ΠΑΟΚ: Φτάσαμε στις 10 Σεπτεμβρίου και ο Σουαλιχό Μεϊτέ, η προοπτική παραμονής του οποίου αποτέλεσε το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ, είναι ακόμη ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα που, μάλιστα, λίγες μέρες πριν τον δήλωσε στην λίστα για τους αγώνες της πορτογαλικής Λίγκας. 

O Σουαλιχό Μεϊτέ
Λεζάντα

Ο θηριώδης μέσος που έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026 με την ομάδα της Λισσαβόνας (τον είχε αγοράσει με έξι εκατομμύρια από την Τορίνο), ψάχτηκε όλο το καλοκαίρι, όχι μόνο για την παραμονή στον ΠΑΟΚ (γι’ αυτή την προοπτική έδειξε ζεστός προς το τέλος του καλοκαιριού, τότε που ήδη είχε «στραβώσει» μαζί του η οικογένεια Σαββίδη), αλλά για ομάδες είτε από μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είτε από την Σαουδική Αραβία που θα μπορούσαν να του δώσουν μεγάλο συμβόλαιο. Κατά βάθος, όμως, αυτό που έψαχνε ήταν να πάρει μία δεύτερη ευκαιρία στην Μπενφίκα και το δήλωσε και σε συνέντευξή του.

Ο Μεϊτέ είχε αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια με τους «αετούς» την σεζόν 2021-22, με προπονητές τους Ζόρζε Ζεσούς και Νέλσον Βερίσιμο και στην συνέχεια πήγε δανεικός σε Κρεμονέζε και ΠΑΟΚ, έχοντας πάντα το βλέμμα του στραμμένο στην Μπενφίκα. Ο Γερμανός τεχνικός Ρότζερ Σμιντ δεν τον υπολόγιζε, ο ίδιος έκανε παράπονα δημόσια, πλέον όμως ο 57χρονος προπονητής δεν υπάρχει στον πάγκο. Τον έχει αντικαταστήσει ο Μπρούνο Λάγκε που έχει περάσει ξανά, για 1,5 χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020, από την Μπενφίκα.

Η διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας εξακολουθεί να ψάχνει ακόμη λύση έστω και με δανεισμό του Μεϊτέ, ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι πολύ ζεστό στον ορίζοντα. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Λοκομοτίβ Μόσχας και ομάδας από την Σαουδική Αραβία, αλλά όχι τόσο έντονο που να υποστηρίζει κανείς ότι είναι με το ένα πόδι εκτός Μπενφίκα.

Χθες, ο ατζέντης του παίκτη, Καμέλ Ζαουαΐ, σε συνομιλία του με Metrosport.gr, υποστήριξε ότι το πλέον πιθανό σενάριο είναι ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ να παραμείνει στο ρόστερ της Μπενφίκα, ευελπιστώντας, μάλιστα, ο Λάγκε να του δώσει την ευκαιρία.

Υπάρχει, μάλιστα, και το παράδειγμα του Μαροκινού, Αντέλ Τααράμπτ που μετά από δανεισμό και ενώ φαινόταν εκτός ομάδας, πήρε ευκαιρία και καθιερώθηκε από τον Λάγκε κάνοντας μία γεμάτη 1,5 σεζόν. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Πορτογαλία αναφέρουν πως ο 48χρονος κόουτς έχει εκμυστηρευτεί στους ανθρώπους της Μπενφίκα την σκέψη του να ποντάρει στον Μεϊτέ και ο Γάλλος να γίνει ο «νέος Τααράμπτ». Το πόσο αληθεύει η πληροφορία θα φανεί μέσα στις επόμενες μέρες…

Πηγή: metrosport.gr

O Σουαλιχό Μεϊτέ
Λεζάντα