Την ίδια στιγμή, το κυβερνών κόμμα και οι εταίροι του υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον της για το σχόλιό της σχετικά με μυστική οργάνωση στην κατεχόμενη Κύπρο.

Την Πέμπτη, η Αϊσενούρ Αρσλάν, μια διακεκριμένη δημοσιογράφος στην Τουρκία, έγινε στόχος της πολιτικής ηγεσίας και των κυβερνητικών μέσων για τα όσα είπε σχετικά με την Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης (TMT), μια παραστρατιωτική οργάνωση στην Κύπρο που αργότερα σχημάτισε τη Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας, μετά την κατάληψη του βόρειου τμήματος του νησιού από τον τουρκικό στρατό το 1974.

Καθώς μίλησε στο Halk TV για την πρόσφατη δολοφονία ενός σκιερού επιχειρηματία, του Χαλίλ Φαλιαλί, στην Κύπρο, η Αρσλάν σημείωσε ότι ο Φαλιαλί είχε αυτοπροσδιοριστεί ως μέλος της TMT και συνέχισε λέγοντας:

«Η Οργάνωση της Τουρκικής Αντίστασης ήταν ένας ημιεπίσημος και επιτρέψτε μου να πω, ένας παράνομος σχηματισμός, ο οποίος ήταν γνωστός για τις δολοφονίες του στο νησί και στη στενή περιφέρεια».

Δικηγόροι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και των εταίρων του, του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και του Κόμματος Μεγάλης Ένωσης (BBP), τα οποία έχουν αμφότερα τις δικές τους ομάδες Γκρίζων Λύκων, υπέβαλαν ποινικές καταγγελίες την Πέμπτη εναντίον της Αρσλάν για τα σχόλιά της.

Στην καταγγελία που κατέθεσε ο δικηγόρος του AKP, ανέφερε: «Δυστυχώς είναι αδύνατο να καταλάβουμε γιατί η ύποπτος ενέπλεξε την Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης και γιατί έχει τέτοιες απόψεις για την TMT, η οποία έδωσε αγώνα για τον Κύπριο Τούρκο, και πολλά μέλη της οποίας μαρτύρησαν στον αγώνα. Η ύποπτος έχει παραβιάσει το άρθρο 301 του Τουρκικού Ποινικού Νόμου σχετικά με αδικήματα "προσβολής του τουρκικού λαού, του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας και των θεσμών του κράτους", χαρακτηρίζοντας την TMT ως παράνομο σχηματισμό και ισχυριζόμενη ότι διέπραξε δολοφονίες».

Ομοίως, η ομάδα του MHP έκανε μήνυση στην Αρσλάν για παράβαση του ίδιου νόμου.

Καθώς η Αρσλάν αργότερα ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που διαθέτουν «εύλογα ευαισθησίες» για το θέμα, δηλώνοντας όπως ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει τα όσα είχε πει, το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜ) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο μεταδόθηκε η εκπομπή της .

Η Αρσλάν έχει επίσης υποστεί σκληρές λεκτικές επιθέσεις που ισοδυναμούν με λιντσάρισμα σε τηλεοπτικά κανάλια που υποστηρίζουν άνευ όρων το τουρκικό καθεστώς.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr