Για το επεισόδιο με τον Χουλουσί Ακάρ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 μίλησε στο Monitor και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Κωνσταντινίδη, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε μέσα από το αεροπλάνο, λίγο πριν την αναχώρηση με προορισμό τα Άδανα, όπου πήγαινε για θέματα μετανάστευσης.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ευχαρίστησε τον Σάββα Καλεντερίδη για την πολύτιμη βοήθεια. «Τον ευχαριστώ, γιατί μου έστειλε πραγματικά πάρα πολύ ενδιαφέροντα σημειώματα, αλλά και βίντεο, ούτως ώστε αν προκληθούμε όπως προκληθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη με απειλή, ότι θα μας δείξουν βίντεο με ακταιωρούς του λιμενικού που βυθίζουν βάρκες, να είμαστε έτοιμοι. Μας έστειλε βίντεο που δεν είχαμε εφοδιαστεί βάσει των οποίων οι τουρκικές αρχές είτε βασανίζουν ή προωθούν τις βάρκες των λαθρομεταναστών να περάσουν στα χωρικά μας ύδατα και να φτάσουν στην Ελλάδα. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ», ανέφερε.

Τί συνέβη στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη 14 Ιουνίου ανάμεσα στον Χουλουσί Ακάρ και την ομάδα των τεσσάρων Ελλήνων βουλευτών από τέσσερα διαφορετικά κόμματα που συμμετείχαν στις εργασίες για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ;

«Ήταν απρεπές, γιατί ήταν μία πολυμερή συνάντηση και τη μετέτρεψε σε ελληνοτουρκική. Δεύτερον ήταν μεθοδευμένο, γιατί ήταν οργανωμένη η ομιλία στα αγγλικά και τη διάβαζε, που σημαίνει, ότι στόχιζε στο να δημιουργηθεί ένταση. Τρίτον γιατί ήταν προβοκατόρικο να προκαλέσει αντιδράσεις και να δημοσιευτεί στον τουρκικό Τύπο αυτό που είπε αυτός, όχι αυτό που του είπαμε εμείς. Το έκανε ταυτοχρόνως. Δηλαδή είκοσι λεπτά μετά από το επεισόδιο διοχετεύτηκαν πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο. Είναι παντελώς εκτός νόμων δημοκρατίας το γεγονός, ότι σηκώθηκε και έφυγε προφασιζόμενος, ότι φεύγει για τις Βρυξέλλες, ενώ έμεινε στο ξενοδοχείο για περίπου μιάμιση ώρα».

Ο Σάββας Καλεντερίδης δήλωσε την Τετάρτη στην εκπομπή Ραντάρ του Τάκη Χατζή στον AlphaRadio, ότι θα ήθελε εσάς να είχατε μιλήσει απευθείας με τον Ακάρ, προκειμένου να τον «εξοντώνατε» με τις θέσεις σας. Ποιά ήταν τα επιχειρήματα που θα του διατυπώνατε;

«Εξέφρασα αμέσως μετά τα επιχειρήματά μου στον υπουργό Ενέργειας (Φατίχ Ντονμέζ). Του είπα δηλαδή και αυτό το μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων τα ελληνικά, γιατί κάναμε κάλυψη των παρεμβάσεών μας. Εγώ του έθεσα το θέμα του δικαίου της θάλασσας και τις δικές τους αδυναμίες με συγκεκριμένα άρθρα. Επικαλέστηκα συγκεκριμένη νομολογία και το γεγονός, ότι δεν έχουν δεχτεί την αρμοδιότητα, ούτε του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, ούτε του Δικαίου της Θάλασσας του δικαστηρίου του Αμβούργου. Οπότε του είπα “τί λέτε για αυτό; Τί επικαλείστε νομολογία; αφού εσείς δεν δέχεστε τίποτα. Είστε εκτός ορίου διεθνούς νομιμότητας και επικαλείστε ψευδώς. Το Δίκαιο της Θάλασσας ορίζει, ότι κάθε νησί έχει και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Αυτά τα είπα, αλλά δεν κάθισε να τα ακούσει. Και όταν του είπα “δεν σε ευχαριστούμε καθόλου γι’αυτό που κάνετε, τότε σηκώθηκε και έφυγε. Έσκυψε στο μικρόφωνο και έλεγε κάποια πράγματα, τα οποία δεν ακούγονταν, γιατί υπήρχε θόρυβος”. Πρέπει επίσης να σας πω, ότι αυτός μία μιλούσε τουρκικά, μία μιλούσε αγγλικά. Ήταν σε φανερό θυμό. Δεν περίμενε την αντίδρασή μας. Ήξερε, ότι ήμασταν εκεί. Γιατί με το που ήρθε στο χώρο, ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας μας έδειξε. Είπε ότι είμαστε βουλευτές από την Ελλάδα. Μάλιστα μας χαιρέτισε. Άρα τα έκαναν επίτηδες αυτά. Απολύτως επίτηδες. Και τα έκαναν επίτηδες γιατί; Γιατί έχουν και οικονομικά προβλήματα και πολιτικά προβλήματα και αδιέξοδα στο διεθνές στερέωμα. Για να φύγουν από τα αδιέξοδα, ακολουθούν τακτικές που τους βυθίζουν πιο πολύ στα αδιέξοδά τους».

Τί έγινε με τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού;

«Οι απαντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν επαρκής αλλά ήταν κουρασμένες οι ξένες αποστολές και ήθελαν να τελειώνουμε γρήγορα. Δεν ξέρω ποιά είναι η ψυχολογική του κατάσταση. Ήταν ένας άνθρωπος που μίλησε για μία ώρα. Τσάκισε το ακροατήριό του τελειώνοντας αργά το απόγευμα. Πήρε απαντήσεις σε όλα τα fake news που διέδιδε. Και γιατί υπήρχε ο Έβρος από πίσω μας. Γιατί σε τελευταία ανάλυση, υπήρχαν βουλευτές από Ιταλία και Ισπανία που ξέρουν τα θέματα του μεταναστευτικού και δεν πείθονται από τις διαμαρτυρίες μίας χώρας που διευκολύνει το να φεύγουνε από τις ακτές οι μετανάστες και να τους μεταφέρει στην Ευρώπη μέσα από την Ελλάδα».

Απίστευτες ατάκες Καλεντερίδη στην εκπομπή του Τάκη Χατζή! Ήθελα ο Λοβέρδος να εξόντωνε τον Ακάρ

Τις κινήσεις της Τουρκίας μέσα από δηλώσεις των αξιωματούχων προσπαθεί να ερμηνεύσει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ραντάρ” του διευθυντή του AlphaRadio ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι η Ελλάδα περνάει από την εποχή του κατευνασμού σε αυτήν της προτροπής. Είμαστε στο μεταβατικό στάδιο. Οι καταγγελίες της Ελλάδας, μετά την ομιλία στο Κογκρέσο φτάσαμε στη στάση των τεσσάρων βουλευτών από διαφορετικά κόμματα (Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ανδρέας Λοβέρδος). Θα είχε ενδιαφέρον να είχε μιλήσει στον Ακάρ ο Λοβέρδος, γιατί είναι γνώστης και θα του έριχνε μερικές ριπές και θα τον είχε εξοντώσει. Τελικά αυτοεξοντώθηκε ο Ακάρ αφού έφυγε μόνος του. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε εύγε για το αυτονόητο. Μπράβο τους.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, στάθηκε στις δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Γιατί δείχνουν κατά κάποιον τρόπο πως σχεδιάζει. Να ανακηρύξουμε ΑΟΖ στο Αιγαίο και να κηρύξουμε μόνιμοι NAVTEX. Δηλαδή αποκλεισμός του Αιγαίου. Δεν συμφέρει τους Τούρκους να πάνε σε θερμό επεισόδιο. Η “Γαλάζια Πατρίδα” είναι ιδιοποίηση του μισού Αιγαίου. Τί λέει αυτό το δόγμα; Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Άρα ανακηρύττει δικό της το μισό Αιγαίο.

Δυστυχώς δεν έχουμε σχέδιο να απαντήσουμε σε αυτό το σχέδιο και η Ελλάδα έστειλε τα μηνύματα, ότι δυστυχώς ξεπουλάει.

Ο Καλεντερίδης γκρεμίζει το τουρκικό αφήγημα! Ο ελληνικός στρατός θα είχε διαλύσει την Τουρκία

Το τουρκικό αφήγημα για το 1922 γκρεμίζει ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM! Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι ο ελληνικός στρατός δεν έχασε ποτέ του σε μάχη και θα μπορούσε να είχε διαλύσει την Τουρκία, αν δεν γίνονταν μία σειρά γεγονότων που οδήγησαν την ελληνική πλευρά σε αυτοχειρία. Παράλληλα ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, στάθηκε στις δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη, ο οποίος είπε, ότι καμία χώρα δεν μπορεί να βασιστεί σε άλλους για την ασφάλειά μας. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ λειτουργεί σαν πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που είναι ο μεγαλύτερος εξευτελισμός.

Δείτε την εκπομπή:

 

«Έσπασε» on camera o Καλεντερίδης! Βούρκωσε διαβάζοντας συγκλονιστική ιστορία

«Έσπασε» On camera ο Σάββας Καλεντερίδης. O στρατηγικός αναλυτής μιλώντας στην εκπομπή ΖΟΟΜ διάβασε στο τέλος τον επικήδειο στον Ιωάννη Σκαλιστή, έναν Κύπριο, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και αγνοούταν μέχρι το 2018 που βρέθηκαν τα οστά του, αποδόθηκαν στην οικογένειά του και κηδεύτηκαν με τιμές ήρωα.

Ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, ανέγνωσε τον επικήδειο που αναφώνησε ο αδερφός του ήρωα και στο τέλος φάνηκε να βουρκώνει διαβάζοντας αυτό το αντίο που άργησε να ειπωθεί για δεκαετίες. Στο τέλος έστειλε και ένα μήνυμα: «είναι τεράστια ευθύνη να είσαι Έλληνας».

Ακούστε την παρέμβασή του: