Τις εξελίξεις στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με το χτύπημα της Χεζμπολάχ στη βάση Μπινιαμίνα στο Ισραήλ και την αποστoλή του συστήματος THAAD από τις ΗΠΑ σχολίασε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής ο επισμηναγός ε.α.Στέφανος Καραβίδας.

«Το THAAD είναι περιορισμένο σύστημα και στις ΗΠΑ. Υπήρξαν αντιδράσεις στις ΗΠΑ σε σχέση με την απειλή από τη Ρωσία, ότι αποδυναμώνεται η άμυνα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία», ανέφερε αρχικά ο πιλότος, ο οποίος υποστήριξε, ότι η αποστολή του υπερόπλου σημαίνει, ότι προετοιμάζεται η κατάσταση για αυτό που περιμένουμε δηλαδή το χτύπημα του Ισραήλ.

Παράλληλα ο Έλληνας ιπτάμενος αποκάλυψε τη στρατηγική του Τελ Αβίβ, όσον αφορά το χτύπημα στο Ιράν. "Οι Ισραηλινοί παίζουν με το λεγόμενο το Battle Rythm δηλαδή οι συνθήκες ανταπόκρισης του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες παρατεταμένης κόπωσης που έχει να κάνει με τη φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος. Αντιλαμβάνεστε ότι μια στρατιωτική δύναμη σαν αυτήν του Ιράν, όταν βρίσκεται σε παραταταμένη επιφυλακή μπορεί κάποια στιγμή αυτή να καταρρεύσει. Μπορεί να τους πιάσουν σε αδράνεια οι Ισραηλινοί. Η ανταεροπορική άμυνα του Ιράν θα κορεστεί πολύ γρηγορότερα. Δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει ισραηλινά πλήγματα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος για να επιτευχθεί απόλυτη στρατιωτική κυριαρχία του Ισραήλ, εφόσον σχετίζεται με επακόλουθα πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις", είπε.

Όσον αφορά το χτύπημα στη βάση Μινιαμίνα με 4 νεκρούς και 67 τραυματίες, ο κ. Καραβίδας υποστήριξε, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το Ισρα΄γλ επαναπαύτηκε στις δάφνες του και στις τεχνολογικές του ικανότητες. 

Δείτε την παρέμβασή του.