Θρησκευτικοί λόγιοι στο Καράτσι του Πακιστάν δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στους βλάσφημους, όπως ανέφερε η πακιστανική, αγγλόφωνη, εφημερίδα «The News International».
Δήλωσαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί έως ότου γίνουν αποτελεσματικές νομοθετικές ρυθμίσεις και συνολικές τροποποιήσεις στο Σύνταγμα, προσθέτοντας ότι σε καμία κοινωνία, δεν επιτρέπεται σε ένα άτομο να μιλάει ενάντια στις πιο ιερές προσωπικότητες μιας άλλης κοινότητας.
Οι μελετητές εξέφρασαν αυτές τις απόψεις σε ένα συνέδριο με τίτλο «Azmat-e-Sahaba Wa Ahlul Bayt Istehkam-e-Pakistan», το οποίο έλαβε χώρα στο Shahrah-e-Quaideen την Κυριακή υπό την αιγίδα της Επιτροπής Μελετών του Καράτσι.
Στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορες θρησκευτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών των Ahl-e-Sunnat Wal Jamaat, Allama Muhammad Ahmed Ludhianvi, Allama Aurangzeb Farooqi, Ισλαμικοί μελετητές Manzoor Ahmed Mengal, Molana Ibtisam Elahi Zaheer, Qari Abdul Wahab και άλλοι.
Οι θρησκευτικοί λόγιοι τόνισαν την επείγουσα ανάγκη να νομοθετηθεί εναντίον όσων βλασφημούν εναντίον των συντρόφων του Αγίου Προφήτη Μωάμεθ και της οικογένειας του Προφήτη (Αχλούλ Μπάιτ). «Η βλασφημία κατά των ιερών προσωπικοτήτων δεν θα γίνει ανεκτή», πρόσθεσαν, σύμφωνα με τη «The News International».
«Οι σύντροφοι και ο Άγιος Προφήτης Μωάμεθ (ειρήνη σε αυτόν) είναι απαράμιλλες και ιερές προσωπικότητες για όλους τους Μουσουλμάνους. Πρέπει να γίνονται σεβαστά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους προσβάλλει ή να κάνει υποτιμητικά σχόλια εναντίον τους».
Είπαν ότι δεν θα συμβιβάζονταν με την τιμή των συντρόφων και της οικογένειας του Προφήτη και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον νόμιμο αγώνα τους ενάντια στους βλάσφημους και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για τα υποτιμητικά σχόλια, σύμφωνα με τη «The News International».
Οι εθνικές και επαρχιακές συνελεύσεις κλήθηκαν να εργαστούν επιμελώς για τη νομοθεσία, προσθέτοντας ότι οι προσωπικότητες του Προφήτη, των συντρόφων και της οικογένειας του Προφήτη είναι τα πρότυπα της πίστης τους και χωρίς αυτά, η πίστη τους δεν μπορεί να είναι πλήρης.
Οι θρησκευτικοί λόγιοι ανακοίνωσαν σχέδια για τη σύσταση μιας επιτροπής που θα αποτελείται από μελετητές από όλες τις σχολές σκέψης [της σουνιτικής αίρεσης], η οποία θα επιβλέπει όλα τα προγράμματα, τις διαμαρτυρίες, τις πορείες και τις καθιστικές στάσεις που σχετίζονται με αυτόν τον σκοπό. Τόνισαν ότι τα άτομα που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FIA) στις υποθέσεις βλασφημίας θα πρέπει να τεθούν υπό τον έλεγχο της FIA και όσοι έχουν κατηγορηθεί βάσει του νόμου FIA θα πρέπει να συλληφθούν, αναφέρει η « The News International».
Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι επέκριναν τις υπηρεσίες ασφαλείας αφού έθεσαν υπό κράτηση ένα ζευγάρι Χριστιανών για μια υποτιθέμενη υπόθεση βλασφημίας που καταγράφηκε εναντίον τους για βεβήλωση ενός αντιγράφου του Κορανίου στη Λαχόρη.
Σύμφωνα με τη «Dawn», ο Ταϊμούρ, κάτοικος της Χαρμπανσπούρα, υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία, λέγοντας ότι στεκόταν σε ένα κατάστημα τροφίμων σε έναν δρόμο κοντά στα κεντρικά γραφεία των Ρέιντζερς, όταν είδε μερικές σελίδες να πετιούνται από τη στέγη ενός κοντινού σπιτιού.
Πήρε τις σελίδες, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι ήταν από το Ιερό Κοράνι.
Η αστυνομία του Βόρειου Καντονίου κατέγραψε υπόθεση βλασφημίας εναντίον της γυναίκας, η οποία ταυτοποιήθηκε ως Κιράν και ο σύζυγός της Σαουκάτ Μασίχ για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους στη βεβήλωση της ιερής γραφής. Η υπόθεση κατατέθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 295-β του Ποινικού Κώδικα του Πακιστάν.
Ο Αβαΐς Σαφίκ είπε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι και οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και τώρα αναμένουν νομικές διαδικασίες, όπως ανέφερε η «Dawn».
Υπενθυμίζεται, ότι στις 16 Αυγούστου ξέσπασαν επεισόδιο στη Τζαρανβάλα του Πακιστάν, όπου εξτρεμιστές έκαψαν χριστιανικές εκκλησίες και προκάλεσαν καταστροφές σε δεκάδες σπίτια Χριστιανών με την κατηγορία της βλασφημίας. Μέσα Ενημέρωσης στο Πακιστάν αναφέρουν, ότι είναι σύνηθες φαινόμενο στη χώρα να κατηγορούνται χωρίς στοιχεία Χριστιανοί και Ινδουιστές για βλασφημία. Βλέπετε η βλασφημία σύμφωνα με τους νόμους του Πακιστάν τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι η ένταση δεν έχει παύσει και κάποιοι προσπαθούν να βάλουν λάδι στη φωτιά, για να χειραγωγήσουν ακραία στοιχεία. Προετοιμάζουν δηλαδή τον κόσμο για νέες επιθέσεις.