Facebook Pixel "Μετωπική" Καμίνη με καταληψίες
Life
| 2011-08-01 08:24:00

"Μετωπική" Καμίνη με καταληψίες

"Μετωπική" Καμίνη με καταληψίες

Συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, προειδοποίησε ότι "ουδείς μπορεί να καταλαμβάνει τις πλατείες της πόλης".

"Πολύ περισσότερο, τέτοιες καταλήψεις δεν μπορούν να οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές".

- Με την πλατεία Συντάγματος τι πιστεύετε ότι τελικά πρέπει να γίνει κύριε δήμαρχε; Και τι θα πράξετε εσείς;

Δεν νοείται πόλη χωρίς κέντρο. Το κέντρο είναι η καρδιά της πόλης και η ανάσα της. Είναι ο βασικός δημόσιος χώρος. Η δυσλειτουργία του δημόσιου χώρου σημαίνει τον περιορισμό των βασικών δικαιωμάτων των δημοτών στην ελεύθερη έκφραση, στην ελεύθερη πρόσβαση και στην ελευθερία του επιχειρείν. Ο δήμος οφείλει -κι αυτό θα κάνει- να δημιουργήσει μια νέα συμμαχία, η οποία θα εγγυηθεί αυτή τη βασική λειτουργία των δημόσιων χώρων. Όπως γνωρίζετε, διά της συναρμοδιότητας οδηγηθήκαμε στην ακινησία. Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί μόνο από τα κάτω, δηλαδή μόνο με την κινητοποίηση των δημοτών και των πολιτών για την προστασία των δημόσιων χώρων.

Ουδείς μπορεί να καταλαμβάνει τις πλατείες της πόλης. Πολύ δε περισσότερο, τέτοιες καταλήψεις δεν μπορούν να οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές. Ο δήμος μπορεί να οργανώσει αυτή τη συμμαχία και, βέβαια, μπορεί να εγγυηθεί τεχνικά την αποκατάσταση των φθορών, αλλά δεν μπορεί να επωμιστεί και το κόστος. Πώς είναι δυνατόν να στείλουμε το λογαριασμό, για παράδειγμα, στους εμπόρους του κέντρου, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω καταλήψεων ή επεισοδίων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags