Facebook Pixel "Η προηγούμενη διοίκηση δημιούργησε προβλήματα"
Life
| 2011-09-22 20:55:00

"Η προηγούμενη διοίκηση δημιούργησε προβλήματα"

"Η προηγούμενη διοίκηση δημιούργησε προβλήματα"

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Αρναρ Γκρέταρσον παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα της χώρας του, «DV», στην οποία στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με 14 ή τις 16 ομάδες. Επίσης, έκανε κουβέντα για τα οικονομικά δεδομένα στην Ενωση, ενώ δεν παρέλειπε να αναφερθεί και στο θέμα του συμβολαίου του με την ομάδα.

«Οπως πολλές ομάδες στην Ευρώπη έτσι και εμείς έχουμε οικονομικές φασαρίες, η ΑΕΚ πρέπει να κόψει πολλά», επεσήμανε για την ταμειακή κατάσταση στην ΑΕΚ. «Εχουμε επιταχύνει τη μείωση κόστους για να επιτευχθούν στο τέλος οι οικονομικοί στόχοι που έχουμε θέσει στην ομάδα», συμπλήρωσε ο Γκρέταρσον, ο οποίος εν συνεχεία άφησε σαφείς αιχμές για τα οικονομικά προβλήματα εις βάρος της προηγούμενης διοίκησης.

«Η προηγούμενη διοίκηση έκανε τεράστια συμβόλαια και δημιούργησε προβλήματα που κάνουν τα πράγματα δύσκολα», υπογράμμισε το στέλεχος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, ο οποίος εν συνεχεία επεσήμανε πως «φαντάζομαι ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να κόψουμε το κόστος της ομάδας κάτω του 30%, από τη στιγμή που η φορολογία στη χώρα αυξήθηκε από το 21 στο 45%».

Ο Γκρέταρσον, όμως, είπε και άλλα ενδιαφέροντα περί των οικονομικών.«Μειώσαμε τα διοικητικές δαπάνες κατά 35%», σημείωσε ο Ισλανδός, ο οποίος, καταλήγοντας επί των οικονομικών, ισχυρίστηκε πως «αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι η βελτίωση των εσόδων».

Οσο για το συμβόλαιο του, ο Γκρέταρσον ήταν ξεκάθαρος. «Στο προηγούμενο συμβόλαιο που είχα υπογράψει, υπήρχε όρος πως αν δούλευα ακόμα στην ΑΕΚ έως τις 15 Ιουλίου του 2011, θα ανανεωνόταν αυτόματα, αυτό έγινε και έτσι έχω συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου του 2012», είπε ο Ισλανδός, ο οποίος για το πρωτάθλημα και για το πόσες ομάδες θα παίξουν σ' αυτό, υποστήριξε πως «θα πρέπει επιτέλους το θέμα αυτό να τελειώσει για να δουν και οι ομάδες τα έσοδα τους». 

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags