Στις φυλακές Τρίπολης και μάλιστα στον ίδιο θάλαμο βρίσκονται ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα, βιασμούς και απόπειρες βιασμού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι δύο προφυλακισμένοι αφιερώνουν πολύ χρόνο στην ανάγνωση βιβλίων. Διαβάζουν βιβλία από τη βιβλιοθήκη των φυλακών, ενώ έχουν ζητήσει σε επισκεπτήρια να τους φέρουν κι άλλα, όπως αναφέρουν πηγές των φυλακών.
Οι δύο κρατούμενοι δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κρατούμενους.
Ποιοι επισκέφτηκαν τους Φιλιππίδη και Λιγνάδη
Τον Δημήτρη Λιγνάδη επισκέφθηκε ο αδερφός του, Γιάννης, στις 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης δείχνει πιο μοναχικός σε σύγκριση με τον Λιγνάδη. Πρόσφατα τον επισέκφτηκε η σύζυγός του, ενώ στη φυλακή βρέθηκε κάτω από άκρα μυστικότητά και ο γιος του. Παρότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχε καμία πληροφορία σχετικά με το εάν έχουν επαφές ακόμα, ο γιος Φιλιππίδη, που είναι επίσης ηθοποιός και παίζει σε σήριαλ της ΕΡΤ, βρέθηκε και αυτός πριν λίγες ημέρες στη φυλακή για να δει τον πατέρα του.
Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πολύ πριν συμπληρωθεί το 18μηνο θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Προφανώς και τα ΜΜΕ θα καλύψουν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια!
Ξεμπρόστιασμα Πέτρου Φιλιππίδη από την προσωπική του βοηθό: «Έφυγα για να μην τον βρίσω» (Vid)
Στην κάμερα του «Πρωινού» του ΑΝΤ1 και τον Γρηγόρη Μπάκα μίλησε η ηθοποιός Νίκη Βακάλη, η οποία αναφέρθηκε τόσο στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στο πλάι του οποίου είχε εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη όσο και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου υπήρξε μαθήτρια.
«Σε φίλες μου που θέλανε σε παραστάσεις του Φιλιππίδη, τους έλεγα να μην πάνε. Εγώ δεν είχα το πόστο μου, δεν ήμουν ηθοποιός να πω ότι πρέπει να αποστασιοποιηθώ, να κάνω τη δουλίτσα μου, να του δώσω να πιστεύει ότι του δίνω αυτό που χρειάζεται, να κάνει αυτό που θέλει να κάνει. Εγώ ήμουν όλη μέρα στα τηλέφωνα. Ντελίριο. Δεν θέλω τη ψυχή μου να την κάνω κουβάρι προκειμένου να… Αν είχα καταλάβει κάτι; Ποιος έπεσε από τα σύννεφα τώρα; Μη γελιόμαστε.
Εγώ που είμαι άσχετη -σε σχέση με άλλους στον χώρο- καταλάβαινα. Ξέρει το ένστικτό σου, ότι κάποιος που έρχεσαι σε συνδιαλλαγή μαζί του, δεν σου κάνει καλό. Γυρνάς σπίτι και είσαι άρρωστος ρε παιδί μου. Δεν ήθελα άλλο. Έγινε κάτι λεκτικό και γύρισα σπίτι μου και δεν έβρισκα από πού να πιαστώ για να ξυπνήσω να πάω αύριο στη δουλειά. Και αφού δεν το βρήκα αυτό, δεν ξαναπήγα στη δουλειά. Πιστεύω σε όλα όσα έρχονται στη ζωή μου. Και αυτά που με πονάνε και αυτά που με πληγώνουν και αυτά που με τρομάζουν, ακόμα κι αυτά ξέρω ότι έρχονται για κάποιο λόγο. Αν εγώ το παίζω ντίβα, θα το βρω μπροστά μου.
Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ή ότι θα τον βρίσω μπροστά σε συναδέλφους και δεν θέλω, γιατί πιο πολύ από όλους τον εαυτό μου φοβάμαι. Οπότε είπα ‘δεν θες να μιλήσεις μπροστά στους άλλους; Σήκω φύγε Νικάκι μου!’. Να πάρω χάπια για να πάω στο θέατρο; Δε θέλω! Κι αν με έβριζε μετά και έλεγε σε όλους ‘τη Βακάλη μην την πάρετε;’. Η γνώμη του μετράει, γιατί μια ζωή βγαίνει στη σκηνή και όλος ο λαός τον χειροκροτεί. Δεν είχε μόνο εξουσία, ιδεολογική και εμπειρική. Εμείς τα κάνουμε τα τέρατα», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Όσο για όσα έγιναν γνωστά για τον Δημήτρη Λιγνάδη;
«Όλοι μία αρρώστια την αντιλαμβανόμασταν, η οποία ήταν σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικό. Δεν υπήρχε κάποια νύξη τόσο σοβαρή. Πολλά άκουσα να ακούω αργότερα. Τι άποψη να βγάλω; Δεν τα ήξερα όλα αυτά που βγήκαν. Σαν καθηγητή δεν τον φοβόμουν. Ένιωθα πως είναι λίγο too much η ενέργειά του, αλλά όχι ότι δεν έμαθα πράγματα από αυτόν», παραδέχτηκε.