27/03/14 - 22:39

Έκαναν τον Όμηρο ...Τούρκο ποιητή!

Έκαναν τον Όμηρο ...Τούρκο ποιητή!
58.978views

Οσοι πήραν στα χέρια τους το πρόγραμμα του θεσμού της "Πολιτιστικής Άνοιξης" στο Μπαχρέιν και γνωρίζουν έστω τα στοιχειώδη από ιστορία, μάλλον θα έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Κι αυτό γιατί εκεί μέσα προβάλλεται η παράσταση μίας διάσημης τουρκικής ομάδας χορού η οποία παρουσιάζεται με έναν ανορθόδοξο τρόπο...

Η ομάδα "Fire of Anatolia" θα χορέψει το έργο "Τροία" στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Ανοιξης στο Μπαχρέιν και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου πρόκειται για το έπος του μεγάλου ποιητή της Ανατολίας (!) Ομήρου.

Γράφουν αναλυτικά οι υπεύθυνοι της "Πολιτιστικής Άνοιξης στο Μπαχρέιν" στο πρόγραμμα για να παρουσιάσουν την εκδήλωση: "Το σόου αποτυπώνει το μύθο της Τροίας, όπως τον έχει γράψει ο ποιητής της Ανατολίας Ομηρος στο αριστούργημά του Ιλιάδα".

Ενδιαφέρον έχει και η ιστοσελίδα του θεσμού στο Facebook καθώς μέσα περιγράφουν τον Τρωικό Πόλεμο ως... ανατολική μυθολογία. Περιττό να αναφέρουμε ότι η λέξη Ελλάδα απουσιάζει παντελώς από οπουδήποτε, παρά το γεγονός ότι ο θεσμός δείχνει μία ιδιαίτερη αδυναμία στην ελληνική μυθολογία.

Πάντως οι δαιμόνιοι έλληνες χρήστες του Διαδικτύου έχουν πάρει την ιστοσελίδα χαμπάρι και στο Facebook έχουν αρχίσει τα παράπονα και τα μαθήματα ιστορίας...

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ