Τρόμος για τους δημοσιογράφους στο Πακιστάν, καθώς συνεχίζονται οι δολοφονίες ανθρώπων που εργάζονται στον Τύπο.  Τελευταίο θύμα είναι ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν σε πρακτορείο ειδήσεων, ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή Μαστούνγκ του Βελουχιστάν. Όπως αναφέρει η πακιστανική εφημερίδα «Dawn», ο Νισάρ Αχμέντ Λεχρί πυροβολήθηκε από ενόπλους ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι του. Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο αφού έλαβε πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό και μετέφερε τη σορό στο Νοσοκομείο Nawab Raisani Memorial.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών, ο δημοριογράφος δολοφονήθηκε λόγω μιας φυλετικής σύγκρουσης για μια διαμάχη γης. Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε: «Ερευνούμε το περιστατικό».

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Δημοσιογράφων του Πακιστάν (PFUJ) και η Ένωση Δημοσιογράφων του Μπαλουχιστάν (BUJ) καταδίκασαν έντονα τη δολοφονία του Νισάρ Αχμέντ Λεχρί και προέτρεψαν την κυβέρνηση να συλλάβει τους δολοφόνους του δημοσιογράφου.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις, ο πρόεδρος του PFUJ Afzal Butt, ο Γενικός Γραμματέας Αρσάντ Ανσαρί και ο πρόεδρος BUJ επέκρινε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Μπαλουχιστάν για προστασία των δημοσιογράφων, αναφέροντας τον αριθμό των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια ως απόδειξη της αποτυχίας της.

Τόνισαν ότι η δολοφονία του Νισάρ Λεχρί ο οποίος υπηρέτησε επίσης ως γραμματέας Τύπου της Λέσχης Τύπου Sarawan στο Μαστούνγκ, θα αυξήσει τον φόβο μεταξύ των Μέσων Ενημέρωσης στην επαρχία.

«Φαίνεται ότι τόσο οι απομακρυσμένες περιοχές του Βελουχιστάν όσο και οι κύριες πόλεις έχουν καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνες για το προσωπικό των Μέσων Ενημέρωσης», ανέφεραν και υπογράμμισαν, ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εάν η κυβέρνηση συλλάμβανε και τιμωρούσε τους δράστες προηγούμενων δολοφονιών δημοσιογράφων.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να συλλάβει όλους τους δολοφόνους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ευθύνονται για τη δολοφονία του Λέχρι», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δημοσιογραφικές ενώσεις.

Τον Αύγουστο η προηγούμενη δολοφονία δημοσιογράφου

Σημεωτέον, ότι τον περασμένο Αύγουστο, ένας ντόπιος δημοσιογράφος σκοτώθηκε στην περιοχή Γκοτκί στη Σίντ του Πακιστάν, όπως ανέφερε η Geo News, επικαλούμενη την αστυνομία. Οι ντόπιοι κατηγόρησαν τους ντακόιτς για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Μπαχάλ Γκούνιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεκρός δέχθηκε επίθεση ενώ εργαζόταν στα χωράφια του. Η αστυνομία είπε ότι η σορός του δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ubuaro της Ταλούκα και διεξάγεται έρευνα.

Η οικογένεια του Μπαχάλ Γκούνιο διαμαρτυρήθηκε έξω από το γραφείο του ανώτερου αρχηγού της αστυνομίας στο Μιρπούρ Μαθέλο και ζήτησε τη σύλληψη των υπόπτων.

Μιλώντας στο Geo News, ο ανήλικος γιος του εκλιπόντος δημοσιογράφου είπε ότι υπήρχε έχθρα μεταξύ του πατέρα του και ορισμένων μελών της κοινότητας. Ωστόσο, ο Γκούνιο σκοτώθηκε παρά τα ζητήματα που είχαν αποφασιστεί. Δήλωσε επίσης ότι οι αντίπαλοι είχαν επίσης βάλει στο στόχαστρο τον πατέρα του πριν από μερικά χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψη το θέμα, ο επικεφαλής υπουργός της Σιντ Μουράντ Αλί Σαχ είχε εκδώσει διαταγές για την άμεση σύλληψη των υπευθύνων για τη δολοφονία, ανέφερε το Geo News. Διέταξε επίσης την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων κατά των δακοειδών στην παραποτάμια περιοχή.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, ο δημοσιογράφος Μαλίκ Χασάν Ζαΐμπ πυροβολήθηκε από άγνωστους δράστες στην περιοχή Nowshera του Khyber Pakhtunkhwa ενώ ταξίδευε με τον αδελφό του.

Στις 15 Μαΐου, ο Ασφάκ Αχμέντ Σιάλ από το Μουζαφαργκάρχ πυροβολήθηκε από δύο μοτοσικλετιστές. Ο Μουχαμάντ Σιντικέ Μενγκάλ από το Βελουχιστάν σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στις 3 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr