Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε λύκειο στην αμερικανική πολιτεία Τζόρτζια, με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

Ειδικότερα, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως μεταδίδει το CNN, ενώ σχεδόν 30 έχουν τραυματιστεί.

Άλλα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες.

Αποκλείστηκε το σχολικό συγκρότημα

Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο, στο γυμνάσιο Απαλάτσι στην πόλη Γουίντερ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Το σχολικό συγκρότημα έχει αποκλειστεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5 Atlanta.

Όλα τα σχολεία της περιφέρειας τέθηκαν σε κατάσταση αποκλεισμού και η αστυνομία έσπευσε για λόγους επιφυλακής σε όλα τα λύκεια της περιφέρειας, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για δευτερογενή περιστατικά ή σκηνές, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο σημείο από διασώστες, σύμφωνα με το Fox 5 Atlanta, με βάση τις εικόνες του που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο. Βίντεο από ελικόπτερο της WSB-TV έδειξε δεκάδες οχήματα της αστυνομίας και οχήματα έκτακτης ανάγκης να περιβάλλουν το λύκειο Apalachee στην κομητεία Barrow, περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντα.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπάροου έκανε λόγο για ένα εν εξελίξει συμβάν με πυροβολισμούς στο λύκειο με αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αναπτυχθεί στο σημείο. «Πρόκειται για μια ένα εν εξελίξει κατάσταση», τόνισε.

Παράλληλα, ένας ύποπτος, σε ηλικία μαθητή, έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ δεν είναι προς το παρόν σαφές αν το άτομο αυτό φοιτά στο σχολείο.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική