Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός είναι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ΗΠΑ!
Life
| 2022-02-05 00:29:00

Αυτός είναι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ΗΠΑ!

Sportdog Team
Αυτός είναι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ΗΠΑ!

Αποστολή κατά της τρομοκρατίας από τις Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Αποστολή κατά της τρομοκρατίας στη Βορειοδυτική Συρία και συγκεκριμένα την περιοχή του Ιντλίμπ πραγματοποίησαν την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 οι Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο.

Δείτε το βίντεο:

Το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με συριακές πηγές η επιδρομή φέρεται να είχε στόχο ακραίο ισλαμιστή προσκείμενο στην Αλ Κάιντα. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην περιοχή της Ατμέχ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Al-Arabiya, τρεις εκ των νεκρών γυναικών πιθανότατα είναι σύζυγοι του Αμπντουλάχ Καρντάς (, ηγέτη του ISIS. Αυτόπτεις μάρτυρες υποστηρίζουν πως η επιδρομή ξεκίνησε τα μεσάνυχτα.

Στην κατοικία που φερόταν ότι διέμενε ο ισλαμιστής με την οικογένειά του προσγειώθηκαν ελικόπτερα και στη συνέχεια ακούστηκαν σφοδρά πυρά και εκρήξεις. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ κάλεσαν με μεγάφωνα τα γυναικόπαιδα να φύγουν από την περιοχή, είπαν. Μεταξύ των τζιχαντιστών που επιχειρούν στη βορειοδυτική Συρία είναι η Χούρας αν Ντιν («Φύλακες της Θρησκείας»), μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και στους μαχητές της οποίας περιλαμβάνονται ξένοι μαχητές. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προκειμένου να στοχοθετήσουν την οργάνωση και άλλους τζιχαντιστές στην περιοχή, όμως η σημερινή επιχείρηση φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη του είδους από δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία, αφότου ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε στη διάρκεια ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ το 2019, δήλωσε ο Τσαρλς Ρίστερ του Middle East Institute που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Η πιο ισχυρή οργάνωση στη βορειοδυτική Συρία είναι η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ – το πρώην Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), που ορκιζόταν πίστη στην Αλ Κάιντα έως το 2016. Ο αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε πως μέλη της ασφάλειας της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ έσπευσαν στο σημείο μετά την επιδρομή. Όλα δείχνουν, ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν τελείωσε ποτέ! Η πρόσφατη εξέγερση στη φυλακή Σινάν στην περιοχή Γκουεράν της Χασάκα απέδειξε, ότι κάποιοι προσπαθούν να αναστήσουν τον ISIS. Και όπως αποκαλύφθηκε, πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση, δρούσε η Τουρκία, η οποία μετά την αποτυχία της επιχείρησης απελευθέρωσης 5000 τζιχαντιστών, πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις εκδίκησης σε περιοχές που ζούνε Κούρδοι, το Ντερίκ, το Αλ Σιντζάρ και το Μαχμούρ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags