Facebook Pixel Η Ινδία ζητά από το Πακιστάν να εκδώσει τον εγκέφαλο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βομβάη το 2008
Life
| 2024-01-04 02:31:00

Η Ινδία ζητά από το Πακιστάν να εκδώσει τον εγκέφαλο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βομβάη το 2008

του Γεωπόλδου
Η Ινδία ζητά από το Πακιστάν να εκδώσει τον εγκέφαλο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βομβάη το 2008

Το εν λόγω άτομο καταζητείται σε πολλές περιπτώσεις στην Ινδία. Είναι επίσης τρομοκράτης και "επικηρυγμένος" από τον ΟΗΕ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση έστειλε αίτημα μαζί με σχετικά δικαιολογητικά έγγραφα στο Πακιστάν για την έκδοση του ιδρυτή της Lashkar-e-Taiba (LeT) και του εγκέφαλου της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βομβάη, Χαφίζ Σαΐντ, για να δικαστεί στην Ινδία.

Απευθυνόμενος σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί, ο εκπρόσωπος του ινδικού ΥΠΕΞ, Αριντάμ Μπάγκι, είπε, "Το εν λόγω άτομο καταζητείται σε πολλές περιπτώσεις στην Ινδία. Είναι επίσης τρομοκράτης που απαγορεύεται από τον ΟΗΕ".

"Έχουμε διαβιβάσει ένα αίτημα μαζί με σχετικά δικαιολογητικά στην κυβέρνηση του Πακιστάν για την έκδοσή του στην Ινδία για να δικαστεί σε μια συγκεκριμένη υπόθεση. Επισημάναμε το θέμα των δραστηριοτήτων για τις οποίες καταζητείται", είπε ο Μπάγκι.

Ο Χαφίζ Σαΐντ βρίσκεται στη φυλακή του Πακιστάν από το 2019 αφού καταδικάστηκε για πολλά χρόνια σε πολλαπλές υποθέσεις χρηματοδότησης τρομοκρατίας μαζί με μερικούς άλλους ηγέτες της απαγορευμένης Jamaat-ud-Dawa (JuD).

Ο Ιδρυτής του LeT συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος πολλές φορές την τελευταία δεκαετία και αρνείται την εμπλοκή του σε ένοπλες επιχειρήσεις.

Το JuD υπό την ηγεσία του Σαΐντ είναι η μπροστινή οργάνωση για τη Lashkar-e-Taiba (LeT), η οποία φέρεται να είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της επίθεσης της 26/11 στη Βομβάη το 2008 που σκότωσε 166 άτομα.

Σχετικά με το θέμα της μετατροπής της θανατικής ποινής 8 Ινδών πρώην στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, ο εκπρόσωπος Τύπου του MEA είπε, "Οι ποινές μειώθηκαν, αλλά δεν έχω καμία πρόσθετη πληροφορία να μοιραστώ μέχρι να δούμε τη λεπτομερή απόφαση".

«Θα συζητήσουμε φυσικά τα επόμενα πιθανά βήματα με τη νομική ομάδα και τα μέλη της οικογένειας», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη, το Εφετείο του Κατάρ μείωσε τη θανατική ποινή σε οκτώ πρώην στελέχη του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού σε σχέση με μια υποτιθέμενη υπόθεση κατασκοπείας.

Οι Ινδοί υπήκοοι συνελήφθησαν από την υπηρεσία πληροφοριών του Κατάρ τον Αύγουστο του 2022, με φερόμενες κατηγορίες για κατασκοπεία σε πρόγραμμα υποβρυχίων για λογαριασμό του Ισραήλ.

Απαντώντας σε ένα ερώτημα σχετικά με αεροσκάφος με Ινδούς επιβάτες που ήταν καθηλωμένο στη Γαλλία για τέσσερις ημέρες λόγω ύποπτης εμπορίας ανθρώπων, ο Αριντάμ Μπάγκι είπε ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται από τις γαλλικές αρχές σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους τους.

«Οι συγκεκριμένοι Ινδοί που βρίσκονται εκεί, εάν χρειαστούν κάποια βοήθεια από εμάς, θα παρατείναμε την προξενική βοήθεια», διαβεβαίωσε.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags