Facebook Pixel Δέκα καθυστερήσεις στο μνημόνιο
Life
| 2011-08-10 18:08:00

Δέκα καθυστερήσεις στο μνημόνιο

Δέκα καθυστερήσεις στο μνημόνιο

Η μισή κυβέρνηση από τα νησιά και η υπόλοιπη από την Αθήνα προετοιμάζει την τελική... «κατεβασιά» για να κλείσουν κάποιες από τις τρύπες στο μνημόνιο.

Στο επίκεντρο είναι οι μεγάλες ΔΕΚΟ, το μισθολόγιο, οι “τρύπες” στον προϋπολογισμό, οι αποκρατικοποιήσεις, οι τράπεζες και το ασφαλιστικό καθώς η κυβέρνηση μετρά τις δυνάμεις της. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι μεγάλες και αναζητείται συναίνεση, εντός και εκτός κόμματος, αλλά και ο κατάλληλος χρόνος.

Υπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ολοκληρώνουν «μίνι» διακοπές που φέτος αποφάσισαν να κάνουν πιο νωρίς από τον 15Αύγουστο,λόγω της τρόικας που έρχεται στην Αθήνα στις 22 του μηνός για έλεγχο. Στην Αθήνα, όσοι έχουν μείνει «πίσω» καταγράφουν τις εκκρεμότητες και προετοιμάζουν το «κλίμα» για τις αλλαγές που σχεδιάζονται τις επόμενες ημέρες με χαρακτηριστικότερες της δηλώσεις του Εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου περί λευκής απεργίας τις προηγούμενες ημέρες.

Το βασικό πεδίο είναι το δημοσιονομικό. Η ανακοίνωση την προηγούμενη Παρασκευή του σχεδίου δράσης βάζει στο επίκεντρο την φοροδιαφυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η “τρύπα” στα έσοδα που τον Ιούλιο υπολογίζεται από κυβερνητικά στελέχη στα 2,3 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να κλείσει άμεσα. Έτσι, σχεδιάζεται να δοθεί στην τρόικα η απόδειξη μέσω κινήσεων στο πεδίο της φοροδιαφυγής ότι τουλάχιστο κάνει δουλειά για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις.

Στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει κατά γράμμα τις μνημονιακές της υποχρεώσεις που έληγαν στο τέλος Ιουλίου. Η κυβέρνηση καλείται από τη τρόικα να:

Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags