Ο IDF αναφέρει ότι  βαλλιστικός πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη στο Ισραήλ αναχαιτίστηκε επιτυχώς από την ισραηλινή αεράμυνα.

Σειρήνες ήχησαν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ εν μέσω φόβων για πτώση θραυσμάτων.

Ο πύραυλος καταρρίφθηκε με το σύστημα πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς Arrow, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί βαλλιστικούς πυραύλους ενώ βρίσκονται ακόμη έξω από την ατμόσφαιρα.

Πάνω από 130 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα

Περίπου 135 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα, από τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με το IDF.

Εν τω μεταξύ, ηχούν νέες σειρήνες πυραύλων στην Άκρα, τη Ναχαρίγια και τα προάστια της Χάιφα.

Ισραηλινός αξιωματούχος: Η διαβούλευση του πρωθυπουργού για την ασφάλεια δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο

Η διαβούλευση για την ασφάλεια του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα το απόγευμα δεν ήταν επείγουσα ή έκτακτη, λέει Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

«Η κυβέρνηση διεξάγει τακτικές υπουργικές συζητήσεις για διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης», λέει ο αξιωματούχος, «και αυτό κάνει τώρα».

Το πρόγραμμα του Νετανιάχου παρακολουθείται στενά από εξωτερικούς παρατηρητές, καθώς αναζητούν κάποιες ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη φύση της απάντησης του Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση την περασμένη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: Geopolitico.gr