Facebook Pixel Πρόταση Φίλη στον Χατζηνικολάου! Η Ελλάδα πρέπει να “ισιώσει” την Τουρκία
Life
| 2022-06-10 06:35:00

Πρόταση Φίλη στον Χατζηνικολάου! Η Ελλάδα πρέπει να “ισιώσει” την Τουρκία

Sportdog Team
Πρόταση Φίλη στον Χατζηνικολάου! Η Ελλάδα πρέπει να “ισιώσει” την Τουρκία

Οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται πολιτικώς και οικονομικώς.

Τις τουρκικές απειλές των τελευταίων ημερών με τον Κιλιτσντάρογλου να προτρέπει τον Ερντογάν να καταλάβει ελληνικά νησιά σχολίασε ο Γιώργος Φίλης.

Τα κυριότερα σημεία των θέσεων του κ. Φίλη στην εκπομπή τoυ Νίκου Χατζηνικολάου, στον ραδιοσταθμό Real FM 97,8 στις 6 Ιουνίου 2022.

Ο αναλυτής υποστήριξε, ότι η Τουρκία μας ενημερώνει για ό,τι θέλει να κάνει. Ο κ. Κιλιντσντάρογλου από το καλοκαίρι του 2020 έχει βγάλει μία πρωτοφανή θεωρία, ότι τα συγκεκριμένα νησιά έχουν καταληφθεί από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και ακριβώς λέει, ότι επειδή τα παιδιά τα έχουν πάρει από εσένα Ερντογάν, έλα να δω, αν είσαι παλικάρι, να πας να τα ξαναπάρεις.

Έχουν ξεφύγει λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται πολιτικώς και οικονομικώς. Το να πεις όμως ότι είναι μόνο αυτό, δεν είναι σωστό. Είναι επικίνδυνο για την πατρίδα μας. Γιατί καταλάβουμε, ότι υπάρχει από το 1955 μία σταδιακή προσπάθεια της Τουρκίας, να αλλάξει την οριογραμμή της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς και όλο το νομικό καθεστώς που διέπει τη Θράκη και το Αιγαίο. Άρα δεν είναι μόνο το εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας.

Αυτά τα δύο είναι αλληλοσυμπληρώνονται. Οι δυσκολίες στο εσωτερικό ενός ολοκληρωτικού συστήματος αντικατοπτρίζονται στην εξωτερική πολιτική με ό,τι μπορεί να σημαίνει για τις διακρατικές σχέσεις. Άρα τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα. Δεν πρέπει να τα υποτιμούμε.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ατμόσφαιρα; Πρέπει να είμαστε πειστικοί και στους Τούρκους και στους συμμάχους μας, ότι δεν πρόκειται η Ελλάς να λειτουργήσει αυτήν τη στιγμή ως Ιφιγένεια, για να επιτύχει η Τουρκία ό,τι θέλει να πετύχει, λόγω των εξελίξεων στο ουκρανικό. Φυσικά θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε συμμάχους και Τούρκους, ότι η επόμενη ελληνοτουρκική κρίση, δεν θα είναι σημειακή. Γιατί οι Τούρκοι δεν θέλουν να πάνε σε πόλεμο με την Ελλάδα. Θέλουν να μας εκφοβίσουν και θέλουν να μας οδηγήσουν μέσω του στρατιωτικού εξαναγκασμού και μέσω μίας ελεγχόμενης κρίσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να διαπραγματευτούν ό,τι αυτοί θέλουν να διαπραγματευτούμε.

Θα προσπαθήσει να κάνει νέα Ίμια μεγαλώνοντας το γκριζάρισμα; Αυτό που είπε ο Κιλιντσντάρογλου είναι ότι έχουν καταληφθεί τουρκικά νησιά, τα οποία έχουν πληθυσμό. Έχουμε φτάσει σε επίπεδο, στο οποίο η τουρκία προκειμένου να αλλάξει εκ βάθρων το καθεστώς της περιοχής, αν και εφόσον προβεί στο απονενοημένο, δεν θα πάει σε βραχονησίδα. Δυστυχώς. Δεν θα αλλάζει το στάτους του Αιγαίου με μία βραχονησίδα.

Το να κάτσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν έχει λογική. Να πιάσουμε γράμμα-γράμμα τη συνθήκη της Λωζάνης και να δούμε τί μπορούμε να διεκδικήσουμε, όπως την αλλαγή του καθεστώτος της Ίμβρου και της Τενέδου κάτι που προβλέπεται από τη συνθήκη της Λωζάνης. Έχουμε όλο το νομικό οπλοστάσιο. Ήταν αποστομωτική η τελευταία επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Η Ελλάς πρέπει να ισιώσει τη στρεβλή ελληνοτουρκική παράθεση. Το κυριότερο όμως είναι οι ένοπλες δυνάμεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να αντιληφθούν οι Τούρκοι, ότι εδώ δεν είναι οι φυλές και οι βεδουίνοι της Λιβύης, αλλά τις ένοπλες δυνάμεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags