Συνταγές: Σας αρέσουν τα γλυκά αλλά βαριέστε να περνάτε ώρες στην κουζίνα; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δείχνει στους τηλεθεατές της εκπομπής «Breakfast@star» μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Το Προφιτερόλ του Τεμπέλη
Υλικά για κρέμα ζαχαροπλαστικής
· 6 κρόκους αυγών
· 800 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% πλήρες
· 120 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης
· 80 γρ. κορν φλαουρ
· 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 50 γρ. βούτυρο
Υλικά για γκανάς σοκολάτας
· 250 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
· 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
· 50 γρ. βούτυρο
Υλικά για το σερβίρισμα
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Εκτέλεση για κρέμα ζαχαροπλαστικής
· Σε μία κατσαρόλα με πλατιά βάση προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και τους κρόκους αυγών και αφήνουμε να πάρουν μία βράση και να δέσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
· Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
· Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί (33Χ23) και καλύπτουμε την επιφάνεια της με μεμβράνη που εφάπτεται.
· Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
Εκτέλεση για γκανάς σοκολάτας
· Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
· Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Μεταφέρουμε τη γκανάς σε ένα μπολ καλυμμένη με μεμβράνη που εφάπτεται την επιφάνεια της και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Στρώνουμε πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής τα μπισκότα σαβαγιάρ και πάνω από τα μπισκότα στρώνουμε με μια σπάτουλα την γκανάς σοκολάτας .
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.