Η Σοφία Πολυζωγοπούλου έδωσε μια νέα συμπληρωματική κατάθεση την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, στην 18η τακτική ανακρίτρια, λίγους μήνες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα. Η επίσης δικηγόρος περιγράφει όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους πίσω από τις κλειστές πόρτες, αποκαλύπτοντας μια σκοτεινή πλευρά της ζωής τους που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίαζαν στα Μέσα.

Τα Πρώτα Προβλήματα και ο Εθισμός στον Τζόγο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», τα πρώτα προβλήματα στη σχέση τους ξεκίνησαν στα τέλη του 2017, όταν η Σοφία Πολυζωγοπούλου διαπίστωσε ότι ο Απόστολος Λύτρας ήταν παθολογικά εθισμένος στον τζόγο.

«Ο ίδιος πήγαινε βραδινές ώρες σε χαρτοπαικτική λέσχη, όχι νόμιμη, η οποία σύμφωνα με όσα είχα αντιληφθεί, και στην πορεία μου το επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ήταν στα βόρεια προάστια, πιθανότατα σε κάποιο ξενοδοχείο. Στη χαρτοπαικτική αυτή λέσχη σπαταλούσε υπέρογκα ποσά από τα οικογενειακά μας εισοδήματα, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το οικονομικό, αλλά και το γεγονός ότι ο εθισμός του στον τζόγο δημιουργούσε γενικότερους κινδύνους για την οικογένειά μας», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Προσπάθειες και Αποτυχίες

Η Σοφία περιγράφει πώς ο Λύτρας αρνούνταν να παραδεχθεί το πρόβλημα του τζόγου, κάνοντας αποτυχημένες προσπάθειες αποχής και λέγοντας ψέματα. Οι εντάσεις με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά του ήταν συνεχείς, ενώ η ίδια ζήτησε διαζύγιο λόγω αυτών των προβλημάτων.

«Ο ίδιος αρνούνταν ότι έχει πρόβλημα, έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες, έκανε δήθεν αποτυχημένες προσπάθειες αποχής, έλεγε διαρκώς ψέματα και γινόταν ευέξαπτος, προσβλητικός απέναντί μου όταν του έλεγα ότι έχει πρόβλημα και πρέπει να ζητήσει βοήθεια. Την ίδια περίοδο είχαν δημιουργηθεί τρομερές εντάσεις με την πρώην σύζυγό του και με τα παιδιά του, εκ των οποίων η μεγάλη του κόρη έμπαινε στην εφηβεία», εξηγεί η Σοφία.

Η Υποστήριξη και οι Δυσκολίες

Η Σοφία συνέχισε να υποστηρίζει τα μεγαλύτερα παιδιά του Λύτρα, ενώ η ίδια ενημέρωσε το οικογενειακό περιβάλλον του για το πρόβλημα, χωρίς να βρει υποστήριξη.

«Παρ’ όλα αυτά ήμουν πολύ υποστηρικτική και προς τα μεγαλύτερα παιδιά του, με τα οποία είμαι πολύ δεμένη, γεγονός που πάντα εκμεταλλευόταν. Για τα προβλήματα αυτά του κατηγορουμένου είχα ενημερώσει και είχα ζητήσει τη συνδρομή του οικογενειακού του περιβάλλοντος, δηλαδή των γονέων του και της αδελφής του, πλην όμως αυτοί εθελοτυφλούσαν», αναφέρει.

Προσπάθειες Θεραπείας και Υποτροπές

Τέλη 2017 ή αρχές 2018, ο Λύτρας απευθύνθηκε σε ειδικό ψυχικής υγείας, χωρίς να είναι συνεπής στις οδηγίες. Μετά από ένα έμφραγμα, η Σοφία αποφάσισε να τον στηρίξει πλήρως, αναλαμβάνοντας σχεδόν όλα τα οικογενειακά βάρη.

«…Η σχέση μου με τον αντίδικο είχε κλονιστεί απόλυτα σε εκείνο το διάστημα εξαιτίας των ως άνω περιστατικών που σας αναφέρω, πλην όμως όταν υπέστη το έμφραγμα, στο οποίο άμεσα κινδύνευσε η ζωή του, εγώ έκρινα ότι έπρεπε να παραγκωνίσω τα όποια προβλήματα υπήρχαν και είχε ο ίδιος δημιουργήσει, και θεώρησα ηθική υποχρέωση προς το παιδί μου να του σταθώ», αναφέρει.

Μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο Λύτρας συμμορφώθηκε εν μέρει με τις οδηγίες του ειδικού ψυχικής υγείας, μειώνοντας τον τζόγο με μικρές υποτροπές.

Πηγή: Tlife