Σε μια σημαντική συνεισφορά στο Αφγανιστάν, το οποίο αντιμετωπίζει μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, η Ινδία έχει στείλει 47.500 μετρικούς τόνους σιταριού χωρίς προηγούμενο.

Εκτός από την αποστολή σίτου, η Ινδία παρέχει επίσης με συνέπεια ιατρική και επισιτιστική βοήθεια χρησιμοποιώντας χερσαίες διαδρομές που συνορεύουν με το Πακιστάν και το λιμάνι Τσαμπαζάρ στο Ιράν.

Η Ινδία παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) λόγω της επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κατάστασης και των επειγουσών εκκλήσεων από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ.

"Για το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους, 16 εκατομμύρια άνθρωποι στο Αφγανιστάν έλαβαν σωτήρια τροφή από το WFP. Είμαστε ευγνώμονες για τους γενναιόδωρους δωρητές όπως η Ινδία που το κάνουν αυτό", δήλωσε το WFP.

Από τον Αύγουστο του 2021, το Αφγανιστάν έχει λάβει 200 ​​μετρικούς τόνους ιατρικής βοήθειας. Αυτό το βοήθημα περιλαμβάνει ζωτικής σημασίας φάρμακα, εμβόλια Covid, φάρμακα κατά της φυματίωσης και ιατρικές και χειρουργικές προμήθειες.

Οι αρχές στο Νοσοκομείο Παίδων, Indira Gandhi στην Καμπούλ παρέλαβαν τα παραπάνω αντικείμενα.

Επιπλέον, η Ινδία έχει επίσης επεκτείνει τη συνεχή υποστήριξή της στο Σχολείο Habibia στην Καμπούλ αποστέλλοντας χειμερινά ρούχα και είδη γραφικής ύλης που προορίζονται ρητά για μαθητές δημοτικού.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, η Ινδία δώρισε 10.000 τόνους σίτου στο Αφγανιστάν εν μέσω ακραίας επισιτιστικής κρίσης.

Τον Ιούνιο, η ινδική κυβέρνηση έστειλε άλλους 20.000 μετρικούς τόνους σιταριού στο Αφγανιστάν εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα χρησιμοποιώντας το λιμάνι Τσαμπαχάρ του Ιράν.

Νωρίτερα, άλλη μια παράδοση βοήθειας σίτου 40.000 τόνων πραγματοποιήθηκε από το Νέο Δελχί μέσω των χερσαίων συνόρων του Πακιστάν.

Η Ινδία δείχνει την αφοσίωσή της στην προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας του Αφγανιστάν διευρύνοντας τα κανάλια για τη διανομή βοήθειας, σύμφωνα με το Khaama Press.

Το Αφγανιστάν, υπό τους Ταλιμπάν, αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση του και οι γυναίκες της χώρας στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αξιολόγηση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, το Αφγανιστάν είναι ένα από τα έθνη με ακραία επισιτιστική ανασφάλεια, με εννέα εκατομμύρια ανθρώπους να πλήττονται από σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και πείνα.

Από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021, η κατάσταση του νόμου και της τάξης στη χώρα έχει μόνο επιδεινωθεί, με την αύξηση των κρουσμάτων τρομοκρατίας και εκρήξεων.

Η ομάδα απαγόρευσε στις γυναίκες να πηγαίνουν στα σχολεία και αργότερα τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, απαγόρευσε στις γυναίκες να πηγαίνουν στα πανεπιστήμια και να συνεργάζονται με ανθρωπιστικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: business-standard.com