Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε πολύχρωμο mac 'n' cheese με αρακά και καρότο μας έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη συχνότητα του Star!
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε την τέλεια ιδέα για πρωινό γεύμα!
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και ετοίμασε πολύχρωμο mac 'n' cheese με αρακά και καρότο!
Υλικά για τη Συνταγή
500 γρ. ζυμαρικά
● 1 Καρότο μέτριο
● 250 γρ. Αρακάς
● 100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 100 γρ. Βούτυρο
● 1.000 ml Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο πλήρες
● 1/2 Ξερό κρεμμύδι λευκό, μεσαίο
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 200 γρ. Τριμμένο τυρί τσένταρ
● 2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πολύχρωμο mac 'n' cheese
● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, λίγο πιο πάνω από τη μέση και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
● Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει.
● Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά.
● Ρίχνουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ, για περίπου 10 λεπτά.
● Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον αρακά, το καρότο τριμμένο στην χοντρή μεριά του τρίφτη και ανακατεύουμε για ακόμα 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο τσένταρ, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αφομοιωθεί το τυρί με την μπεσαμέλ.
● Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.