Στην ταυτοποίηση της γυνακας που συμμετείχε στην επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, πρόκειται για την Μινέ Σεβτσίν Αλτσιτσέκ. Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι ήταν μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Ο κ. Γερλίκαγια είχε ανακοινώσει προηγουμένος ότι το όνομα του πρώτου άνδρα-μέλους του PKK  ήταν ο Αλί Ορέκ, με την κωδική ονομασία «Ρότζερ».

Η επίθεση φέρεται να έγινε από δύο δράστες, έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι είναι και οι δύο νεκροί.

Ακόμη πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Σε αντίποινα, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές σε θέσεις του PKK στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ, εναντίον «32 στόχων που καταστράφηκαν με επιτυχία», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Οι κουρδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 12 άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τουρκικά πλήγματα στη βόρεια και την ανατολική Συρία.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος ελέγχει ζώνες της βόρειας Συρίας αφού εκδίωξε από εκεί τις κουρδικές δυνάμεις, πραγματοποιεί τακτικά πλήγματα στις ζώνες που ελέγχονται από τους Κούρδους.