Ο Αλ Σουντάιρι, ούτε... ΑΕΚτζής από μικρό παιδί ήταν, ούτε είχε καμία διάθεση να εμπλακεί στα κοινά της ΑΕΚ. Απλά δέχθηκε να κάνει μια εξυπηρέτηση και το μόνο που ζήτησε ήταν να του εγγυηθεί η ΠΑΕ με κάποιο τρόπο την επιστροφή των χρημάτων του.
Αυτό το κομμάτι ανάλαβε να το χειριστεί προσωπικά ο Χάρης Οικονομόπουλος. Και ο μόνος τρόπος που βρέθηκε για να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτού του δανείου ήταν να εκχωρηθούν στον Αλ Σουντάιρι οι δόσεις από τα τηλεοπτικά έσοδα της ΑΕΚ μέχρι τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, στην δανειακή σύμβαση που υπεγράφη, για λογαριασμό της Ένωσης εγγυήθηκαν προσωπικά ο Οικονομόπουλος και ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Δημητρέλος.

Στο διάστημα που ακολούθησε, η ΦΑΕ Αθηνών έστειλε στην ΑΕΚ κάποια κατασχετήρια, με τα οποία δέσμευσε μελλοντικά έσοδα της ΠΑΕ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν επηρέασε τη δανειακή σύμβαση με τον Αλ Σουντάιρι, καθώς οι εκχωρήσεις που του είχε κάνει η ΠΑΕ προηγούντο χρονικά των κατασχέσεων από την Εφορία. Ωστόσο, επηρεάζει άμεσα την προοπτική να δεχθεί ο Σαουδάραβας να διευκολύνει τώρα την ΑΕΚ. Πώς;

Αυτό που ζήτησε ο Θωμάς Μαύρος από τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Χάρη Οικονομόπουλο, είναι ουσιαστικά να εισπράξει ο Σαουδάραβας την πρώτη δόση του δανείου στο τέλος Αυγούστου (350.000 ευρώ), όμως να μην κρατήσει τα χρήματα, αλλά να τα δώσει στην ΑΕΚ και να υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές μια νέα σύμβαση για να πάρει τα χρήματά του τον Μάιο. Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΕΚ θα πάρει στα χέρια της 350.000 ευρώ και ο Αλ Σουντάιρι θα έχει δεχθεί να «μεταθέσει» την πρώτη δόση του δανείου για τον Μάιο.

Τόσο ο Ντέμης, όσο και ο Οικονομόπουλος είναι θετικοί στο να βοηθήσουν για να συμβεί αυτό, όμως το πρόβλημα έγκειται στο ότι με δεδομένα τα κατασχετήρια της Εφορίας, η ΑΕΚ αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί την αποπληρωμή της δόσης. Γιατί η νέα σύμβαση που θα υπογραφεί δεν θα προηγείται πλέον των κατασχέσεων, άρα την προτεραιότητα θα την έχει το δημόσιο. Και αν δεν βρεθεί τρόπος να αρθούν οι κατασχέσεις από την Εφορία, ο Οικονομόπουλος (και ο Δημητρέλος) θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχουν εγγυηθεί προσωπικά με τις υπογραφές τους για την αποπληρωμή του δανείου.

Ο Οικονομόπουλος έχει δεσμευτεί ότι θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο είναι σίγουρο σε κάθε περίπτωση ότι αν προχωρήσει αυτή η διευκόλυνση, θα πρέπει να υπάρχει η βεβαιότητα πως η ΑΕΚ θα καταφέρει να κλείσει τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν με την Εφορία και να πετύχει την άρση των σε βάρος της κατασχέσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Οικονομόπουλος τόνισε ότι σε περίπτωση που πάρει η ΑΕΚ αυτά τα 350.000 ευρώ δεν θα πρέπει να τα δώσει για... μεταγραφές, αλλά για να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο.

Πηγή: aek365.com