Φυσικά εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι επακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, κάνοντας προς τη Λίγκα αυτό το αίτημα για αναβολή του προγραμματισμένου για το Σάββατο 25 του μήνα αγώνα τους στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του νέου πρωταθλήματος.

Και το «λέω» αυτό υπό την έννοια ότι η Λίγκα δεν είχε ‘εξυπηρετήσει’ κατά ανάλογο τρόπο κάποια άλλη ομάδα και δη τον Ολυμπιακό, του οποίου το περσινό παιχνίδι κυπέλλου με τον ΟΦΗ είχε μετατεθεί λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων με απόφαση της ΕΠΟ, αφού το κύπελλο είναι διοργάνωση της ομοσπονδίας κι όχι της Λίγκας. Δηλαδή, θεωρητικά τουλάχιστον, αλλά επί της ουσίας και πρακτικά, όπως θα εξηγήσω πιο κάτω, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ελπίδα να γίνει αποδεκτό το αίτημά του.

Προσπαθώντας να δω λίγο πιο πέρα, χωρίς βεβαίως να γνωρίζω αν πράγματι έτσι είναι όπως τα σκέφτομαι, καταλήγω ότι ο Παναθηναϊκός υπέβαλλε το σχετικό αίτημα για δύο λόγους.

Πρώτον, για τις εντυπώσεις, για να έχει δηλαδή να λέει ότι η Λίγκα του αρνήθηκε το πρώτο πράγμα που ζήτησε η νέα του διοίκηση, για να διευκολυνθεί στα πολύ κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια του με τη Μάλαγα.

Και δεύτερον, για να υπάρξει δεδικασμένο! Δηλαδή, εάν την επόμενη φορά ο Ολυμπιακός πάει και ζητήσει την αναβολή ενός αγώνα του για το πρωτάθλημα, επειδή θα έχει ανάλογο «φόρτο», δηλαδή με ευρωπαϊκό παιχνίδι τρεις ημέρες μετά, να μην μπορέσει η Λίγκα να κάνει δεκτό το δικό του αίτημα, αφού θα έχει πάρει αντίθετη απόφαση στο παρόμοιο αίτημα του ΠΑΟ. Κι αν το κάνει, να έχει πάτημα ο Παναθηναϊκός, για να προκαλέσει θόρυβο, να φωνάξει κλπ, κλπ.

Μήπως λοιπόν η κίνηση του Παναθηναϊκού με αυτό το αίτημα προς τη Λίγκα, που ούτως η, άλλως δεν θα μπορούσε να είχε τύχη, με την έννοια ότι δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό, αλλά και δεν έχει ξαναγίνει, ήταν πιο «πονηρή» από ό,τι νομίζαμε...Η, έστω από σπόντα λειτουργήσει «πονηρά»!

Η ουσία φυσικά είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανονικά στη Λιβαδειά, εκεί που για πολλούς έχασε αρκετές από τις πιθανότητές του για το περσινό πρωτάθλημα , με την ήττα του από το Λεβαδειακό και την τιμωρία του ΟΑΚΑ, που έπαιξε ρόλο και στην εντός έδρας ήττα του από τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: gazzetta.gr