία νέα εκδοχή στην πολύκροτη υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο και σύμφωνα με τη πλευρά του γνωστού ηθοποιού, αποδεικνύει ότι είναι αθώος και το κίνητρο όσων των κατήγγειλαν!

Για τις 3 Ιούνη έχει οριστεί δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Εφετείο Αθηνών, ο οποίος καταδικάστηκε στις αρχές Φλεβάρη του 2023 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για δύο απόπειρες βιασμού.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για μία απόπειρα βιασμού το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη» και μία ακόμα το 2014 στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό. Και στις δύο περιπτώσεις οι καταγγέλλουσες ήταν νεαρές ηθοποιοί που είχαν πάει να τον συναντήσουν για επαγγελματικούς λόγους. Αντίθετα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την αθώωσή του για τη βαρύτερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, αυτή του βιασμού κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να αφεθεί ελεύθερος με όρους μέχρι την έκδοση απόφασης σε δεύτερο βαθμό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της έδρας, του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Προ ημερών, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN Βίκυ Πρωτογεράκη και αναφέρθηκε στις δηλώσεις υποστήριξης του Μάνου Ιωάννου στον Πέτρο Φιλιππίδη. «Δεν είναι θέμα άποψης μου η στήριξη στον Πέτρο Φιλιππίδη, πλέον είναι και η απόφαση του δικαστηρίου», ήταν τα λόγια της.

Και συνέχισε: «Ο βιασμός δεν υπήρχε, αποδείχθηκε στο δικαστήριο. Είναι απόφαση δικαστηρίου. Εγώ είχα πει ότι δεν υπάρχει απόπειρα, δεν μπορεί να στοιχειοποιηθεί. Και στις δύο απόπειρες, δεν υπήρξε ο παράγοντας ο εξωτερικός που διέκοψε την πράξη. Υποτίθεται ότι ήταν στο καμαρίνι, αν και δεν μπορούσε να θυμηθεί το καμαρίνι και η άλλη παθούσα ήταν στο αυτοκίνητο. Αλλά φάνηκε ότι δεν είχε πάει στο καμαρίνι, δεν ήξερε που ήταν και δεν μπορούσε να βγει. Δεν μπορώ να πω παραπάνω. Ήταν κακή αρχή, είχε πει πράγματα λάθος για τον Πέτρο Φιλιππίδη και δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει. Αν τον είχα αναλάβει από την αρχή, θα πήγαινα στον ΣΕΗ και θα έφερνα τις δύο γυναίκες απέναντι από τον Φιλιππίδη και η υπόθεση δεν θα είχε φτάσει ποτέ στα δικαστήρια. Γνωρίζουμε το κίνητρο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε δημόσια γιατί το έκαναν. Ακόμα και αν αθωωθεί ο Φιλιππίδης, δεν θα μιλήσουμε. Ξέρουμε το κίνητρό και των τριών γυναικών, τις ένωνε κάτι. Ήταν σε μία εταιρία. Και υπάρχει κι άλλο κίνητρο…»

 

Επιστροφή Φιλιππίδη στην ΕΡΤ - Το κράτος πληρώνει ξανά τον γνωστό ηθοποιό! (ΦΩΤΟ)

Εν αναμονή του δικαστηρίου του Ιουνίου, για την υπόθεση των δύο αποπειρών βιασμού, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν φαίνεται να θέλει να επιστρέψει στην υποκριτική, πριν τουλάχιστον ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πέτρος Φιλιππίδης επέστρεψε στην τηλεόραση και όχι με το 50-0, αλλά με την τελευταία σειρά που πρωταγωνίστησε, το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», το οποίο πλέον προβάλλεται στην ΕΡΤ σε επανάληψη!

Θυμίζουμε ότι μόλις έσκασε το θέμα, αμέσως αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Χαλκιά, ενώ μέχρι σήμερα κανένα σήριαλ στο οποίο έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν δεν έχει προβληθεί ξανά, με εξαίρεση το 50-50 στο MEGA για το οποίο είχε γίνει τεράστιο θέμα.

Προφανώς και ο Φιλιππίδης θα πάρει και κάποια έξτρα χρήματα από τις επαναλήψεις τα οποία και θα τον βοηθήσουν οικονομικά, αφού σύμφωνα με τον δικηγόρου του είναι αρκετά…ζορισμένος!

"Ζόρισε" η κατάσταση για Φιλιππίδη - Έπιασε δουλειά η Ελπίδα Νίνου - Τι αποφάσισε ο ίδιος για την καριέρα του

Έναν χρόνο μετά την ομόφωνη καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη σε α’ βαθμό σε οκτώ έτη κάθειρξης για τις δυο απόπειρες βιασμού που κατηγορήθηκε, ορίστηκε η ημερομηνία για το Εφετείο.

Στον 61χρονο ηθοποιό έχει δοθεί αναστολή στην έφεση, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ημερομηνία για τη δίκη στο Εφετείο είναι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρων των καταγγελλουσών, κ. Βαγγόπουλος. «Θα δώσουμε τη μάχη μας για δεύτερη φορά» είπε μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις τόνισε πως στόχος τους είναι να κερδίσουν την πλήρη αθώωση του ηθοποιού και να αποδείξουν αυτό που «φωνάζουν» από την πρώτη στιγμή, ότι όλα είναι ένα καλοστημένο σχέδιο.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα, σε σχετική ερώτηση για το αν πεισθεί το δικαστήριο για την αθώωση του Φιλιππίδη τόσο για τους βιασμούς όσο και για τις απόπειρες, τότε θα ετοιμάσουν ένα νέο πλάνο… αντεπίθεσης. Η πλευρά του ηθοποιού δεν θα «κυνηγήσει» όμως το Δημόσιο, αλλά τους ανθρώπους που τον έστειλαν στη φυλακή με «ψέματα» και έζησε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του!

Πάντως ξεκαθάρισε πως για το Εφετείο δεν υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία και δεν μπορούν να υπάρξουν για τόσο παλιές υποθέσεις, ενώ ο κύριος Δημητρακόπουλος εξέφρασε την άποψή του πως αν οι δικαστές στεκόντουσαν μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας και όχι στο «βάρος της κοινωνικής γνώμης», τότε ο Φιλιππίδης θα ήταν ήδη αθώος. «Θα τον είχαν αθωώσει ήδη οι δικαστές, αν δεν υπήρχε η κοινή γνώμη. Είμαι πεπεισμένος πως δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα. Έχω περπατήσει στον δρόμο και ο κόσμος τον αγαπάει και τον στηρίζει. Το βλέπεις αν περπατήσεις μαζί του 50 μέτρα…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Παράλληλα, ο Δημητρακόπουλος τόνισε πως η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, εργάζεται πλέον κανονικά ξανά, ενώ και ο ίδιος παρότι έχει προτάσεις από θεατρικούς παραγωγούς, επιμένει να βρίσκεται μακριά από τον χώρο, αφού νιώθει... προδωμένος και βγάζει χρήματα κάνοντας μεταφράσεις!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags