Γράφει ο Νίκος Μηλαπίδης.
Συμβολίζει την ελπίδα ή μήπως συμβολίζει την ανακούφιση της κοινής γνώμης από το θέατρο του παραλόγου που μας προσέφερε το πολιτικό προσωπικό της χώρας; Η θετική γνώμη της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου δεν είναι προϊόν μόνο πίστης στις ικανότητες ενός ανθρώπου.
Είναι, ταυτόχρονα, και ψήφος αποδοκιμασίας σε ένα πολιτικό σύστημα που γελοιοποιείται, κατά τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο, που «τσαλακώνει» με μανία το Σύνταγμα και καιροσκοπεί για την επόμενη μέρα, ακόμα και για τη διανομή των ερειπίων.
Το πλήθος των θεατρινισμών, το ξεχείλισμα υποκρισίας και λαϊκισμού, το απονενοημένο διάβημα του δημοψηφίσματος που δεν έγινε, αλλά πέτυχε(;) τον σκοπό του, η βροχή των διαρροών και των πληροφοριών που ανά λεπτό επιβεβαιώνονταν ως ανεπιβεβαίωτες, κούρασαν ψυχικά τον κόσμο.
Έφθειραν τα μάτια, τα αυτιά και τα μυαλά των Ελλήνων. Για την υπόλοιπη υφήλιο, δε το συζητώ. Η εικόνα των υπαλλήλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας να μοιράζουν ανούσιες ανακοινώσεις μέσα από τα κάγκελα, σαν το άγιο φως στον Πανάγιο τάφο, με τους πιστούς-ιερείς-δημοσιογράφους να ποδοπατούνται για να τις λάβουν, καταδεικνύουν γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε σα χώρα για να συγκαταλεχθούμε στις αναπτυσσόμενες κι όχι στις ανεπτυγμένες.
Η ανάγκη του Έλληνα να πιστέψει σε ένα πολιτικό σχήμα που θα αξιοποιήσει τους «κοινούς τόπους», τον ορθό λόγο και δε θα τον ξεγελάσει βγάζοντας του τη γλώσσα επιδεικτικά μετά την κατάληψη της εξουσίας στο τέλος της ημέρας, τον οδηγεί να αντιδρά με το θυμικό. Να διαφυλάττει μια κρυφή ελπίδα.
Πώς γίνεται, όμως, ένας άνθρωπος, φορέας της κοινής λογικής, τεχνοκράτης, όπως υποτιμητικά του αποδίδουν κάποιοι τον χαρακτηρισμό, να μπορεί να τα βάλει με ένα ολόκληρο αδηφάγο πολιτικό σύστημα και δυο κόμματα που σκυλεύουν την εξουσία και τη μονοκομματική και μονοδιαχειριστική άλωση ακόμα κι ενός κράτους που έχει ήδη πτωχεύσει;
Η απόπειρα εθνικής συνεννόησης τριών κομμάτων που, προφανώς, και δεν εξελίχθηκε σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, με ένα ιδιαίτερα ευέλικτο σχήμα μόλις…49 ανθρώπων, με τις ευθύνες και των απόντων, αποτελεί μια πρώτη ύλη από παλιά υλικά σε ένα μπλέντερ, που όταν πατήσει το κουμπί ο κ. Παπαδήμος θα βγάλει μια γεύση πικρή για τον λαό που δεν δείχνει διατεθειμένος να υποστεί κι άλλη λιτότητα.
Το 80% της Ελλάδος υποστηρίζει την εκλογή του κ. Παπαδήμου, ο οποίος θα προσπαθήσει με ημερομηνία λήξης να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, εφαρμόζοντας πολιτική λιτότητας που μέχρι χθες απέρριπτε το 70-80% της ίδιας Ελλάδας.
Τα στρατόπεδα ξεχώρισαν σε μνημονιακά και μη, ο πολιτικός χρόνος συμπυκνώθηκε και ο πόλεμος τώρα αρχίζει.
Πρώτο θύμα θα είναι η δημοτικότητα του κ. Παπαδήμου, με ό,τι φανερώνει αυτό.
Πόσος χρόνος για κωλοτούμπες μας έμεινε ακόμα; Το σώμα είναι βαρύ και κινδυνεύουμε να προσγειωθούμε με το κεφάλι…
Πηγή: aixmi.gr