Και βεβαίως έτσι είναι. Δεν είμαστε στραβοί, όλοι. Είδαμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν μάπα δημιουργικά κι άρα επιθετικά κι αυτό λέμε. Όλοι μας. Όπως όλοι μας, για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή, λέγαμε τι ωραία πήγε η ομάδα παίζοντας 4-4-2 στα β΄ ημίχρονα των αγώνων της με τη Νιούκαστλ, τη Βίλεμ και τη Μάλαγα…

• Κοιτάξτε, παρά να έκανε ένα τέτοιο πείραμα στο Τσάμπιονς Λιγκ ο προπονητής, καλύτερα που το έκανε τώρα. Έτσι δεν είναι; Άλλωστε, αυτή η περίοδος προσφέρεται για πειράματα. Αν δε δοκιμάσει, πως θα μάθει την (καινούργια) ομάδα του;

• Θα μου πείτε, η προετοιμασία φτάνει στο τέλος της και κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξει κάπου ο Ζαρντίμ. Κι αυτό σωστό είναι. Αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι με τις συγκεκριμένες συγκυρίες είναι πολύ δύσκολο να κατασταλάξει ο προπονητής, έχοντας απόντες τόσο καιρό Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, αλλά και Μασάδο και Γκρέκο, τον στόπερ ακόμη να μην έχει υπογράψει κι ακόμη ακόμη και τον Ζαραδούκα εκτός.

• Στα δικά μου τα μάτια, εάν το πρόβλημα του Ολυμπιακού, όπως αυτό προέκυψε χθες, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, έχει να κάνει με τα άτομα, όπως θεωρεί ο πολύς κόσμος, τότε μα έτσι μα αλλιώς μα αλλιώτικα, θα λυθεί.

• Το πρόβλημα θα είναι…άσχημο, εάν δεν έγκειται στα άτομα, αλλά στον τρόπο παιχνιδιού. Ότι φέτος ο Ολυμπιακός θα παίζει αρκετά διαφορετικά σε σχέση με τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε, είναι σαφές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα είναι χειρότερος. Τα αποτελέσματα θα δείξουν.

• Το ζήτημα είναι κατά πρώτον να βρει η ομάδα μία ταυτότητα, σύμφωνα με ό,τι σχεδιάζει ο νέος προπονητής της και ύστερα να ρολάρει. Από εκεί και πέρα, τα συστήματα και οι παίκτες είναι, μεγαλύτερες η, μικρότερες, λεπτομέρειες.

• Δοκίμασε ο Ζαρντίμ για πρώτη φορά να παίξει από την αρχή 4-4-2 και δη σε εκτός έδρας ματς. Δεν του βγήκε. Αλλά είχε λογική που το δοκίμασε. Γιατί με το 4-4-2 η ομάδα πέταγε στα τρία προηγούμενα β΄ ημίχρονά της. Δεν έπρεπε να την δει και σε ένα ματς από το ξεκίνημα; Ίσως πλέον να σκέφτεται ότι αυτός ο τρόπος ταιριάζει για να παίζει εντός έδρας. Η, ότι του «πάει» να το αλλάζει σε 4-4-2 το σύστημα στη διάρκεια ενός αγώνα, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλει και επιδιώκει να το «γυρίσει».

• Όμως, όταν όλοι λέμε ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και το Μήτρογλου και τον Τζιμπούρ, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και ότι δύσκολα υπάρχει άλλος τρόπος από το 4-4-2…Π.χ. να παίξει ο Τζιμπούρ από τα πλάγια και δη από τα αριστερά.

Πηγή: sport-fm.gr