Ποιες είναι οι χρονικές προθεσμίες που υπάρχουν; 

Και το καίριο ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Θα αποκτήσει εν τέλει ο Δικεφάλος έναν τουλάχιστον παίκτη;

Από τον επίσημο ΠΑΟΚ τηρείται σιγή ιχθύος τα τελευταία 24ωρα. Για την ακρίβεια, δεν εκφράζονται αισιόδοξες τάσεις. Όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Metrosport.gr γίνονται κινήσεις για την απόκτηση ενός παίκτη. 

Και μένει να φανεί, εάν τελικά βγει λευκός καπνός. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως υψηλόβαθμο στέλεχος, μας έλεγε με νόημα: «Γίνονται προσπάθειες για την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη, όλα είναι πιθανά».

Ο ΠΑΟΚ όπως και κάθε ομάδα, έχει τη δυνατότητα έως την 11η Σεπτεμβρίου να αποκτήσει έναν παίκτη. Είτε ως δανεικό, είτε με αγορά των δικαιωμάτων του. Πάντως, το τελευταίο, θεωρείται πολύ δύσκολο.

Η προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίου

Υπάρχει όμως και μία ακόμη χρονική προθεσμία, για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Η 30η Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, μπορεί να αποκτήσει έναν παίκτη που θεωρείται ελεύθερος.

Προσέξτε: Θα πρέπει να θυμίσουμε πως από τις 12 Σεπτεμβρίου ως και τις 30 του μήνα, ο ΠΑΟΚ και όλες οι ελληνικές ομάδες θα μπορούν να αποκτούν ελεύθερους παίκτες, αρκεί να τέθηκαν σε free agent καθεστώς μέχρι και τις 11/9, ανεξαρτήτως της χώρας όπου ήταν το club που ανήκαν.

Θα δώσουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα: Αν μία ομάδα από την Premier League αποδεσμεύσει στις 7,8 ή και στις 11 Σεπτεμβρίου κάποιον ποδοσφαιριστή, εκείνος θα έχει δικαίωμα να υπογράψει σε σύλλογο της Stoiximan Super League ή της Super League 2 ως και τις 30 Σεπτεμβρίου, παρότι η αγγλική αγορά έχει «κλείσει» από τα τέλη του Αυγούστου.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν λίστες με ονόματα παικτών που μπορούν να αποκτηθούν. Το ζητούμενο είναι, εάν τελικώς γίνει μία κίνηση. Σύμφωνα με όσα βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, μία κίνηση της τελευταίας στιγμής είναι πιθανή. Θυμίζουμε πως τέτοια εποχή, πριν από ένα χρόνο, ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει τον Ντεσπόντοφ από την Λουντογκόρετς και τον Μεϊτέ με δανεισμό από την Μπενφίκα.

Αυτή την στιγμή λοιπόν και όταν τίθεται το ερώτημα εάν ο ΠΑΟΚ θα κάνει μία ακόμη κίνηση, η απάντηση είναι απλή: Παρά την σιγή ιχθύος από επίσημα “χείλη”, ναι είναι πιθανό να γίνει.

Πηγή: Metrosport