Σάββας Καλεντερίδης: Τί έπαθαν οι Τούρκοι και το βούλωσαν; Καλεντερίδης για τη σιγή ασυρμάτων Ερντογάν - Ο στρατηγικός αναλυτής εξήγησε τη στάση των Τούρκων μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τον χάρτη πρόκληση.

Πριν μερικές ημέρες ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος «MHP», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φωτογραφήθηκε αγγίζοντας έναν χάρτη... σκέτη πρόκληση. Επισκεπτόμενος τα χλιδάτα γραφεία των... μποζκούρτηδων έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά σε έναν χάρτη που δείχνει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη υπό τουρκική κατοχή.

Κάποιες φωνές έσπευσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, για το οποίο το ελληνικό ΥΠΕΞ έδειξε αντανακλαστικά... τρίτης δημοτικού, μέσω διαρροών. Τότε ο Σάββας Καλεντερίδης καυτηρίασε το γεγονός υποστηρίζοντας, ότι από τη στιγμή που μιλάμε για ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην καταγγέλλει το γεγονός όπως πρέπει. Γιατί η φωτογραφία του Μπαχτσελί με τον χάρτη παράγει πολιτική, πόσω μάλλον, όταν λίγο καιρό πριν, ο αρχηγός του φασιστικού μορφώματος στην Τουρκία αποκάλυψε το σχέδιο των τριών φάσεων, μέσω του οποίου οι Τούρκοι θέλουν να εφαρμόσουν το Δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», χωρίς να πέσει ούτε μία ντουφεκιά.

Η δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού, λίγες ώρες αργότερα, που με ανάρτησή του ζήτησε από τον Ερντογάν να τοποθετηθεί επί του θέματος, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη δικαίωση για τον επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr. Εν τέλει ο Τούρκος πρόεδρος δεν σήκωσε το γάντι που έριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στην χθεσινή εκπομπή ZOOM, ο Σάββας Καλεντερίδης σχολίασε τη σιγή ασυρμάτων που επικρατεί μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε. Πού απέδωσε τη σιωπή της Τουρκίας;

Είναι η καλοκαιρινή ραστώνη; Απέδωσαν καρπούς οι αντιδράσης της Ελλάδας; Ή οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν;

Δείτε την εκπομπή ZOOM, για να πάρετε την απάντηση: