Τα τουρκικά τελεσίγραφα με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί αποστρατιωτικοποίησης στο Αιγαίο σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM. Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα, να βγούν όλοι στα κάγκελα, για να τη φοβούνται και να την υπολογίζουν. Πρέπει να δείξει, ότι προετοιμάζεται για πόλεμο σε όλα τα μέτωπα!

Όπως τονίζει ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, αν δεν σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα, «θα ανατιναχθεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».

Παράλληλα στην εκπομπή σχολίασε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Ταϊβάν από την Κίνα με 30 μαχητικά, αλλά και το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με την κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων από τους “Φρουρούς της Επανάστασης” στον Περσικό Κόλπο. Ακολούθως μίλησε για την επίσκεψη Λαβρόφ στην Τουρκία, την άσκηση “Efes 2022” που αφορά την Ελλάδα, ανέλυσε τις εξελίξεις από τα μέτωπα στην Ουκρανία.

Στο τέλος αναφέρθηκε σε έναν μεγάλο κομάντο. Τον τελευταίο “Ιερολοχίτη” που έφυγε από τη ζωή. «Τιμή και δόξα στον στρατηγό Κόρκα», κατέληξε ο Σάββας Καλεντερίδης.