Διαβάζουμε στο newmoney, ένα ρεπορτάζ που φιλοξένησε και το Sportdog, ότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ ψάχνεται για να αποκτήσει κανάλι, σαν μια άλλη ηχηρή μεταγραφή τύπου Έρικ Λαμέλα, ο οποίος αποτελεί την πρώτη ηχηρή βόμβα επί εποχής του. Το δημοσίευμα ανέφερε, ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος μίλησε με τον Αρτούρ Νταβιντιάν, τον αρμενικής καταγωγής κουμανταδόρο που έχει ο Ιβάν Σαββίδης στην Ελλάδα για το OPEN, ενώ δεν αποκλείεται να τον έφερε σε επαφή με τον ίδιο τον ηγέτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να ζητάει αστρονομικά ποσά...

Ο Ιβάν φέρεται να ζήτησε 50, ο Ηλιόπουλος όμως δίνει 35 εκατ.Ευρώ. Μάλιστα το ρεπορτάζ υπονοεί, ότι με Σαββίδη ίσως να μιλά και ο Μαρινάκης. Γιατί αναφέρεται σε τρεις καναλάρχες πλην του Αλαφούζου του Παναθηναϊκού.

Αφορμή για να γραφτεί αυτό το κείμενο δεν είναι φυσικά τα ποσά, αλλά το γεγονός, ότι και ο προκάτοχος του Μάριου Ηλιόπουλου στην ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο κανάλι. Μάλιστα, ο Τίγρης είχε βάλει σε ρόλο, ας το πούμε τοποτηρητή, τον επιστήθιο φίλο του, εκδότη και συνεργάτη, Γιάννη Φιλιππάκη. Ο ισχυρός άνδρας της εφημερίδας Δημοκρατία, στον όμιλο της οποίας ανήκουν και εφημερίδες, όπως η ΕΣΤΙΑ, η Espresso και η αθλητική Live Sport μπήκε στο ΔΣ του OPEN τον Δεκέμβριο του 2020, ως μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε.»

«Με τη μακρόχρονη εμπειρία του στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Μedia Group μας», ανέφερε τότε το δελτίο Τύπου του OPEN. Τί σημαίνει «αποτελεσματικότερη λειτουργία» για τα δεδομένα Μελισσανίδη; Μα φυσικά, να εξυγιανθεί οικονομικά η κατάσταση και να λειτουργεί το μαγαζί με λιγότερα χρήματα...

Αυτό φυσικά δεν κατέστη δυνατό και μετά από ένα χρόνο και κάτι μήνες ο Φιλιππάκης αποχώρησε και έτσι πάγωσε το θέμα εμπλοκής Μελισσανίδη. Ήθελε βέβαια και ο Ιβάν κάτι ποσά, τύπου 80 εκατ.Ευρώ, τα οποία ο Τίγρης δεν θα έδινε σε καμία περίπτωση.

Υπάρχει και ένας ακόμας λόγος. Όπως ανέφερε μία καλά πληροφορημένη πηγή, το OPEN είναι μαγάζι που από τη γέννησή του είχε φτιαχτεί να καταναλώνει χρήμα. Βρήκαν τον Ιβάν σαν παγιά αγελάδα και τον άρμεγαν παρατρεχάμενοι και λοιποί. Γι'αυτό άλλωστε έχει περάσει και δύσκολες καταστάσεις, ενώ συνεχώς λέγεται, ότι πωλείται δεξιά και αριστερά.

Από εκεί και πέρα ο Μελισσανίδης άρχισε να ψάχνεται για να φτιάξει εξαρχής δικό του κανάλι, αγοράζοντας συχνότητα περιφερειακή. Πολύ στενός και έμπιστος του συνεργάτης αλώνισε όλη τη Βόρειο Ελλάδα για να βρει άδεια. Ακούστηκε μάλιστα ότι υπήρξαν συζητήσεις για να πάρει τη συχνότητα του Pontos Tv από τον όμιλο «ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ». Μάλιστα ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ προκάλεσε και φημολογία για να εξιτάρει τον ποντιακό χώρο, ότι ετοιμάζει μια μεγάλη κίνηση με τη δημιουργία καναλιού με περιεχόμενο που απευθύνεται στους Ποντίους, κάτι που είχε «παιχτεί» και παλαιότερα...

Παράλληλα ο Μελισσανίδης τον Απρίλιο του 2021 έκανε τη μεγάλη μεταγραφή στο χώρο των Media με την αγορά της ιστορικής εφημερίδας της «Ναυτεμπορικής», έναντι 7 εκατ.Ευρώ. Υπήρχε επιθυμία βέβαια και για αγορά και άλλου ισχυρού "παίκτη" στα ΜΜΕ. Την ίδια εποχή «ψάχτηκε» και για ραδιόφωνο, αλλά όταν άκουσε τα ποσά που έπρεπε να δίνει στους τεχνικούς οπισθοχώρησε. Τότε άρχισε να διαδίδει ο ίδιος δεξιά και αριστερά πως ετοιμάζει και κανάλι. Σταδιακά έκανε στροφή, έκαψε το σχέδιο «Pontos tv» και δημιούργησε το «Ναυτεμπορική Τv», η οποία εξέπεμψε σήμα τον Σεπτέμβριο του 2022, με στόχο να γίνει το μεγαλύτερο οικονομικό κανάλι στην Ελλάδα, το οποίο βέβαια μέχρι στιγμής εκπέμπει σε συνδρομητικές πλατφόρμες. Μάλιστα έκανε ένα τρελό ντιλ, αποκτώντας τα δικαιώματα του καναλιού του Bloomberg με ένα ποσό που λέγεται, ότι έφτανε τα 1,5 εκατ.Ευρώ.

Οι δουλειές με το «Ναυτεμπορική TV» φαίνεται πως άνοιξαν την όρεξη του Μελ και προχωρά την αγορά συχνότητας πάνω στην οποία θα κουμπώσει το κανάλι του, τα στούντιο του οποίου βρίσκονται στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στο κτήμα Προμπωνά, μια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο γήπεδο της ΑΕΚ και αυτό του Απόλλωνα. Τον Μάρτιο ειπώθηκε, ότι μιλούσε με διάφορους ιδιοκτήτες όπως ο Ρέστης (Rise Tv) και ο Καρατζαφέρης (ΑΡΤ), ακόμα και με τον Σέργιο Καλόγηρο (Smile Tv).

Φαίνεται πως κατέληξε στο High Channel της Ραδιοτηλεοπτικής Αττικής με ιδιοκτήτες μεταξύ άλλων τους Κώστα Χούντα (25%) και Βασίλη Καράμπελα (25%). Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου είχε γραφτεί, ότι η διαδικασία βρίσκεται στο due diligence για την εξαγορά του καναλιού αντί 3,7 εκατ. ευρώ.

Είναι όμως εντυπωσιακό, ότι ακόμα δεν μπήκε στην ΑΕΚ ο Mr. Sea Jets και ακουστηκε το όνομά του για κανάλι. Η πιάτσα ξέρει, ότι είναι πολύ φιλόδοξος και στόχος του είναι να αυξήσει τις δουλειές του στη ναυσιπλοΐα. Η ενασχόληση του με μια μεγάλη ομάδα με τεράστιο όνομα όπως η Ένωση θα του αυξήσει τη δύναμη και την επιρροή για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ναυτιλιακά. Τώρα αν θα μπει στα τηλεοπτικά Μέσα ο Μάριος Ηλιόπουλος και δη στο OPEN που αναφέρθηκε παραπάνω είναι μια άλλη υπόθεση.