Η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών στον καφέ και τη ζάχαρη προκαλεί ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και άλλοι παράγοντες δημιουργούν πιέσεις σε κρίσιμες γεωργικές καλλιέργειες. Από τη Νέα Υόρκη έως την Ελλάδα, οι τιμές του καφέ Arabica και της ζάχαρης εκτοξεύονται, με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές από τους παραγωγούς μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Η αύξηση των διεθνών τιμών του καφέ οφείλεται κυρίως στις κακές σοδειές και τις κλιματικές καταστροφές, ενώ παράλληλα και η ζάχαρη βιώνει παρόμοιες πιέσεις λόγω ξηρασίας και πυρκαγιών στη Βραζιλία. Ειδικά στην Ελλάδα, η άνοδος του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ από το 13% στο 24% έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθιστώντας τον καθημερινό καφέ ακόμα πιο ακριβό για τον καταναλωτή. Διαβάστε περισσότερα στο Newpost.gr