Facebook Pixel Sportdog.gr | Εφιάλτης για Τουρκία: Marder και M-1117 "Guardian" σε Έβρο και νησιά - Ποιο το επόμενο εξοπλιστικό βήμα
Life
| 2022-10-28 22:28:00

Εφιάλτης για Τουρκία: Marder και M-1117 "Guardian" σε Έβρο και νησιά - Ποιο το επόμενο εξοπλιστικό βήμα

Sportdog Team
Εφιάλτης για Τουρκία: Marder και M-1117 "Guardian" σε Έβρο και νησιά - Ποιο το επόμενο εξοπλιστικό βήμα

Ταχύτητα, αυτονομία, θωράκιση αλλά και δυνατότητα να επιχειρούν τη νύχτα αποτελούν χαρακτηριστικά τα οποία διαφοροποιούν τα Γερμανικά Marder 1 Α3 τόσο από τα Αμερικανικά M-113 όσο και από τα Σοβιετικά BMP-1.

Η ανταλλαγή των Γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder 1Α3 με τα Σοβιετικής κατασκευής BMP-1 τα οποία διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προέκυψε έπειτα από πρωτοβουλία της Αθήνας αλλά εξαιτίας της μεγάλης ανάγκης για ανατολικού τύπου οπλικά συστήματα στο μέτωπο της Ουκρανίας. Όμως μπορεί στην πράξη αν ο Στρατός Ξηράς καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό των ΤΟΜΑ από τον Γερμανικό Στρατό-πέραν της ανταλλαγής ‘’ένα προς ένα’’-να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην εξοπλιστική ενίσχυση των Μηχανοκίνητων αλλά και Τεθωρακισμένων Σχηματισμών του Δ’ Σώματος Στρατού. Εκεί όπου σήμερα τις ανάγκες για γρήγορη μετακίνηση του Πεζικού αλλά και υποστήριξη στις Τεθωρακισμένες Μονάδες καλύπτουν τα γερασμένα Μ-113.

Διαβάστε περισσότερα στο newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags