Τούρκος αναλυτής τις προηγούμενες ημέρες έκανε μία πολύ σημαντική δήλωση. Συγκεκριμένα ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Τουρκίας, Ισμαΐλ Χακί Πεκίν δήλωσε ότι σκοπός είναι «ένας πόλεμος σε θάλασσα και ξηρά μεταξύ της Τουρκίας με την Ελλάδα που δίπλα της είναι οι ΗΠΑ. Στόχος τους είναι να εξολοθρεύσουν τον στόλο και την αεροπορία της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο το ελληνικό σενάριο θέλει να κλείσει το Αιγαίο στην Τουρκία, να την εγκλωβίσουν, να μην μπορεί να αντιδράσει η Τουρκία, και η Ελλάδα να καταλάβει την Ίμβρο και την Τένεδο που βρισκονται κοντά στα Στενά.

Η καταστροφή του Στόλου μας θα έχει αποτελέσματα παρόμοια με όσα συνέβησαν με τον Ιμπραήμ πασά, δηλαδή όπως με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, και αργότερα μαζί με τη Γαλλία να κατευθυνθούν σε Μεσόγειο, ανέφερε ο ίδιος.

Στον Τούρκο στρατηγό απάντησε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM. Ο γνώστης της τουρκικής γλώσσας πολλώ δε μάλλον της τουρκικής πραγματικότητας ανέφερε προς τον Πεκίν μία πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η ίδια η Τουρκία και στο τέλος θα βγει αυτή χαμένη με διαλυμένο στόλο σε θάλασσα και αέρα.

Δείτε το βίντεο: