Facebook Pixel Ισλαμικό Κράτος όπως... Μπιν Λάντεν! Η συζυγική σχέση ΗΠΑ και ISIS
Life
| 2024-04-03 01:14:00

Ισλαμικό Κράτος όπως... Μπιν Λάντεν! Υπερσυμμαχία ISIS-ΗΠΑ με αντιρωσικές διαθέσεις

Ισλαμικό Κράτος όπως... Μπιν Λάντεν! Υπερσυμμαχία ISIS-ΗΠΑ με αντιρωσικές διαθέσεις

Ο συμμαχικός άξονας ISIS/ΗΠΑ πανταχού παρών στη στρατηγικο-πολιτική σκακιέρα Ευρώπης-Ασίας

Του Κρεσέντζιο Σαντζίλιο

Ένα γεγονός που έκανε μεγάλη εντύπωση στους «σκεπτόμενους» πολίτες μετά το μακελειό στο Crocus City Hall της Μόσχας ήταν η αναπάντεχα γρήγορη «αντίδραση» των «επίσημων» Αμερικανών οι οποίοι έσπευσαν με θαυμαστή ταχύτητα να αποφανθούν πως το δίχως άλλο εκείνοι που έσπειραν τον όλεθρο στο ρωσικό θέατρο ήταν άνθρωποι του ISIS.

   Με απόλυτη σιγουριά δήλωναν, δεξιά και αριστερά, σαν να είχαν ιδιαίτερο συμφέρον να το μάθουν όλοι, πως ο ISIS είχε οργανώσει και εκτελέσει την… εκτέλεση των 140 αθώων Ρώσων πολιτών που εκείνη την ημέρα είχαν την άτυχη ιδέα να πάνε να ακούσουν μουσική στην αίθουσα συναυλιών.

   Μια δήλωση κατηγορηματική μεν, υπερβολικά γρήγορη δε για να μη προκαλέσει παράξενες υποψίες σε όσους του αρέσει να σκέφτονται με το δικό τους μυαλό και όχι με το μυαλό των άλλων.

   Και μια δήλωση των «παγκόσμιων αφεντάδων» που άκριτα και εξίσου άμεσα και σχεδόν βιαστικά «υιοθετήθηκε» από όλους τους ευρω-κοινοτικούς υποτακτικούς δίχως καμία εξαίρεση.

   Αλλά πώς εξηγείται η τόση σιγουριά των Αμερικανών στο ότι ο ISIS ήταν ο αυτουργός του εγκλήματος;

   Έχει κανείς την αισθητή αίσθηση πως οι Αμερικανοί βιάστηκαν να δηλώσουν αμέσως την ευθύνη του ISIS θέλοντας να απομακρύνουν ευθύς αμέσως κάθε δυνατή υποψία δικής τους συμμετοχής στο λουτρό αίματος!

   Βέβαια μη ξεχνάμε το «προηγούμενο»: δύο εβδομάδες περίπου πριν από την επίθεση στο Crocus City Hall η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα είχε  δήθεν «προειδοποιήσει» με όλη τη δυνατή ασάφεια τους Ρώσους πως είχε «πληροφορίες»  ότι ο ISIS ετοίμαζε ένα «χτύπημα» στη Μόσχα!

   Σύμπτωση; Μόνο οι αφελείς και οι χαζοί θα μπορούσαν να το πιστέψουν.

   Από άποψη «ηθικής» οι Αμερικανοί ήθελαν να δείξουν πως είχαν την συνείδησή τους… ήσυχη: είχαν «προειδοποιήσει» πριν και δήλωναν αμέτοχοι μετά!

   Τώρα, επί της ουσίας, οι Αμερικανοί – οι οποίοι έχουν διευθυντικούς ανθρώπους μέσα στην οργάνωση του ISIS – είχαν δήθεν μάθει ότι αυτός ετοιμαζόταν να πλήξει τους Ρώσους οι οποίοι όμως έως σήμερα δεν είχαν εκδηλώσει κάποια δημόσια σημεία εχθρότητας ή προβεί σε πράξεις βιαιότητας εναντίον του ιδίου ISIS.

   Οπότε, αυτό το ξαφνικό «μένος» του ISIS εναντίον των Ρώσων πολύ, πάρα πολύ  παράξενο φαινόταν όσο κι αν θέλουμε να το συνδέσουμε με παλιά, παμπάλαια αίτια σύγκρουσης με μουσουλμάνους αυτονομιστές στο παρελθόν (Βόρειο Καύκασο, Τσετσένια, Νταγκεστάν στη δεκαετία του ’90).

   Αίφνης λοιπόν θέλησαν να μας πείσουν ότι «ξύπνησε» ο ISIS και αποφάσισε να επιτεθεί σε Ρώσους, να σκοτώσει όσους περισσότερους Ρώσους μπορούσε: κάποια αιτία θα έβρισκε μετά την εκατόμβη, όσο δυνατόν πιο πιστευτή, για να την δικαιολογήσει: ISIS είναι αυτός, χαλιφάτο είναι, λογαριασμό θα δώσει; Και οι Αμερικανοί…  κύριοι!

   Αυτά για την yankee προπαγάνδα. Παρακάτω ωστόσο θα εκθέσουμε και θα μάθουμε γιατί ο ISIS βρέθηκε αμέσως στο στόμα των επίσημων Αμερικανών και Σία και ποια η «συζυγική» του σχέση με αυτούς.

   Εντωμεταξύ, πάντως, και προπαιδευτικά φαίνεται πως όλοι ξεχνούν, όλοι ξεχνάμε πως αν αυτό το «χαλιφάτο» έφτασε σχεδόν σε σημείο μηδέν της ύπαρξης του σε Συρία και Ιράκ, αυτό σίγουρα δεν οφείλεται στους Αμερικανούς, αλλά μόνο στους Κούρδους οι οποίοι πλήρωσαν με τους νεκρούς τους την νίκη επί του ISIS – στους Κούρδους λοιπόν, όχι βέβαια στους Αμερικανούς!

   Και μη γενικεύουμε κάποιες δήθεν «επιχειρήσεις» αμερικανών εναντίον μικρών και ασήμαντων «μονάδων» του ISIS: εκεί άρχιζαν και εκεί τελείωναν.

   Οι Κούρδοι, και αποκλειστικά οι Κούρδοι μπόρεσαν να «καθαρίσουν» τα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ από το μεγαλύτερο μέρος των «χαλιφικών» δυνάμεων.

   Και δεν θα ξεχάσουμε επίσης όταν οι Αμερικανοί έπαψαν να βοηθούν τους Κούρδους μήπως και εξόντωναν τελείως τους ισλαμιστές που ήδη από τότε φαίνεται πως έκαναν την «ένταξή» τους στο αμερικανικό συμφεροντολογικό μαντρί.

   Όπως ο Bin Laden υπήρξε γέννημα και θρέμμα των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή και περίχωρα, έτσι και ο ISIS. Και αμφότερους οι Αμερικανοί, για τις βρώμικες δουλειές τους, άπλετα χρησιμοποίησαν, και σήμερα χρησιμοποιούν τον δεύτερο..

   Μετά που ο Bin Laden ανάγκασε τους Ρώσους να φύγουν από το Αφγανιστάν με την ουρά μές’ στα σκέλια, πραγματοποιώντας το αμερικανικό σχέδιο ήττας και απομάκρυνσης των Ρώσων από τη περιοχή, από σύμμαχος έπαψε να είναι πια χρήσιμος, έγινε εχθρός: ίσως να μη μάθουμε ποτέ τις αληθινές αιτίες αυτής της αλλαγής.

   Σήμερα είναι η σειρά του ISIS από εχθρός να γίνει πιστός φιλοαμερικανός σύμμαχος για να «διεκπεραιώσει» τις «δύσκολες» αιματηρές «υποθέσεις» των Αμερικανών ειδικά με τους γονιδιακούς εχθρούς τους Ρώσους που οι ίδιοι Αμερικανοί δεν μπορούν άμεσα να «χτυπήσουν» όσο πολύ κι αν το θέλουν!

   Μη ξεχνάμε ακόμα ότι υπάρχει και η Ουκρανία και στην Ουκρανία μαζί με τους Ουκρανούς ναζί πολεμούν χιλιάδες μισθοφόροι μουσουλμάνοι, εκπαιδευμένοι από Αμερικανούς (στην Ουκρανία) και από τον ISIS (στη Τουρκία, που ως γνωστόν «παίζει» σε διπλό και τριπλό ταμπλώ!).

   Και επειδή «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη» τα  πράγματα δεν μένουν για πολύ μέσα στη βολική σιωπή και έρχεται η στιγμή που σπάει το απόστημα και βγαίνει η περιβόητη «αλήθεια» ως απόδειξη των ψευδών που μας έχουν ταΐσει καθημερινά,

   κάνει την εμφάνισή του κάποιος που πολύ καλά γνωρίζει τί εστί Αμερικανός και αποκαλύπτει μια πραγματικότητα που ως σήμερα καλά κρυβόταν και μόνο σαν υποψία κυκλοφορούσε:

   την πραγματικότητα δηλαδή της στενής συνεργασίας ISIS-ΗΠΑ για την «ευόδωση» των αμερικανικών τρομοκρατικών σχεδίων στην Ευρώπη αλλά και αλλού.

   Ο ISIS με το καταλερωμένο ποινικό μητρώο του μήπως θα λερωνόταν περισσότερο αν έκανε μερικά άλλα «χτυπήματα» στους εχθρούς Ρώσους που απειλούν την ολική επικράτηση των αφεντικών Αμερικανών; Όχι βέβαια! Είναι οι ιδανικοί εκτελεστές ώστε τα χέρια των Αμερικανών να μείνουν καθαρά από το αίμα των Ρώσων!  

   Όταν η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα «ειδοποιούσε» δήθεν τους Ρώσους, πόσο φλου υπήρξε η δήθεν προειδοποίησή της; Άκρως φλου.  και ασφαλώς δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί λόγω να «προσδιορίσει» ποιοι θα ήταν οι εκτελεστές, αφού αυτοί ήταν οι δικοί της άνθρωποι, τα τσιράκια του «ISIS made in America». Of course!

   Το μάθαμε όμως από τον Sohail Shaheen, άμεσο ενδιαφερόμενο του γραφείου Ταλιμπάν στο Κατάρ, όταν μας πληροφόρησε πως οι μαχητές ISIS (όχι πια από Συρία και Ιράκ) εκτελούν «επικίνδυνες αποστολές» αμερικανικών οδηγιών εναντίον στόχους όπου οι Αμερικανοί δεν θέλουν να «εμφανιστούν»!

   Απ’ ό, τι φαίνεται, μετά τη ντροπιαστική αποχώρηση τους από το Αφγανιστάν (δίδυμο με την εξίσου ντροπιαστική των Ρώσων) ηττημένοι από τους Ταλιμπάν, οι Αμερικανοί επιχείρησαν εμμέσως να επανέλθουν στη χώρα δια μέσου του ISIS στον οποίο είχαν «αναθέσει» την εξάλειψη των νικητών Ταλιμπάν.

   Δεν το κατόρθωσαν γιατί ο ISIS

   - και εδώ προσοχή: η παρουσία τους, κατά τα λεγόμενα του Sohail Shaheem, είχε εξακριβωθεί στο βόρειο Αφγανιστάν, ενώ ακόμη στη χώρα «ενεργούσαν» οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους! -

   ή εξολοθρεύτηκε σημαντικά από τους Ταλιμπάν ή εγκατέλειψε τις θέσεις του και βρίσκεται τώρα εκτός Αφγανιστάν, σε νέες βάσεις «υπό τον έλεγχο ξένων (μάλλον: αμερικανικών) μυστικών υπηρεσιών»(πάλι Sohail Shaheem).

   Πάντως οι Ταλιμπάν πολλές φορές κατηγόρησαν τους Αμερικανούς ότι έχουν στενές σχέσεις με τον ISIS στο Αφγανιστάν, μετονομασμένο σε Wilayat Khorasan, αλλά και αλλού σε Αφρική και Ασία, σχέσεις που είναι τόσο στενές ώστε να μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για αληθινές οργανικές σχέσεις συμμαχικές.

   Οι ειδικοί στην αντιτρομοκρατία και γεωπολιτική από καιρό επισήμαναν ένα «παράξενο», τουλάχιστον, φαινόμενο που συνέχεια επαναλαμβανόταν: ο ISIS κατευθύνει τις τρομοκρατικές του επιθέσεις και αντιτίθεται σε όσους αντιτίθενται, άμεσα ή έμμεσα, στις αμερικανικές ηγεμονικές πολιτικές!!

  Τα «παραδείγματα» δεν λείπουν, μάλλον είναι άφθονα και ενδεικτικά.

  Ο Alexandr Dugin ανέλυσε εκτενώς τις «επεμβάσεις» του ISIS ως longa manus των Αμερικανών σε χώρες, επιδεικτικά ή όχι, εχθρικές προς τις ΗΠΑ.

   Ας πάρουμε μια «γεύση» αρχίζοντας ακριβώς από το Αφγανιστάν όπου η εχθρότητα του ISIS ενάντια των Ταλιμπάν, εχθρών των Αμερικανών, διαφαίνεται σε όλες τις τρομοκρατικές πράξεις τους στη χώρα με σκοπό την υπονόμευση του καθεστώτος, ένα είδος ρεβάνς για τις  ΗΠΑ.

   Επίσης ο ISIS είναι φανερά εναντίον του Ιράν, ορκισμένου εχθρού των ΗΠΑ. Το τελευταίο «παράδειγμα»: ο βομβαρδισμός του νεκροταφείου όπου διεξαγόταν η τελετή μνημόνευσης του στρατηγού Qassem Suleimani που είχε δολοφονηθεί από τους Αμερικανούς.

   Στη Τουρκία ο ISIS είναι εχθρός του Ερντογάν σε ό, τι αφορά τα θέματα στα οποία αυτός δεν συναινεί με τους Δυτικούς επιδεικνύοντας αυτονομία και αυτοδιάθεση. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του στην Κωνσταντινούπολη και αλλού τοποθετούνται μέσα σε αυτή τη προοπτική.

   Όσο για την Υεμένη, δε χρειάζονται επεξηγήσεις οι εχθρικές στάσεις του ISIS εναντίον των Χούθι, βασικών εχθρών των ΗΠΑ στη περιοχή, όπως και στη Συρία εναντίον του Ασσάντ, χρόνιου φίλου των Ρώσων και εχθρού των Αμερικανών, τον οποίο αυτοί οι τελευταίοι άπειρες φορές άκαρπα προσπάθησαν να «βγάλουν από τη μέση».

   Στο Πακιστάν οι ενέργειες του ISIS  εναντίον των πολιτικών δυνάμεων στην εξουσία σημαντικά συμβάλλουν στην διαιώνιση ενός κλίματος εντάσεων στα σύνορα με το Ιράν των αγιατολάδων και το Αφγανιστάν των ταλιμπάνων, αμφότερων εχθρών των ΗΠΑ.

   Αλλά ως και στη Κίνα, πρώτος οικονομικός εχθρός των ΗΠΑ, ο ISIS εντείνει τις προσπάθειες του δόμησης ενός μετώπου στο Xinjiang, ενώ πιο νότια, στην Ινδία, όλοι ξέρουμε πως δεν λείπουν οι ενέργειες του ISIS προς αποσταθεροποίηση της ινδικής πολιτικής τώρα που εκδηλώνει μια με έντονο χαρακτήρα τάση να αναχθεί η χώρα σε κυρίαρχο πόλο επιρροής στα πλαίσια της γενικής πολιτικής των BRICS, εμφανώς αντιαμερικανικής και φιλοκινεζικορωσικής.

   Τέλος, δεν εξαιρείται ούτε και το μακρινό Μαγκρέμπ, στη βορειοδυτική Αφρική, όπου ο ISIS εμφανίζεται ως σύμμαχος των Δυτικών και αντίπαλος όσων προβάλλουν ως αντιστεκόμενοι στις δυτικές «διεισδύσεις».

   Απ’ την άλλη πλευρά εντύπωση δημιουργεί η στάση του Wilayat Khorasan σε σχέση με το Ισραήλ, σύμμαχο των ΗΠΑ, το οποίο ο ISIS σταθερά αποφεύγει να «χτυπήσει», ούτε καν να κατηγορήσει, για τις επιθέσεις εξολόθρευσης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού τα αμερικανικά συμφέροντα στη περιοχή είναι εναντίον της Χαμάς.

   Βεβαίως, ειλικρινά, για να πούμε την αλήθεια, δεν περιμέναμε να μας τα πει ο Dugin:  τα γνωρίζαμε ήδη προ πολλού, άσχετο κι αν κανένας «επίσημος» δεν υα φανέρωσε δημόσια ποτέ, ούτε και κάποιο «συστημικό» ΜΜΕ τα δημοσίευσε ποτέ για τους αναγνώστες/πολίτες. Και πάλι of course!

   ΄Οσο λιγότερα γνωρίζουν οι δυτικοί λαοί, όσο περισσότερο αδαείς και άσχετοι παραμένουν, τόσο το καλύτερο για τους κυβερνώντες τους.

   Ασφαλώς το ίδιο συμβαίνει και με Ρωσία και Κίνα, τους λαούς τους και κυβερνήτες τους. Εκεί όμως μας λένε πως είναι δικτατορίες και επόμενο είναι. Αλλά στη Δύση που μας κουφαίνουν με την «δημοκρατία»(!) τους, πώς να τα βάλουμε τα πράγματα;!    

   Πάντως, έτσι, χάριν κάποιας τοποθέτησης, κάπως προσανατολιστικά μέσα στην ολική άγνοια που μας περιβάλλει, φαίνεται πως κάπου στη Κεντρική Ασία βρίσκονται εγκατεστημένα τα δίκτυα του ISIS-K. Και φαίνεται ακόμη πως «κύτταρα» του είναι διάσπαρτα στον Καύκασο και, ανάμεσα σε ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες, σε διάφορες  ρωσικές πόλεις  της περιοχής.

   Όλα ετούτα προϊδεάζουν μια υπερ-συμμαχία ΗΠΑ-ISIS-Ουκρανία επιθετικών αντιρωσικών διαθέσεων. Εξάλλου, είναι επόμενο, η Ουκρανία να βρίσκει εξαιρετικά βολική για τα συμφέροντά της την σύμπραξη ISIS-ΗΠΑ στην οποία και η ίδια  είναι, κατά το δυνατόν, ενεργό μέρος και μέλος, ό, τι το αντίθετο κι αν λέγεται.

   Και αυτή τη σύμπραξη σήμερα οι Αμερικανοί «προσφέρουν» στους Ουκρανούς, ακόμη περισσότερο τώρα που αυτοί, με ελλείψεις οπλικών συστημάτων (ποιος ξέρει πόσα, από τις εκατοντάδες ή χιλιάδες που έλαβαν σε δύο χρόνια, πούλησαν στη μαύρη αγορά πλουτίζοντας!) έχουν υποστεί τρομερές απώλειες σε ανθρώπινο υλικό.

   Έχουμε έτσι την ατράνταχτη επιβεβαίωση των δηλώσεων του σίγουρα άμεσο γνώστη της κατάστασης Ταλιμπάν Sohail Shaheem. Πίσω από τους Αμερικανούς κρύβεται ο ISIS και πίσω από τον ΙSIS κρύβονται οι Αμερικανοί και οι Ουκρανοί, κάτι αναμφισβήτητο με βάση την κατεύθυνση και προπαντός την «πολιτική φιλοσοφία» των ενεργειών του ISIS όπως έχουμε διαπιστώσει εκτενώς.

   Μένει να μάθουμε κάποια μέρα για τον ρόλο των Άγγλων σε όλη αυτή την υπόθεση. Ίσως και των Γερμανών/Γάλλων ως συμπληρωματικοί, ωστόσο αναπόσπαστοι κρίκοι.

   Ένας διόλου απίθανος ρόλος βολικότατων υποτακτικών στην υπηρεσία του υπερατλαντικού αρχηγού.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags