Βάλλει με επιχειρήματα κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη, κατά της ΠΟΕΣΥ που ήθελε να… μετακυλήσει την απεργία κατά μία ημέρα και για το αίτημα του ΣΚΑΪ να πάρει εξαίρεση (αφού για λίγο είχε σύνδεση η ΝΕΤ με Σαμαρά – Ολάντ).

Η ημέρα της απεργίας και τα... φερέφωνα του Τσίπρα!

«Για την απεργία- τους απεργοσπάστες και τους υπονομευτές της. Αποψη δική μου και κάποιων άλλων μέσα στο ΔΣ ήταν πάντα ότι οι δημοσιογράφοι ως εργαζόμενοι πρέπει στις γενικές απεργίες να απεργούν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους (όταν αυτό γινόταν δεχόμασταν σωρεία υβριστικών σχόλιων ότι παίζουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης, για να μην υπάρχει ενημέρωση).

Η διαφορετική άποψη ήταν ότι δεν πρέπει να απεργούμε την ίδια μέρα για να ενημερώνουμε (μεγάλο θέμα συζήτησης αλλά όχι της στιγμής). Απο τα δραματικά γεγονότα της ΜΑΡΦΙΝ, έχουν υποχωρήσει και η απεργία μας γίνεται την προηγούμενη (θα μπορούσε και την επόμενη αλλα υπάρχουν ενστάσεις απο κάποια σωματεία λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου δουλειάς τους).

Σ’ αυτή την απεργία για τις 19 συμφώνησαν όλα τα Σωματεία που μετέχουν στο ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ. Βεβαίως υπήρχαν αντιρρήσεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να μην γίνει η απεργία στις 19 επειδή έρχεται ο Ολάντ- και πάντα με κομματικό χρώμα (βκ. Αντωνιάδου, Κυρίτσης κ.λ.π.). Αποψη Τρίμη (και την αναφέρω για ευνόητους λόγους) ήταν ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε εξαίρεση στην ΕΡΤ για κάποιες ώρες). Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν η απεργία δεν "πονάει" κανέναν δεν υπάρχει λόγος να γίνεται. Αυτά ως προς την επιλογή της ημέρας και σαν απάντηση στον ανεκδιήγητο Κεδίκογλου που μας βρίζει όλους ως... φερέφωνα του Τσίπρα!

«Λες και είναι καροτσάκι με ρόδες!»

«Προχθές, η ΕΡΤ στράφηκε δικαστικά κατά της απεργίας. Αυτό το βρήκαν σαν ευκαιρία τα ίδια πρόσωπα επιδιώκοντας να μην γίνει η απεργία.

Το καταπληκτικό: αυτοί που μας έβριζαν όταν απεργούσαμε με τους άλλους εργαζόμενους τώρα ζητούσαν να αναστείλουμε την απεργία για να ...απεργήσουμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους (τέτοια στροφή προς τα… αριστερά ούτε ο Τσίπρας δεν την έχει καταφέρει.

Η δε ΠΟΕΣΥ «ήθελε να... μετακυλήσει την απεργία για τις 20» όπως έλεγε ο κ. Σαββίδης. Λες και είναι καροτσάκι με ρόδες! Η απεργία ήταν στον αέρα και ο Τρίμης, προφανώς αναλογιζόμενος τις συνέπειες, έκανε την πρόταση να κηρύξει η ΠΟΕΣΥ 24ωρη στην ΕΡΤ (για τα υπόλοιπα Μέσα δεν υπήρχε πρόβλημα) και αν στο νέο δικαστήριο Τρίτη πρωί η απεργία βγει πάλι παράνομη, να κηρύξει η ΕΣΗΕΑ στάση εργασίας.

Οσοι είμαστε παρόντες συμφωνήσαμε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να προστατευθεί η απεργία και να καλυφθούν οι συνάδελφοι. Και έτσι έγινε. Αυτό όμως σήμαινε ότι την Τρίτη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να είναι "stand by" για να κηρύξει τη στάση. Και εννοείται ότι θα έπρεπε να είναι όλοι εκεί, να επαγρυπνούν για κρούσματα απεργοσπασίας και να δρουν άμεσα, έχοντας οργανώσει ομάδες περιφρούρησης με τη βοήθεια του ΜΣ - όπως (πρέπει να) γίνεται στις απεργίες. Σωστά ως εδώ;

Μετά τη συγκέντρωση τα περισσότερα μέλη του ΔΣ εξαφανίστηκαν και ούτε λέξη από τον Τρίμη για την κήρυξη στάσεις εργασίας. Στην ΕΣΗΕΑ έχω μείνει εγώ (με συναδέλφους που παρέμειναν), ο Φιλιππάκης που κάθεται μαζί μας και ο Κυρίτσης που μένει στο γραφείο του.

Ασχολούμαστε με το "ρεπορτάζ" από... το γραφείο του Πρωθυπουργού που μας έχει στείλει σε link η Χριστίνα Αμερικάνου όταν αντιλαμβανόμαστε ότι η ΝΕΤ δίνει κανονικό ρεπορτάζ . Ζητώ από τις δύο κυρίες της γραμματείας να βρουν τον πρόεδρο και την Γεν. Γραμματέα αλλά δεν απαντούν στο τηλέφωνο».

Τρίμης: «Με έχετε γ... εκεί μέσα!»

«Εν τω μεταξύ καταφθάνουν συνάδελφοι και εκπρόσωποι του Μικτού από τον ιδιωτικό τομέα που ζητούν να κάνουμε κάτι γιατί ήδη τους ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά γιατί δεν υπάρχει απεργία, ενώ ο ΣΚΑΪ ζητά με έγγραφο εξαίρεση για ισότιμη μεταχείριση.

Θορυβημένη, τηλεφωνώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ ο οποίος μου λέει ότι το ξέρουν ήδη (!) ότι θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό οι απεργοσπάστες και ότι ο κ. Τρίμης είναι εκεί! Του ζητώ να ανέβει επάνω ώστε τα παρόντα μέλη του ΔΣ να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση (με τα υπόλοιπα μέλη που ήδη ειδοποιώ) και να κηρύξουμε τη στάση εργασίας στην ΕΡΤ που είχε προτείνει ο ίδιος το προηγούμενο βράδυ.

Η απάντηση του με αφήνει άναυδη. Ωρύεται κυριολεκτικά "και τι θες να κάνω. Είμαι κουρασμένος, φεύγω. Με έχετε γ... εκεί μέσα" κλπ. Του επισημαίνω ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να καταρρεύσει η απεργία και του δηλώνω ότι εγώ συγκαλώ τώρα έκτακτο ΔΣ. Όπως και έκανα.

Δεν θα γράψω κάποιες απο τις απαντήσεις που πήρα- εκτός αν προκληθώ. Αυτά στις 4 μμ. Στις 4.25 η ΠΟΕΣΥ βγάζει ανακοίνωση με την οποία αναστέλλει την απεργία στην ΕΡΤ δηλώνοντας ότι συνεχίζεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ. Με πρόταση μέλους του ΔΣ και για να προλάβω τον χρόνο παίρνω (δια περιφοράς, όπως λέμε) την έγκριση για κήρυξη στάσης εργασίας στήν ΕΡΤ και δίνω εντολη στη νομική υπηρεσία να έχει έτοιμα τα εξώδικα.

Στις 6 μμ καταφθάνει ο κ. Τρίμης και η κ. Αντωνιάδου αλλά πριν ξεκινήσει το συμβούλιο ο πρόεδρος αποπειράται να εκδώσει μόνος του ανακοίνωση και δίνει εντολή να αναρτηθεί στο σάιτ όπου αναφέρεται ότι η απεργία ισχύει στα άλλα Μέσα και ... ο αγώνας συνεχίζεται.

Για στάση εργασίας λέξη. Ζητώ να ξεκινήσει το συμβούλιο (είμαστε πλέον έξη- μαγικός αριθμός). Παραδόξως ο Τρίμης προτείνει στάση εργασίας και ανακοίνωση. Δηλώνω ότι εκείνη τη στιγμή δεν πρόκειται να μιλήσω για όσα έγιναν γιατί επείγει η αντιμετώπιση της κατάστασης συμφωνώντας, απλά με την πρόταση.

Εκείνη την στιγμή τηλεφωνεί ο Δ. Τσαλαπάτης (που από τις 4 μμ προσπαθεί να φτάσει στην ΕΣΗΕΑ) και βρίζοντας τον Τρίμη απαιτεί να τον περιμένουμε. Οταν ρωτώ αν ισχύει η συμφωνία του για στάση, όπως μου είχε πει στο τηλέφωνο, απαντάει "ναι υπο τον όρο ότι θα κλείσει και η ΕΤ3" πράγμα αδύνατο καθώς αφορά άλλη Ενωση (την ΕΣΗΕΜ-Θ).

Με δικαιολογία ότι πρέπει να περιμένουμε τον Τσαλαπάτη ο Κυρίτσης αποχωρεί και μαζί του η Αντωνιάδου- πλέον δεν έχουμε απαρτία. Προτείνω στον πρόεδρο να κλείσει τη συνεδρίαση και να προχωρήσουμε στην στάση εργασίας με την απόφαση που έχω ήδη πάρει δια περιφοράς: 9 ναι και 2 όχι (από Κυρίτση και Αντωνιάδου).

Η απόφαση υπογράφεται από τους παρόντες στις 6.25. Η στάση αρχίζει στις 6.30 και στις 6.45μμ επιτέλους νιώθω, μαζί με πολλούς συναδέλφους μου την, ελάχιστη ,δικαίωση να βλέπω τους απεργοσπάστες (Οντίν Λιναρδάτου και Γιώργο Αλαφογιώργο) να αποχωρούν διώχνοντας τους καλεσμένους τους. Κουράστηκα να τα γράφω. Κουράστηκα ακόμη περισσότερο να τα ζω».