Ο ταπεινός λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας ήταν από τους προσκεκλημένους στο επίσημο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του Σιμόν Πέρες.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να μη δείχνει την πρέπουσα εκτίμηση στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της οικογένειας Νταλάρα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Ισραηλινό πρόεδρο, ο οποίος, όπως είπε για μια ακόμα φορά, εκτιμά τους αγώνες του κ. Νταλάρα για την ειρήνη. Μια ακόμα απόδειξη ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης είναι πάντα στο πλευρό των ταπεινών και καταφρονεμένων.

Πάντα δίπλα στους φτωχούς λαούς που μαστίζονται από τις αδικίες των δυνατών του πλανήτη, όπως αυτός του Ισραήλ. Εξ ου και η τεράστια εκτίμηση και φιλία που τον συνδέει με τον Σιμόν Πέρες. Η ΟΥΝΕΣΚΟ, άλλωστε, που έχει δώσει στον Γιώργο Νταλάρα τον τίτλο του πρεσβευτή καλής θέλησης, κάτι ξέρει παραπάνω.

Ας τα βλέπουν αυτά οι αρχαίοι με τα γιαούρτια. Οι φανατικοί που εθελοτυφλούν και δεν αντιλαμβάνονται την τεράστια κοινωνική πρόσφορα του ζεύγους Νταλάρα. Η Αννα όσο ήταν βουλευτής να ψηφίζει τα μνημόνια και ο Γιώργος που ποτέ στη ζωή του δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ να τραγουδάει για να απαλύνει τους πόνους και τους καημούς που προκαλούν τα μνημόνια αυτά στον ελληνικό λαό.

Θα μου πείτε, τώρα, πόθεν προέκυψε αυτή η στενή σχέση Πέρες-Νταλάρα; Αιτία αυτής της μεγάλης φιλίας είναι η τέχνη. Ο Γιώργος Νταλάρας, άλλωστε, ουδέποτε επιζήτησε να είναι κοντά στους έχοντες και κατέχοντες την εξουσία. Αυτοί πήγαν κοντά του, όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Σταύρος Ψυχάρης. Ξεφύγαμε, όμως.

Ο λαός του Ισραήλ έχει και αυτός ανάγκη να ψυχαγωγηθεί, να τραγουδήσει, να χορέψει, να διασκεδάσει. Το τσιφτετέλι δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο Τούρκων και Ελλήνων. Θέλουν να κουνιούνται και οι Ισραηλινοί. Γυναίκες, άντρες. Και σε καμιά περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει με αραβική μουσική, για προφανείς και ευνόητους λόγους. Ετσι, λοιπόν, στράφηκαν στα ελληνικά τσιφτετέλια.

Ρεκόρ κάνουν οι πωλήσεις δίσκων ελληνικής λαϊκής μουσικής στο Ισραήλ: Νταλάρας, Αλεξίου, Ρασούλης (φωτό), Γλυκερία, που επίσης βρέθηκαν με τον Πέρες. Κι από καιρού εις καιρόν επισκέπτεται ο ίδιος ο Νταλάρας το Τελ Αβίβ, για να ψυχαγωγήσει το κοινό του.

Μια φορά, μάλιστα, συνοδεία κάμερας της ΕΡΤ, είχε εκφράσει τους προβληματισμούς του: «Πρέπει να βρεθεί λύση. Είναι άδικο για τους νέους του Ισραήλ να σταματάνε τις σπουδές τους στα 18 τους χρόνια για να υπηρετήσουν στον στρατό». Τα παιδιά των Παλαιστινίων, αντίθετα (φωτό), που φεύγουν από τα σχολεία νωρίς νωρίς δεν έχουν κανένα πρόβλημα, λέω εγώ.

Γιατί και ο Γιώργος και η Αννα δεν έχουν πει ποτέ κάτι σχετικό. Ας μην είμαστε μίζεροι, όμως, μέρα που είναι σήμερα και εορτάζει η χριστιανοσύνη την Παναγία. Η παγκόσμια ειρήνη και ειδικότερα σ' αυτήν την πολυπαθή περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, είναι σε καλά χέρια. Ας είναι καλά ο Γιώργος Νταλάρας. Ειδικότερα, οι λαοί της Κύπρου και του Ισραήλ τον ευγνωμονούν. Αυτά.

Από το νησί στο βουνό

Ο Αύγουστος είναι συνυφασμένος με τα μπάνια του λαού. Με τις διακοπές. Με αιχμή του δόρατος, τις μέρες λίγο πριν και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όπως αυτή η βδομάδα που τρέχει. Αλλωστε, έτσι όπως είναι η κατάσταση, μία εβδομάδα, δέκα μέρες είναι πλέον οι διακοπές. Για λίγους άντε να φτάσουνε τις δεκαπέντε. Ανάγκη για ξεκούραση υπάρχει. Λεφτά δεν υπάρχουν. Οι διακοπές προέρχονται από το διακόπτω.

Από τη διακοπή. Οταν διακόπτω για λίγο αυτά που κάνω όλο τον χρόνο. Κατ' αρχάς δεν δουλεύω. Και κατά δεύτερο λόγο, φεύγω από τον τόπο διαμονής μου και πάω κάπου αλλού. Είτε στο πατρικό μου στο χωριό είτε στο εξοχικό είτε νοικιάζω κάπου είτε μένω σε σκηνή και σε σλίπινγκ μπαγκ, αν είμαι πιτσιρικάς. Στις αρχές του μήνα, λοιπόν, ήταν στη Μύκονο συνεχίζοντας τις διακοπές του ο Κώστας Καραμανλής (φωτό). Ακολούθως, έφυγε από τη θάλασσα για να συνεχίσει σε βουνό. Δεκαπενταύγουστο, άλλωστε, δεν είναι σικ να είσαι σε νησί. Πολύς ο κόσμος και ένας απάνω στον άλλον.

Ερώτηση λοιπόν: Από τι διέκοψε ο Καραμανλής; Από τι κουράστηκε για να ξεκουραστεί; Εδώ και τρία χρόνια που έχει φύγει από πρωθυπουργός κάνει καμιά δουλειά; Εβγαλε κανένα λόγο στη Βουλή; Είπε στους συνεργάτες του να γράψουν μια επερώτηση; Προφανώς κουράστηκε να κάθεται, διέκοψε κι έφυγε για διακοπές για να κουραστεί. Να ταλαιπωρηθεί λίγο. Με περπάτημα στα Ματογιάννια και μπάνιο στη θάλασσα.

Λόγω της μεγάλης του αγάπης για την ΑΕΚ

Ο μόνος γνωστός Αλκης, μέχρι τώρα, ήταν ο γιος του Κούρκουλου. Και ο συχωρεμένος ο Αλκης Στέας. Ξαφνικά, προέκυψε και τρίτος. Ο Αλκης Φωτίου από την Ελβετία. Κι αυτά, βέβαια, μόνο στην ΑΕΚ είναι δυνατόν να συμβούν. Ο εν λόγο Φωτίου είχε πλευρίσει την ΑΕΚ και επί εποχής Σταύρου Αδαμίδη. Στόχος: να κάνει μπίζνες. Βάζει δηλαδή αυτός τα λεφτά για αγορά ποδοσφαιριστών, παίζουν αυτοί στην ΑΕΚ κι όταν πουληθούν, τα λεφτά πάνε ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Το οποίο ο εν λόγω Φωτίου το προσδιορίζει στο 70-30. Με το 70%, δηλαδή, για την πάρτη του. Ετσι θέλει να εξηγηθεί ο εν λόγω Φωτίου με Μητρόπουλο, Γιαννιώτα και Κατίδη.

Το συνολικό ποσό που διατίθεται να επενδύσει είναι κάπου στα 350 χιλιάρικα. Ο εν λόγω Φωτίου, λοιπόν, που είναι μ' αυτά τα λεφτά στα χέρια από όλες τις ομάδες της Ευρώπης, για να κάνει νταραβέρι διάλεξε την ΑΕΚ. Γιατί; Γιατί όπως αναφέρει ο ίδιος για την πάρτη του, «αν και γεννημένος και μεγαλωμένος στο εξωτερικό και μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, διατηρεί ΜΟΝΟ την ελληνική υπηκοότητα» (σ.σ.: τα κεφαλαία δικά του), καθώς «και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και την ΑΕΚ». Ημαρτον Παναγιά μου, μέρα που είναι.

Ερώτηση: Μήπως είδε κανείς αυτήν την επαναδιαπραγμάτευση;

-Είτε με ευρώ είτε με δραχμή, η χρεοκοπία ίδια είναι-Observer

Πηγή: Goal