Κύπρος: Το Newpost, πέρασε το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου για να συναντήσει τον Ζίννη. Έναν Τουρκοκύπριο από την Πάφο που ζει από το 1974 στο Βόρειο Τμήμα του νησιού. Τον συναντήσαμε στο Πέντε μίλι. Το σημείο που έγινε η απόβαση του Αττίλα εκείνο το μαύρο πρωινό του Ιούλη.

«Λυσσομανάνε» οι Τσέτες εξαπολύοντας καθημερινά μπαράζ προκλητικών δηλώσεων έναντι Ελλάδας και Κύπρου, θέτοντας άλλοτε το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και άλλοτε κάνουν σενάρια προσάρτησης της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία. Το πρόβλημα με την Ασία, ανέκαθεν, ήταν μεγάλο. Πέραν της νοοτροπίας της, η οποία είναι θρασύτατη και αμετανόητη, η τουρκική προκλητικότητα θα συνεχίζεται όσο η διεθνής κοινότητα δείχνει την ανοχή της σε ζητήματα κατοχής.

Εδώ και μισό αιώνα η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη με το 1/3 του νησιού να βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων. Από την άλλη οι δυτικές χώρες είναι ακόμα μια φορά κατά του αδυνάμου, έχοντας την απαίτηση από την Ελλάδα και την Κύπρο να δείξουν την κατανόησή τους, σε ότι αφορά τη γεωπολιτική θέση της Τουρκίας. Γιατί, όπως εξηγούν οι αναλυτές, η γεωπολιτική θέση που κατέχει η σημερινή Τουρκία, βρίσκεται σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή για τα στρατηγικά συμφέροντα της Δύσης. Και με εκείνα και με τ’ άλλα, ακόμα μια φορά η Τουρκία έχει και το τυρί και το μαχαίρι.

Διαβάστε το θέμα πατώντας εδώ